Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Vicepremierul Vasile Dîncu: Premierul Cioloș nu va pleca la niciun partid. Miniștrii care se înscriu într-un partid trebuie să plece din Guvern

Vicepremierul Vasile Dîncu a dezvăluit duminică la B1TV că premierul Dacian Cioloș a spus miniștrilor din cabinetul său că nu se va înscrie în niciun partid politic, iar miniștii care vor intra într-un partid trebuie să plece din Guvern.

„Noi am avut o discuție cu Dacian Cioloș în zilele când am discutat despre mandatul nostru și am stabilit atunci împreună că nu intrăm în politică și o să stăm până la capăt, ca și căpitanul pe vapor, să spunem, până se scufundă. Noi, în acest moment, suntem în situația de a fi reînnoit acest proiect”,  a declarat Dîncu la B1TV.

La întrebarea moderatorului dacă garantează că Dacian Cioloş nu va intra în politică, vicepremierul a spus că nu crede că Cioloș va intra în politică, adâugând că cel care se va înscrie într-un partid politic trebuie să plece din Executiv.

„Nu cred că va intra în politică. (...) S-a pus problema, unul dintre miniştri a spus la un moment dat că aşteaptă semnalul de la premier. Premierul ne-a spus că a face politică este o chestiune care ţine de propria conştiinţă şi că el nu va da niciodată vreun semnal, el nu va pleca la niciun partid. Cel care din Guvern se înscrie la un moment dat într-un partid politic, se pune pe o listă, trebuie să plece din Guvern. Așa este regula, noi suntem un Guvern independent și atunci cel care se înscrie în politică pleacă de bunăvoie, nu-l dă nimeni afară, pentru că asta este regula pe care am stabilit-o de la început”, a spus vicepremierul Vasile Dîncu.

Dîncu nu exclude însă posibilitatea ca o parte din actualii miniștri să facă parte și din noul Guvern care se va forma după alegerile de la finalul acestui an.

„S-ar putea ca partidul sau partidele care vor face coaliția de guvernare să găsească specialiști pe care să-i păstreze,  nu cred că e imposibil. Pentru a continua un mandat, Cioloș ar putea fi asimilat de un partid. În momentul când te-a numit președintele Iohannis, nu te crede nimeni că ești pesedist sau independent, ești cel pe care îl preferă dreapta", a continuat vicepremierul Vasile Dîncu.

Nicușor Dan, liderul Uniunii Salvați România (USR), a declarat recent într-o conferință de presă că Dacian Cioloș, Cristian Ghinea, Vlad Voiculescu sau alți miniștri din actualul Guvern au ușile deschise dacă vor să se înscrie în partid și să candideze pe listele USR la alegerile parlamentare. Nicușor Dan a precizat că nu au existat însă discuții pe această temă, ci doar discuții „pe teme profesionale”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Nu trebuie să fii neapărat membru de partid pentru a face politică de partid 100 %. Este suficient să vă uitați un pic la d-l Dîncu [așa se scrie, cu î?] ca să vă dați seama cărui partid îi aparține și ce poltică face. Iar biografia sa completează plenar imaginea de am care apără, cum altfel, „interesul național”. Pleacă ai noștri, vin ai noștri. Pe vremuri era distihul acela, am uitat autorul: partidul e-n toate / e-n cele ce sînt și-n cele de mîine vor rîde la soare. Mai aveți și alte vorbe de duh ale d-lui Dîncu? Fac colecție de asemenea adîncisme.
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult