Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Vis urât pentru Gabriela Firea: un nou candidat „de stânga" la Primăria Capitalei?

Gabriela Firea - ochelari - Foto Inquam Photos / Alexandru Busca

Foto Inquam Photos / Alexandru Busca

Liderul Pro România, Victor Ponta, ar putea candida la Primăria Capitalei, a anunțat la Digi24 senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte Pro România.

„Majoritatea din partid credem că intrarea lui Victor Ponta va fi benefică pentru partid, dacă nu găsim o personalitate foarte cunoscută care să aducă un scor cu două cifre. Ținta la locale în București e de 15%. Victor Ponta a spus că dacă va fi nevoie și nu găsim o soluție, își va asuma o candidatură”, a declarat Adrian Țuțuianu.

Țuțuianu spune că partidul poartă discuții cu „personalități importante” care să își asume candidatura la București, însă dacă liderul Pro România ar accepta să intre în cursă, acest lucru „va crea un avantaj extraordinar”, pentru că ar atrage atenția publicului asupra confruntării Ponta-Firea.

Vicepreședintele Pro România a mai spus că negocierile cu PSD pentru susținerea unui candidat unic la București au eșuat.

Pe de altă parte, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a spus că o susține deocamdată pe Gabriela Firea în cursa pentru primăria generală, dar negocierile cu PSD continuă pentru o alianță la alegerile din București. 

Până acum Nicușor Dan și Gabriela Firea și-au anunțat oficial candidatura pentru funcția de primar al Capitalei.

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gargara cu alt candidat de stanga ii doar pt santaj. Firea trb sa cotizeze la partid si sa intre inapoi in turma. Ca prea face zgomot . Si asa stanga nu prea are sanse la primaria generala , de ce sa isi bage singuri cutitul in picior. Dar na , ii nevoie de fonduri iar Firea a transformat Bucurestiul in domeniul feudal Pandele. Nu mai cotizeaza la partid. Daca vrea sustinerea stangii mai departe trb sa scoata banul . Ca asa merge treaba. In opinea mea la Firea iar fi mai bine fara Psd-Alde la alegirile astea. Dar nu poate deoarece Firea viseaza sa conduca intr-o zi partidul . Asa ca poate ii Firea , poate nu ii Firea pana se fac transferurile din insulele Cayman. Bucurestenii daca au vreun neuron fuctional l-ar alege pe Dan Barna , nu de alta dar nu are(sau INCA nu are) sistem de golire a fonduri publice prin clan , familie si partid. Cel putin pt asta trb ales.
    • Like 3


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult