Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Premieră: guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și-a făcut public salariul

Guvernatorul Mugur Isărescu a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre salariul încasat lunar de la Banca Națională.

Acesta a spus că primește echivalentul a 13.601 euro și că nu beneficiază de pensie

"Vă prezint salariul net și indemnizația de conducere care revin guvernatorului: salariul net lunar este de 42.727 lei, iar indemnizația lunară pentru funcția de președinte al Consiliului de Administrație este de 18.476 lei. Astfel, venitul net lunar total este de 61.203 lei (13.601 euro, la un curs de 4,5 lei/euro)", a arătat guvernatorul.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • D-ra asta , Ion e plătită pe copy -paste-utile aste care se vor articole ? Văd ca e si editor , da ce editează , declarațiile altora ?
    • Like 0
  • check icon
    Ar fi bine sa spuna si cum e cu apa minerala de la Olanesti. Toti cei de acolo stiu ca ticalosul de isarescu si sora lui sunt cei care au privatizat-o. Cei care ati fost pe acolo stiti
    • Like 0
  • Venom check icon
    În mod normal, salariile tuturor celor plătiți din taxe și impozite ar trebui să fie publice, tocmai pentru a nu se crea suspiciuni sau pretexte pentru diverse campanii.
    • Like 0
  • check icon
    Suma în sine e doar o sumă. Ar fi fost mult mai interesant să ne spună ce venituri lunare au guvernatorii băncilor din Polonia, Estonia și Cehia, să zicem, pentru a alege doar țări din zonă. Ar fi fost de asemenea interesant să ne spună ce alt guvernator al unei alte bănci europene a stat în funcție 26 de ani jumate cu perspective să mai stea. Și, mă rog, nu vreau să fiu răutăcios cu orice chip, verbul a vorbi asociat d-lui Isărescu este abuziv, mult mai potrivit este verbul a mormăi.
    • Like 1
  • Marius check icon
    Ah, ce nu-mi place cand se da satisfactie presei. De parca nu mai putea Isarescu de ceea ce debita unu sau altu despre salariul lui.
    Nici macar nu e platit din bani publici. In fine...
    • Like 0
  • check icon
    așa și? nu e un salariu mare pt. un bancher de talia lui, el are și alte venituri din alte afaceri personale, nu stătea el în banii publici la valoarea lui.
    • Like 1
    • @
      check icon
      pai da...cu 13 mii de euro pe luna mori de foame in romanika
      • Like 1
  • check icon
    13 mii de euro pe luna??? ce luuuzaaar!!!
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult