Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„Avem o problemă cu Curtea Constituțională din România” după raportul Comisiei de la Veneția - judecătorul Horațius Dumbravă, În fața ta

Horațius Dumbravă, Digi24

„Avem o problemă cu CCR”, spune judecătorul Horațius Dumbravă care a vorbit în emisiunea „În fața ta” de la Digi24 despre raportul preliminar al Comisiei de la Veneția, care critică fără echivoc schimbările la legile Justiției.

„Practic, avem o problemă cu CCR, pentru că ceea ce spune Comisia de la Veneţia, sunt 9 puncte, prin care se referă la anumite chestiuni de nerespectare a regulilor statului de drept, care au trecut prin filtrul CCR şi sper că însăşi CCR să aibă un examen foarte serios a ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani. Nu cred că e o situaţie prea bună pentru noi, România, astăzi, să ne trezim cu Comisia de la Veneţia, după ce de atâtea ori CCR a examinat şi a constatat că e constituţional un articol de lege, când, de fapt, iată ce probleme avem. 

Uitaţi-vă pe pagina web a Comisiei de la Veneţia şi o să vedeți Armenia, Ucraina, Azerbaijan, Polonia, România de două ori şi Albania, oare ne simţim bine? GRECO este un organism care conclucrează cu Comisia de la Veneţia şi se ocupă de ceea ce înseamnă lupta anticorupţie la nivel european, România apare de două ori pe pagina principală, oare e bine?”, a declarat Horațius Dumbravă

Emisiunea „În fața ta” al cărei invitat este judecătorul Horațius Dumbravă poate fi urmărită la Digi24 sâmbătă, de la miezul nopții. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Să uităm că trăim într-o țară unde regula este ,,fără nici o regulă"?
    Așa trăim, fără reguli, inventăm reguli, pe care după aceea le încălcăm în frunte cu șefii.
    Înainte de 1989 s-a stabilit că angajaților le este interzis să consume băuturi alcoolice la locul de muncă, s-a emis un Decret 400 care viza strict acea problemă...Și românul, care era și este un cîrtitor, dar și un bun observator, a emis și el un bac,care suna cam așa:Care este următorul Decret după 400, care interzicea consumul de alcool la locul de muncă? Următorul decret este 402, care prevede că beau și șefii, bem și noi!
    Așa suntem noi, fără nici o regulă...S-a stabilit ca regulă că nu se fumează în clădirile publice?Da...Și am văzut filmări în care niște oarecare fumau unde era interzis, ba am văzut și parlamentari care făceau acest lucru în clădirea Parlamentului.
    Mergem pe străzi, ce vedem, pietoni care așteaptă pe carosabil culoarea verde a semaforului, bicicliști care traversează străzile, pe trecerile de pietoni, pe bicicletă,printre pietoni, autovehicule ale feluritelor poliții, conduse de bugetari, nici unul nu folosește centura, vorbitul la telefon de către șoferi prin București este normalitatea.
    Așa suntem cunoscuți, ca indisciplinați.
    Ce face azi CCR-ul?Netezește calea pentru albirea cazierului unui politician, chiar dacă este limpede că s-a purtat ca un borfaș, și o să se mai poarte la fel, și el și alții, tot cu mîna pînă la cot în banul public, sfidînd fără sfială, pentru că știe că i-a(le-a) mers...
    • Like 2
  • Cristi check icon
    Avem o tara. Cum procedam?
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult