Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Vasile Turcu, proprietarul Romconstruct, internat în stare gravă după ce a încercat să se sinucidă, a murit în noaptea de miercuri spre joi

Vasile Turcu

Omul de afaceri Vasile Turcu, internat în stare critică la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală după ce a încercat să se sinucidă, a murit în noaptea de miercuri spre joi, a confirmat News.ro. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa, omul de afaceri a decedat în jurul orei 02.00.

Mai multe publicații din România - site-uri și televiziuni - au anunțat încă de ieri dimineața moartea omului de afaceri, informație care însă nu a fost confirmată. Știrea a fost ștearsă sau actualizată ulterior.

Săptămâna trecută, afaceristul a fost internat în stop cardio-respirator la Spitalul Floreasca, după o tentativă de sinucidere prin spânzurare. După internare, omul de afaceri în vârstă de 62 de ani a fost ținut în viață doar de aparate. Surse judiciare declarau pentru News.ro că Vasile Turcu a lăsat şi un bilet de adio, în care ar fi scris că problemele financiare pe care le are sunt insuportabile.

Vasile Turcu era patronul grupului Romconstruct, care a obţinut mai multe contracte cu statul, printre care cele pentru renovarea clădirii Operei Naţionale din Bucureşti, a Muzeului Naţional de Istorie a Românilor şi a Arcului de Triumf.

În noiembrie 2008, Turcu a fost audiat de DNA în legătură cu renovarea Operei Naţionale.

La momentul internării sale în stare critică, după ce în presă s-a speculat că Turcu ar fi fost audiat de procurori, DNA a precizat că Vasile Turcu „nu a fost audiat, nu are nicio calitate în niciun dosar”.

Vasile Turcu a fost acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti între 2004 şi 2011. El s-a retras de la clubul dinamovist atunci când i-a vândut acţiunile lui Nicolae Badea.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nasol moment, dar am impresia ca saracia e asa nasola incat cine a fost bogat mai bine se sinucide decat sa ajunga iar sarac.
    • Like 0
  • check icon
    Dacă toți corupții iar urma exemplul, justiția,DNA și poliția ar scuti f. mulți bani,țara ar fi mai aerisită și lumea fericită,așa că la mai mulți înainte,cât mai mulți așa cam 1000 pe zi n-ar fi rău.Să fie într-un ceas bun.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult