Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Viorica Dăncilă, viitură de gafe: „Ne-am trezit dintr-o dată cu țara cu mii de calamități, cu multe aluviuni și cu multe probleme create datorită interperiilor vremii”

Viorica Dancila pe santier

(Foto captura video)

Aflată într-o vizită pe un șantier de lucrări hidrotehnice în județul Bacău, Viorica Dăncilă a făcut vineri mai multe greșeli de exprimare. Câteva dintre afirmațiile șefei Guvernului: 

„Este mai bine să prevenim decât pe urmă să suportăm consecințele și să încercăm să ajutăm oamenii”.

„Noi am spus că vrem să mergem pe prevenire și mai puțin pe înlăturarea calamitățillor, înlăturarea dezastrelor produse de calamități.” 

„Ne-am trezit dintr-o dată cu țara cu mii de calamități, cu multe aluviuni și cu multe probleme create datorită interperiilor vremii”.

„Să nu uităm, după decembrie, vremea nu ştim cum va fi. În fiecare an a fost vremea foarte capricioasă, vin zăpezile.”

„Știu de toată situația, am să verific de ce nu s-a primit, noi am alocat bani acolo, la Băcel e o situație puțin complicată. Acolo trebuia să înceapă și un drum din august, ține și de autoritățile locale.” 

„Nu am spus că țara e predispusă la calamităti, ci că datorită interperiilor vremii am avut calamități.”

Înregistrarea video postată pe pagina de Facebook a Guvernului:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mihaela check icon
    Veorica, o forta de nestavilit a naturii, e ea insasi o calamitate (ne) naturala, o aluviune a politicii romanesti, o intemperie(pardon, 'interperie') a guvernului. Ea e de parere ca e mai bine sa previna, decat 'sa incercam sa ajutam oamenii'. Analfabeta asta nu doar ca are greseli de exprimare, dar si de logica. Sunt greseli majore ce dezvelesc un cerebel plat si neexersat. Cand o vad, mintea imi fuge la 'who let the dogs out?'. Cine-i da drumul asa in lume, de una singura? Mititica! Are nevoie de botnita sau de un alt creier. Dracnea, care se ocupa zilnic de lobotomii, nu o poate ajuta? Macar asa putin...cat sa-i dea un IQ egal cu numarul de la pantof.
    • Like 0
  • Filbert check icon
    O calamitate in lupta cu calamitatile...
    • Like 1
  • check icon
    ”Partidul nu se implică în campania electorală (...) Eu nu am auzit pînă acum ca partidul s-a implicat în campania electorală”. :))
    ”am văzut anumite lucruri care nu sunt conforme cu realitatea” :))
    • Like 1
  • Alien check icon
    Imaginile parca-s de la vizitele de lucru a unuia dinainte.... doar ca ala de multe ori o lua si pe nevasta-sa.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult