Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Votul din comisia CONT pentru procurorul șef european: Kovesi a obținut 12 voturi, Bohnert (Franța) - 11 voturi, Ritter (Germania) - un vot

Kovesi - vot

Comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European a votat marți seară candidatul preferat pentru funcția de procuror-șef al Parchetului european. Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe primul loc cu 12 voturi, scrie G4media.ro.

Procurorul Jean-François Bohnert (Franța) a obținut 11 voturi, iar Andreas Ritter (Germania) - un singur vot.

Votul în comisia LIBE este programat pentru miercuri dimineața. În cazul în care cele două comisii vor vota candidați diferiți, numele final va rezulta în urma negocierilor dintre președinții celor două comisii. La fel ca în CONT, și în LIBE votul va fi secret.

Laura Codruţa Kovesi a fost audiată în această seară în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European. 

Aflați mai mult:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult