Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Viața este ca în liceu. Nu interesează pe nimeni cât ești de deștept

la scoala - ghiozdan - Foto Inquam Photos / Alberto Groşescu

Foto Inquam Photos / Alberto Groşescu

Nu interesează pe nimeni cât ești de frumos, deștept sau ce servicii grozave ai. Pentru că nu este vorba despre tine. Este vorba despre ei. Întotdeauna este vorba despre ei.

Când te întâlnești cu o persoană, încearcă să nu faci pe grozavul. Îi vei pierde interesul imediat.

În schimb, încearcă să o faci pe ea mai frumoasă, mai desteaptă sau mai bogată. Viața devine wow dacă reușești să faci acest lucru în mod natural.

Suntem bombardați zilnic cu mii de informații. Creierul nu vrea să proceseze atâtea informații. Devine interesat doar când este vorba despre propria persoană.

„Sunt mândru că am făcut….”

Bravo ție, dar trebuie să ne spui cum ne ajută asta pe noi.

„Compania noastră a făcut profit…”

Super, dar oamenii au o grămadă de lucruri la care se gândesc, nu vor să știe ce profit fac firmele.

Viața este ca în liceu. Nu contează cât ești de deștept. Cel mai important este să știi să te vinzi.

Dacă știi să te vinzi poți să obții orice, oriunde, oricând, indiferent dacă este criză sau nu. 

Ca să vinzi, primul pas este să atragi atenția. Dar noi suntem învățați de mici să nu atragem atenția. Ni se spune că trebuie să așteptăm să fim întrebați.

Elon Musk nu așteaptă să fie întrebat. El se vinde de dimineața până seara, pe orice canal.

Tesla a depășit ca valoare Toyota și Ford. Unul dintre motive este și faptul că toată lumea a auzit de Elon Musk, dar nu știe nimeni cum se numește CEO-ul de la Toyota sau Ford.

Dacă vrei să știi mai multe despre comportamentul uman poți să citești cartea „Cum să câștigi prieteni și să influențezi oameni” (original „How to win friends and influence people”) Dale Carnegie.

Această carte a fost citită de zeci de milioane de oameni. Warren Buffett spune că este cea mai importantă carte din viața lui.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Adica sa invat cum sa mint eficient. Cum sa flatez sau sa ling pe cineva ca sa.mi ating scopurile. Am vazut exemplul asta de multe ori. Morala mea imi spune ca asa ceva e gresit. Si mi se face greata cand imi dau seama (repede) ca cel din fata mea incearca sa aplice asta cu mine.
    • Like 2
  • Bună seara, domnule autor!

    Nu vreau să fiu de acord că viața e pe o orbită centrată pe conceptul de comerț
    Un alt eu, fără experiență liceală- fără termen de comparare, nu contez?
    Listarea vieții pe bursa de mărfuri și valori mi se arată a fi o idee (oiște) avangardistă.
    Nu pare cea mai bună potrivire.
    Articol necesar pentru antrenamente neuronale!
    Cu respect!
    • Like 0
  • Valentin check icon
    Diferenţe între sistemul de învăţământ britanic şi cel românesc: elevilor britanici li se permite să consulte tabele şi formule în timpul examenelor. La noi e nevoie să le memorezi. Britanicii sunt interesaţi mai mult de modul în care manipulezi informaţia, nu de felul în care ai reţinut-o.
    • Like 1
    • @ Valentin
      Nu la orice examen si acele tabele nu sunt totdeauna utile, de multe ori tot ai nevoie sa stii cateva formule, sau sa poti sa ti le demonstrezi. Puteti sa va uitati peste examene de fizica din Cambridge, de exemplu.
      In plus de asta, francezii nu fac asa, nici americanii (nici la SAT 1 nici la SAT 2 nu se permite asta). Acestea de ce nu ar fi exemple bune?
      • Like 2
  • "Ca să vinzi, primul pas este să atragi atenția. Dar noi suntem învățați de mici să nu atragem atenția. Ni se spune că trebuie să așteptăm să fim întrebați." - pe asta de unde ati scos-o?
    • Like 3


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult