Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Vicepremierul Vasile Dîncu: Premierul Cioloș nu va pleca la niciun partid. Miniștrii care se înscriu într-un partid trebuie să plece din Guvern

Vicepremierul Vasile Dîncu a dezvăluit duminică la B1TV că premierul Dacian Cioloș a spus miniștrilor din cabinetul său că nu se va înscrie în niciun partid politic, iar miniștii care vor intra într-un partid trebuie să plece din Guvern.

„Noi am avut o discuție cu Dacian Cioloș în zilele când am discutat despre mandatul nostru și am stabilit atunci împreună că nu intrăm în politică și o să stăm până la capăt, ca și căpitanul pe vapor, să spunem, până se scufundă. Noi, în acest moment, suntem în situația de a fi reînnoit acest proiect”,  a declarat Dîncu la B1TV.

La întrebarea moderatorului dacă garantează că Dacian Cioloş nu va intra în politică, vicepremierul a spus că nu crede că Cioloș va intra în politică, adâugând că cel care se va înscrie într-un partid politic trebuie să plece din Executiv.

„Nu cred că va intra în politică. (...) S-a pus problema, unul dintre miniştri a spus la un moment dat că aşteaptă semnalul de la premier. Premierul ne-a spus că a face politică este o chestiune care ţine de propria conştiinţă şi că el nu va da niciodată vreun semnal, el nu va pleca la niciun partid. Cel care din Guvern se înscrie la un moment dat într-un partid politic, se pune pe o listă, trebuie să plece din Guvern. Așa este regula, noi suntem un Guvern independent și atunci cel care se înscrie în politică pleacă de bunăvoie, nu-l dă nimeni afară, pentru că asta este regula pe care am stabilit-o de la început”, a spus vicepremierul Vasile Dîncu.

Dîncu nu exclude însă posibilitatea ca o parte din actualii miniștri să facă parte și din noul Guvern care se va forma după alegerile de la finalul acestui an.

„S-ar putea ca partidul sau partidele care vor face coaliția de guvernare să găsească specialiști pe care să-i păstreze,  nu cred că e imposibil. Pentru a continua un mandat, Cioloș ar putea fi asimilat de un partid. În momentul când te-a numit președintele Iohannis, nu te crede nimeni că ești pesedist sau independent, ești cel pe care îl preferă dreapta", a continuat vicepremierul Vasile Dîncu.

Nicușor Dan, liderul Uniunii Salvați România (USR), a declarat recent într-o conferință de presă că Dacian Cioloș, Cristian Ghinea, Vlad Voiculescu sau alți miniștri din actualul Guvern au ușile deschise dacă vor să se înscrie în partid și să candideze pe listele USR la alegerile parlamentare. Nicușor Dan a precizat că nu au existat însă discuții pe această temă, ci doar discuții „pe teme profesionale”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Nu trebuie să fii neapărat membru de partid pentru a face politică de partid 100 %. Este suficient să vă uitați un pic la d-l Dîncu [așa se scrie, cu î?] ca să vă dați seama cărui partid îi aparține și ce poltică face. Iar biografia sa completează plenar imaginea de am care apără, cum altfel, „interesul național”. Pleacă ai noștri, vin ai noștri. Pe vremuri era distihul acela, am uitat autorul: partidul e-n toate / e-n cele ce sînt și-n cele de mîine vor rîde la soare. Mai aveți și alte vorbe de duh ale d-lui Dîncu? Fac colecție de asemenea adîncisme.
    • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult