Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„Avem o problemă cu Curtea Constituțională din România” după raportul Comisiei de la Veneția - judecătorul Horațius Dumbravă, În fața ta

Horațius Dumbravă, Digi24

„Avem o problemă cu CCR”, spune judecătorul Horațius Dumbravă care a vorbit în emisiunea „În fața ta” de la Digi24 despre raportul preliminar al Comisiei de la Veneția, care critică fără echivoc schimbările la legile Justiției.

„Practic, avem o problemă cu CCR, pentru că ceea ce spune Comisia de la Veneţia, sunt 9 puncte, prin care se referă la anumite chestiuni de nerespectare a regulilor statului de drept, care au trecut prin filtrul CCR şi sper că însăşi CCR să aibă un examen foarte serios a ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani. Nu cred că e o situaţie prea bună pentru noi, România, astăzi, să ne trezim cu Comisia de la Veneţia, după ce de atâtea ori CCR a examinat şi a constatat că e constituţional un articol de lege, când, de fapt, iată ce probleme avem. 

Uitaţi-vă pe pagina web a Comisiei de la Veneţia şi o să vedeți Armenia, Ucraina, Azerbaijan, Polonia, România de două ori şi Albania, oare ne simţim bine? GRECO este un organism care conclucrează cu Comisia de la Veneţia şi se ocupă de ceea ce înseamnă lupta anticorupţie la nivel european, România apare de două ori pe pagina principală, oare e bine?”, a declarat Horațius Dumbravă

Emisiunea „În fața ta” al cărei invitat este judecătorul Horațius Dumbravă poate fi urmărită la Digi24 sâmbătă, de la miezul nopții. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Să uităm că trăim într-o țară unde regula este ,,fără nici o regulă"?
  Așa trăim, fără reguli, inventăm reguli, pe care după aceea le încălcăm în frunte cu șefii.
  Înainte de 1989 s-a stabilit că angajaților le este interzis să consume băuturi alcoolice la locul de muncă, s-a emis un Decret 400 care viza strict acea problemă...Și românul, care era și este un cîrtitor, dar și un bun observator, a emis și el un bac,care suna cam așa:Care este următorul Decret după 400, care interzicea consumul de alcool la locul de muncă? Următorul decret este 402, care prevede că beau și șefii, bem și noi!
  Așa suntem noi, fără nici o regulă...S-a stabilit ca regulă că nu se fumează în clădirile publice?Da...Și am văzut filmări în care niște oarecare fumau unde era interzis, ba am văzut și parlamentari care făceau acest lucru în clădirea Parlamentului.
  Mergem pe străzi, ce vedem, pietoni care așteaptă pe carosabil culoarea verde a semaforului, bicicliști care traversează străzile, pe trecerile de pietoni, pe bicicletă,printre pietoni, autovehicule ale feluritelor poliții, conduse de bugetari, nici unul nu folosește centura, vorbitul la telefon de către șoferi prin București este normalitatea.
  Așa suntem cunoscuți, ca indisciplinați.
  Ce face azi CCR-ul?Netezește calea pentru albirea cazierului unui politician, chiar dacă este limpede că s-a purtat ca un borfaș, și o să se mai poarte la fel, și el și alții, tot cu mîna pînă la cot în banul public, sfidînd fără sfială, pentru că știe că i-a(le-a) mers...
  • Like 2
 • Cristi check icon
  Avem o tara. Cum procedam?
  • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult