Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Welcome to the new world! Este prima dată în istorie când un junior de 20 de ani poate să câștige de o mie de ori mai mult decât un CEO

new world - Foto: Aleksi Koskinen / Cultura RF / Profimedia)

Foto: Aleksi Koskinen / Cultura RF / Profimedia

Niciodată nu a fost mai ușor să cucerești lumea. Trăim un moment unic în civilizația noastră, deoarece toți avem șanse egale.

Este prima dată în istorie când un junior de 20 de ani poate să câștige de o mie de ori mai mult decât un CEO. Este prima dată când startup-urile se bat de la egal cu mega multinaționalele. Acum 20 de ani informația făcea diferența. Acum informația este la un click distanță.

Acum 20 de ani doar companiile mari își permiteau servere puternice. Acum cu 10 de dolari/lună ai aceleași servere ca cea mai mare companie din lume.

Acum 20 de ani trebuia să plătești mulți bani pentru marketing. Acum îți trebuie doar un simplu cont pe Linkedin.

Acum 20 de ani trebuia să ai foarte mulți bani pentru a face un soft / aplicație. Acum cu 20 dolari/lună și platforma de la UiPath poți să faci cea mai bună aplicație din industria ta.

Această criză va duce la dispariția multor dinozauri. Oamenii și-au schimbat modul în care lucrează, în care plătesc pentru servicii.

Eu am dezvoltat în ultimii 2 ani aplicațiile CFO App și Maxfin care fac 80% din activitățile marilor firme de consultanță. Am folosit tehnologiile actuale si am plătit sub 1% cât ar fi costat acum 10 ani. În ultimile 2 luni vânzările au explodat. A trebuit să angajez oameni noi.

Goodbye dino!

Welcome to the new world!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Valentin check icon
    Interesant e că poza arată un tip care face jogging în mijlocul naturii şi nu un cetăţean la costum. Există mutaţii importante, pe care nu se observă cu ochiul liber, pentru că apar la tineri care acum sunt pe băncile şcolii. Mitul multinaţionalei şi al bossului putred de bogat se fisurează. Tinerii vor să-şi trăiască viaţa. Nu resping mirajul îmbogăţirii, dar nici nu-l caută excesiv. Au nevoie de atât cât să le servească pasiunilor obişnuite, cum ar fi alpinismul, întâlnirile cu prietenii etc. Mitul sacrificiului pe altarul firmei începe să dispară. Afacerile de mâine vor fi mici, mobile şi colaborative mai mult decât concurenţiale. Ideea e să trăieşti confortabil, nu să-ţi faci griji că de munca ta depind vieţile a mii de angajaţi cu rate la bancă.
    • Like 1
  • OK. prima remarca : nu CEO era american ci amărâtă ceea de companie unde lucra. Poate ca acel CEO era japonez, sau chinez sau intuit. Nu știm. Ceea ce știm este un vechi dicton al industriei de consum americane. Vrei sa fii ca X sau Y. Fa exact ca el. Ce nu poți face este sa te naști ca el și sa trăiește in acel mediu natal. Asta nu depinde de tine ci este particular modelului pe care ți -l alegi. In rest, asta poate fi drumul tău (dacă ai sub 20 de ani). Numai ca modelul tău nu o sa îți vândă secretul. Trebuie sa îl găsești singur. SUCCES.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult
text: Radu Georgescu / voce: Claudiu Pândaru
sound-bars icon