Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Viorica Dăncilă vrea să convoace un referendum pentru înăsprirea pedespelor pentru crimă, viol și pedofilie

Dăncilă referendum

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat sâmbătă că, în urma cazului de la Caracal, vrea să convoace un referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie. Declarațiile premierului vin după ce, vreme de doi ani și jumătate, partidul pe care îl conduce a făcut eforturi susținute pentru slăbirea sistemului judiciar din România. 

„Analizez posibilitatea unui referendum consultativ pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie.

Luăm în calcul o OUG pentru eliminarea tuturor ineficiențelor legislative. Vrem ca în 15 zile să avem concluzii și un plan de acțiune”, a declarat Dăncilă.

Totodată aceasta a cerut un raport „minut cu minut”, care să fie prezentat în ședința CSAT de marți, despre cum a acționat fiecare în parte în cazul dispariției Alexandrei din momentul în care fata a reușit să sune la 112. Și a spus că toți cei care se fac vinovați pentru deficiențele din cadrul operațiunii vor plăti cu funcția sau potrivit rigorilor legii.

„Am convocat de urgență o ședintă cu șefii DSU și STS și Ministrul Comunicațiilor. Am decis înființarea unui grup de lucru condus de Raed Arafat pentru reducerea timpulor de acțiune în cazul situațiilor de urgență”, a afirmat Dăncilă.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Din nefericire ne "acoperim" cu măsuri care tot nu rezolvă problemele grave care sunt! Consider că înainte de toate trebuie să - și facă datoria cei în cauză prin respectarea legislației existente și apoi mai vedem! O altă încercare de acoperire a incompetenților și lipsei de profesionalism a acestora!
  • Like 0
 • Arthur check icon
  Am pus cu totii umarul in anii trecuti si am "scos" un produs.Ingredientele folosite au fost : ignoranta,invarteala, mica atentie,las ca merge si asa,las ca ne ajuta dumnezeu,carcoteala,
  smecheria si altele. Rezultatul:un mostru numit statul .Ca vreti sau nu,suntem cu totii de vina pentru Caracal si nu numai.
  • Like 0
 • În prostia ei a uitat să treacă și răpirea, lipsirea de libertate e trecută în codul penal ca o infracțiune minoră, ceva în genul furtului unui borcan de gem dintr-un magazin.
  • Like 2
 • check icon
  Păi Orlando zicea că nu mai sunt bani pt un alt referendum, că să suporte​ administrația prezidențială cheltuielile...
  • Like 3
 • Corina check icon
  Săraca! Își închipuie că ne mobilizăm pentru orice oportunist. Nevinovată? Nici măcar atât. Poate înăspri pedepsele și fără referendum.
  • Like 3
  • @ Corina
   Delia MC Delia MC check icon
   Oportunistul politic trebuie să fie abil, să folosească situația în așa fel, încât nimeni să nu miroase încotro bate. În acest caz e mai mult decât evident. Această intenție de a convoca un referendum are la fel de multă greutate ca anunțul făcut de Nenumitul cu câteva zile înainte de a fi închis, că va tăia pensiile speciale. Sau ca suta de lei promisă de Ceaușescu de la balcon înainte de fugă. Ar avea, în intenția ei, transparentă însă pentru toți, funcția de a reface un capital politic. Vestea proastă e că e definitiv pierdut.
   • Like 0
  • @ Delia MC
   Corina check icon
   E bine să avem în politică oportuniști inabili. Păcălesc mult mai puțină lume și pierderea capitalului lor politic e veste bună pentru majoritatea cetățenilor.
   • Like 0
 • Intrebarea de la Referendum va fi: "Sunteti de acord ca, in cazul infractiunilor de crima, pedofilie si viol (depistante chiar in plina desfasurare), interventia organelor abilitate sa se faca doar cu semnatura D-lui Iordache
  si a deciziei Curtii Constitutionale?"
  • Like 2
  • @ Varga Attila
   Proasta NU are dreptul de a convoca referendum!
   • Like 2
 • dan check icon
  Cine va redacta intrebarile la referendum ,Iordache?
  Ce tupeu nesimtit are individa asta ,incredibil.
  • Like 1
 • este complet pe dinafara..... a facut președintele vrea si ea.....

  Da o ordonanță asa cum ati mai dat si vei vedea, madam primministru, ca nimeni nu te va critica....si vei fi lăudată daca adaugi si coruptia!
  va place sau nu, toti incapabil ăstia au ajuns acolo datorită corupției!
  imi pare rau ,,cucoană, dar esti la fel ca ei!
  • Like 2


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult