Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Viorica Dăncilă, întrebată dacă va merge neinvitată la dezbaterea lui Klaus Iohannis cu formatorii de opinie: Nu știu încă

Viorica Dancila - PSD - Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

După ce a refuzat o întâlnire cu Viorica Dăncilă, președintele Klaus Iohannis va organiza marți o dezbatere cu jurnaliști, politologi și formatori de opinie. Întrebată la Antena 3 dacă va merge la dezbaterea lui Iohannis, Viorica Dăncilă a răspuns: „Nu știu încă”. 

Aceasta a spus că speră totuși ca preşedintele să fie sfătuit să îşi invite contracandidatul la o dezbatere, declarându-se dispusă să meargă unde vrea dumnealui, în ce zi vrea, scrie News.ro

Fostul premier a susţinut că a fost jignită de Iohannis, care i-a spus că nu este pregătită pentru o astfel de discuție: „De ce nu vrea această dezbatere? Ar arăta valoarea fiecăruia dintre noi”.

„Nu e vorba că mă sfidează pe mine, dar îi sfidează pe români”, a declarat Dăncilă.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Am urmărit "dezbaterea" dancilei. Exact ce m-am așteptat: "înfăptuirile", dintr-un an și jumătate ale ei și ponegrirea contracandidatului. O mizerie. Nu suferă comparație cu ceea ce a relizat iohannis. Altă clasă. Net superioară. Dancila a venit susținută de năpârca cu " gardian de lagăr de concentrare" (unde, este foarte adevărat că ar trebui băgați mai marii psd -lui), de vipera care visează căști în urechi și de "frumosul, chiparosul" cel obraznic. Eu mă mir cum nu le crapă obrazele de rușine după ce au împroșcat cu scârnă în jurul lor. Asta este singura lor "prestanță", zic ei, în față bieților lor alegători, unii, că alții sunt de aceeași factură, abjectă, ca și ei. Ăștia nu știu ce este aia rușine. Să te ferească Dumnezeu să vrei să-i oprești din furat și ticăloșii.
  • Like 0
 • Mi s-ar părea un gest cretin: să vină vvdancila neinvitată când johannis a sus clar ca nu are ce discuta cu un asemenea specimen, sub nivelul său in toate privințele. Vvdancila s-ar expune să nu fie primită, pe bună dreptate. Ar veni cu alaiul de abjecți, probabil ologuții, avortonul de c. stefanescu, vifor vifor, răsuflatul impertinent orlando și alți măscărici grețoși, pregătiți să-și rânjească fasolea la inepțiile debitate de analfabetă. Observ că sunt mulți "ziariști" care au preluat "sugestia" jigodiei de hoandră, el este cel ce a lansat această posibilitate ca o sugestie pentru vvdancila și liota de hiene din jurul ei. Nu își are rostul nicio confruntare cu un candidat de factura, execrabilă a dancilei. Noi, o parte dintre alegători cu scaun la cap și educație nu vrem circul mizerabil pe care l-ar face șleahta psdista. Știm cu cine să votăm și vrem să se termine mai repede cu acești hoți. Este suficient că mai trebuie să-i suportăm încă un an până la scoaterea lor totală de la treburile țării. Și ne-am dori să-i vedem pe toți ticăloșii dând socoteală pentru ticăloșiile lor.
  • Like 2
 • Sunt frustat, ma simt privat de un circ la care cred ca am dreptul o data la cinci ani! Noroc cu Rares si Olgutza, ca mai inveselesc ei atmosfera! Astia ar fi trebuit sa candideze, sa vedeti atunci circ!
  • Like 0
 • Ce ne oferă România normală.
  Legea educației spune așa:
  Articolul 7
  (1) În unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale SUNT INTERZISE activitățile care încalcă normele de moralitate și orice activități care pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică sau psihică a copiilor și a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, precum și ACTIVITĂȚILE DE NATURĂ POLITICĂ și prozelitismul religios.”
  Asta se înscrie perfect în zicala „hoțul strigă hoții”. Adică o instituție de învățământ superior îi organizează lui Iohanis o ședință electorală unde vor fi aduși studenți ( care au drept de vot ), dar Țurcan spune că psd face campanie electorală în grădinițe și școli gimnaziale pe baza unor fițuici găsite prin curțile unor școli de prin Vaslui semnate de o obscură asociație.
  • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   check icon
   Ete, ce să zic, se umflă corectitudinea în dvs... Pe aceeași idee, de ce nu vă scandalizați că, adeseori, tot în școli sunt cabinele de vot?
   • Like 3
  • @
   Nu pot să vă bănuiesc de rea voință, vă bănuiesc numai de o încercare „eșuată” de a justifica o ilegalitate printr-o comparație fără nici o legătură cu realitatea. Cu respect !
   • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   Delia MC Delia MC check icon
   Ar fi corect. DACĂ: directorii de școli și de inspectorate n-ar fi, mulți din ei, numiți politic.
   Dacă la deschiderea anului școlar n-ar fi prezenți oameni politici. Dacă n-ar face aceștia și vizite în școli, cu ce drept și în ce scop? Să-și arate mușchii, sa arate solidaritatea cu directorul care întâmplător e sprijinit tot de ei? Când vine preotul să sfințească în școală, ce să creadă elevii din alte culte? Că pentru ei nu sfințește nimic. Dacă nu s-ar vota în școli. Se poate spune, asta se face inafara programului. Dar și această întrunire ar avea loc seara, când studenții sau elevii nu mai sunt. Ar fi într-adevăr în unitate de învățământ dar fără a încerca să influențeze pe cineva în vreun fel.
   Nu sunt pentru încălcarea acestor reguli numai că acum n-ar încălca nimic.
   Post-edit: în aula unei biblioteci cu atât mai mult nu se aplică. Iar " hoțul strigă hoțul " sau a reproșa altuia ce ai facut chiar tu, e tactica favorită a psd.
   • Like 0
 • valo roaso, KWI nici nu a apucat să spună cât de nocivă poți fi, că te-ai și transformat, din neconflictuală agramată, în agramată insistentă!
  • Like 4


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult