Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Washington Post - „România: aplauze pentru Simona Halep, huiduieli pentru primarul Bucureștiului”

Presa internațională a scris despre primirea făcută de român Simonei Halep, dar și despre huiduielile la adresa primarului Capitalei, Gabriela Firea. „Romania: Cheers for Simona Halep, jeers for Bucharest mayor”, titrează Washington Post, preluând o știre Associated Press.

„În jur de 20.000 de persoane au venit pentru a o aplauda pe Simona Halep pentru că a devenit prima jucătoare din România care a câştigat un titlu de Grand Slam după decenii. Fanii s-au strâns luni seară pe marea Arenă Naţională pentru a a o vedea pe Halep arătându-și trofeul. Dar când pe scenă a apărut primarul Bucureştiului, Gabriela Firea, aplauzele s-au tranformat în huiduieli. Firea a reacţionat mai târziu afirmând că grupări civice asociate miliardarului ungaro-american George au conspirat pentru a „compromite evenimentul””, a scris AP. Știrea a fost preluată ulterior de publicații precum New York Times, Daily Mail sau San Francisco Chronicle.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ooo, tanti Firea s-a facut de cacao si pe plan international? Nasol :D
    • Like 0
  • check icon
    Ce scuze putea găsi o limitată psd-istă de doi lei? Nu dispune nici măcar de imaginația minimă a unui bebeu pt. a mai schimba placa cu Soroș.Mare noroc au tipul ăsta de pseudopoliticieni că țara geme de prostimea care îi votează .
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult