Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Veniturile șefilor din BNR au fost făcute publice

Veniturile conducerii Băncii Naţionale a României au fost date publicității. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, are un salariu net de 42.727 lei la care se adaugă indemnizația de membru al Consiliului de Administrație, de 18.476 lei. 

Membrii Consiliului de Administrație al BNR primesc, pe lângă salarii, și indemnizații de vacanță - echivalentul unui salariu lunar net - , participare la profit - care poate ajunge la încă un salariu net lunar -, plus „alte drepturi bănești de maximum 1,6 salarii nete lunare”.

Directorii din banca centrală primesc și bonus de performanță, care poate ajunge la 100% din salariu. Membrii Consiliului de Administrație nu beneficiază de bonus de performanță.

„Începând cu data de azi, 1 septembrie a.c., pe website-ul BNR (în secțiunea „Conducere și organizare') vor fi publicate informații legate de politica salarială din Banca Națională a României. Informațiile vor fi actualizate anual. Pentru conducerea executivă (guvernator, prim-viceguvernator, viceguvernatori) se publică următoarele date: veniturile standard lunare nete formate din salariul net lunar și indemnizația lunară netă primită în calitate de președinte, vicepreședinte sau membru al Consiliului de Administrație", a explicat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR.

Salariile conducerii executive a BNR:

Sursa: bnro.ro

La încetarea contractului individual de muncă salariații Băncii Naţionale a României beneficiază de o indemnizație de pensionare, egală cu 12 salarii, calculată la nivelul ultimului salariu primit, cu condiția ca salariatul respectiv să fi lucrat, fără întrerupere, minimum 6 ani în cadrul băncii, anterior îndeplinirii condiţiilor legale de încetare a contractului individual de muncă.

În cazul salariaţilor care au lucrat în Banca Naţională a României mai puţin de 6 ani, fără întrerupere, anterior îndeplinirii condiţiilor de încetare a contractului individual de muncă, indemnizația de pensionare se acordă, diferențiat, astfel:

5 ani – 10 salarii;

4 ani – 8 salarii;

3 ani – 6 salarii.

Cât câștigă conducerea neexecutivă

Membrii neexecutivi ai Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României - Marin Dinu, Daniel Dăianu, Gheorghe Gherghina, Ágnes Nagy, Virgiliu-Jorj Stoenescu – primesc o indemnizație netă lunară de membru al Consiliului de administrație în valoare de 17.103 lei.

Aceștia pot beneficia şi de alte venituri conform legii.

În anul 2015, membrii neexecutivi au primit fiecare o sumă echivalentă cu o indemnizație netă.

Nivelurile minime și maxime aferente salariilor nete pentru funcțiile de conducere din Banca Naţională a României

Venituri lunare


Sursa: bnro.ro

Salariații băncii pot primi și un bonus de performanță anual, acordat în funcție de rezultatele obținute în urma evaluării profesionale, în cuantum situat între 25% lși 100% din salariul lunar.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu voi comenta nivelul veniturilor conducatorilor BNR deoarece nu ma pricep, poate acesti oameni isi merita veniturile! Cel mai mult, insa, m-a "impresionat" marinimia lui Isarescu in legatura cu propunerea banilor adunati pt. Cumintenie....da, donez si eu impozitul pe profit pe care il am de platit!!!!!!E bine? Sunt cateva sute de lei....
    • Like 0
  • check icon
    În mod evident, cineva așteaptă ca opinia publică să spună dacă este mult, puțin sau în regulă.
    Cum vi se par veniturile din BNR?
    Veniturile și nu salariile ...
    • Like 0
  • check icon
    Stimată Loredana, aș dori și eu să lucrez BNR. Cum aș putea proceda? Nu cumva vreți și dv. să lucrați tot acolo? Nu-mi vindeți pontul, nu-i așa? Nașpa... Bag sama că acolo se trage la greu pentru interesul național, d-aia au lefuri substanțiale. E drept, în alte țări îs și mai mari...
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult