Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

VAMA Neconvențional, Tudor: „Am văzut mulți îndrăgostiți, tineri sau nu, am văzut multă lume dispusă să trăiască. Să fie împreună cu alții.” GALERIE FOTO

Vama neconventional - Craiova-

VAMA Neconvențional, turneul despre oameni și bucuria întâlnirii lor în 10 locații inedite din România, a ajuns weekend-ul trecut, la Craiova și Timișoara.

Vineri, 13 august, la Centrul de Echitație R&R Podari, din Craiova, fanii trupei au asistat alături de trupă la probele de sunet și la un concert din partea copiilor din trupa “Generatia Folk” din oraș. Concertul a început la ora 21:00, însă fanii trupei au fost invitați de la ora 16:00 să participe la activități conexe care au loc în perimetrul evenimentului.

De data aceasta, cei prezenți la acest concert cu spirit de festival, s-au bucurat și au putut să cumpere produse handmade din lemn, figurine, bijuterii din fimo, tricouri brodate, topuri croșetate sau alte tipuri de piese vestimentare reciclate. 

O altă prezență binevenită a fost și cea a asociației “Bucurie pentru viața”, care a venit la eveniment pentru a reprezenta și susține, alături de trupă, copiii de la secția de oncopediatrie a Spitalului Județean Craiova.

“În mașina de turneu am hotărât că publicul din Craiova a fost beton iar locul concertului perfect. A fost din nou ca într-un superfestival. Mereu vine cald dinspre oamenii ăștia. Așa și aseară.” - a declarat Tudor imediat după concertul susținut la locația ecvestră.

Sâmbătă, 14 august, concertul trupei VAMA din cadrul turneului a fost găzduit de unul dintre cele mai frumoase orașe din țară, Timișoara. Aici, de la ora 21:00, trupa a cântat pentru prima dată, în istoria trupei, la FABER Community.

De la prânz, fanii trupei, care au stat alături de trupă la pregătirea concertului, au putut vizita stand-uri dedicate promovării antreprenorilor și brandurilor locale din oraș. Participanții la târgul dedicat comunității din oraș au putut cumpără tricouri cu broderie, insigne, cămăși pictate, pălării brodate în România, și multe alte produse handmade.

“Timișoara e fruntea, glasul și sufletul! Împreună ne-am făcut o seară plină de amintiri frumoase“, a declarat Tudor despre concertul de la Timișoara.

VAMA a pornit, în data de 31 iulie cel mai neconvențional turneu din România - VAMA Neconvențional. Un turneu compus din 10 locații inedite, un concert care durează până pe 28 august, unde trupa va încheia turneul la înălțime, la Cota 2000 în Sinaia. Până acum ne-am bucurat alături de oameni frumoși, reprezentanți ai comunităților la Castelul Corvinilor din Hunedoara, Cetatea Oradea, Cetatea Medievală din Târgu Mureș, Cetatea Rupea, Centru de Echitatie din Podari și Faber Community.

Urmează Cluj-Napoca, vinerea aceasta, pe 20 august, la Parcul Muzeului Etnografic Romulus Vuia, și Sibiu, sâmbătă, pe 21 august la Muzeul Astra.

Click pe fotografie de pe desktop/ laptop, tap și apoi swipe stânga-dreapta pentru o experiență completă de pe smartphone:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult