Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Welcome to the new world! Este prima dată în istorie când un junior de 20 de ani poate să câștige de o mie de ori mai mult decât un CEO

new world - Foto: Aleksi Koskinen / Cultura RF / Profimedia)

Foto: Aleksi Koskinen / Cultura RF / Profimedia

Niciodată nu a fost mai ușor să cucerești lumea. Trăim un moment unic în civilizația noastră, deoarece toți avem șanse egale.

Este prima dată în istorie când un junior de 20 de ani poate să câștige de o mie de ori mai mult decât un CEO. Este prima dată când startup-urile se bat de la egal cu mega multinaționalele. Acum 20 de ani informația făcea diferența. Acum informația este la un click distanță.

Acum 20 de ani doar companiile mari își permiteau servere puternice. Acum cu 10 de dolari/lună ai aceleași servere ca cea mai mare companie din lume.

Acum 20 de ani trebuia să plătești mulți bani pentru marketing. Acum îți trebuie doar un simplu cont pe Linkedin.

Acum 20 de ani trebuia să ai foarte mulți bani pentru a face un soft / aplicație. Acum cu 20 dolari/lună și platforma de la UiPath poți să faci cea mai bună aplicație din industria ta.

Această criză va duce la dispariția multor dinozauri. Oamenii și-au schimbat modul în care lucrează, în care plătesc pentru servicii.

Eu am dezvoltat în ultimii 2 ani aplicațiile CFO App și Maxfin care fac 80% din activitățile marilor firme de consultanță. Am folosit tehnologiile actuale si am plătit sub 1% cât ar fi costat acum 10 ani. În ultimile 2 luni vânzările au explodat. A trebuit să angajez oameni noi.

Goodbye dino!

Welcome to the new world!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Valentin check icon
    Interesant e că poza arată un tip care face jogging în mijlocul naturii şi nu un cetăţean la costum. Există mutaţii importante, pe care nu se observă cu ochiul liber, pentru că apar la tineri care acum sunt pe băncile şcolii. Mitul multinaţionalei şi al bossului putred de bogat se fisurează. Tinerii vor să-şi trăiască viaţa. Nu resping mirajul îmbogăţirii, dar nici nu-l caută excesiv. Au nevoie de atât cât să le servească pasiunilor obişnuite, cum ar fi alpinismul, întâlnirile cu prietenii etc. Mitul sacrificiului pe altarul firmei începe să dispară. Afacerile de mâine vor fi mici, mobile şi colaborative mai mult decât concurenţiale. Ideea e să trăieşti confortabil, nu să-ţi faci griji că de munca ta depind vieţile a mii de angajaţi cu rate la bancă.
    • Like 1
  • OK. prima remarca : nu CEO era american ci amărâtă ceea de companie unde lucra. Poate ca acel CEO era japonez, sau chinez sau intuit. Nu știm. Ceea ce știm este un vechi dicton al industriei de consum americane. Vrei sa fii ca X sau Y. Fa exact ca el. Ce nu poți face este sa te naști ca el și sa trăiește in acel mediu natal. Asta nu depinde de tine ci este particular modelului pe care ți -l alegi. In rest, asta poate fi drumul tău (dacă ai sub 20 de ani). Numai ca modelul tău nu o sa îți vândă secretul. Trebuie sa îl găsești singur. SUCCES.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult
text: Radu Georgescu / voce: Claudiu Pândaru
sound-bars icon