Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

„Avem o problemă cu Curtea Constituțională din România” după raportul Comisiei de la Veneția - judecătorul Horațius Dumbravă, În fața ta

Horațius Dumbravă, Digi24

„Avem o problemă cu CCR”, spune judecătorul Horațius Dumbravă care a vorbit în emisiunea „În fața ta” de la Digi24 despre raportul preliminar al Comisiei de la Veneția, care critică fără echivoc schimbările la legile Justiției.

„Practic, avem o problemă cu CCR, pentru că ceea ce spune Comisia de la Veneţia, sunt 9 puncte, prin care se referă la anumite chestiuni de nerespectare a regulilor statului de drept, care au trecut prin filtrul CCR şi sper că însăşi CCR să aibă un examen foarte serios a ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani. Nu cred că e o situaţie prea bună pentru noi, România, astăzi, să ne trezim cu Comisia de la Veneţia, după ce de atâtea ori CCR a examinat şi a constatat că e constituţional un articol de lege, când, de fapt, iată ce probleme avem. 

Uitaţi-vă pe pagina web a Comisiei de la Veneţia şi o să vedeți Armenia, Ucraina, Azerbaijan, Polonia, România de două ori şi Albania, oare ne simţim bine? GRECO este un organism care conclucrează cu Comisia de la Veneţia şi se ocupă de ceea ce înseamnă lupta anticorupţie la nivel european, România apare de două ori pe pagina principală, oare e bine?”, a declarat Horațius Dumbravă

Emisiunea „În fața ta” al cărei invitat este judecătorul Horațius Dumbravă poate fi urmărită la Digi24 sâmbătă, de la miezul nopții. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Să uităm că trăim într-o țară unde regula este ,,fără nici o regulă"?
  Așa trăim, fără reguli, inventăm reguli, pe care după aceea le încălcăm în frunte cu șefii.
  Înainte de 1989 s-a stabilit că angajaților le este interzis să consume băuturi alcoolice la locul de muncă, s-a emis un Decret 400 care viza strict acea problemă...Și românul, care era și este un cîrtitor, dar și un bun observator, a emis și el un bac,care suna cam așa:Care este următorul Decret după 400, care interzicea consumul de alcool la locul de muncă? Următorul decret este 402, care prevede că beau și șefii, bem și noi!
  Așa suntem noi, fără nici o regulă...S-a stabilit ca regulă că nu se fumează în clădirile publice?Da...Și am văzut filmări în care niște oarecare fumau unde era interzis, ba am văzut și parlamentari care făceau acest lucru în clădirea Parlamentului.
  Mergem pe străzi, ce vedem, pietoni care așteaptă pe carosabil culoarea verde a semaforului, bicicliști care traversează străzile, pe trecerile de pietoni, pe bicicletă,printre pietoni, autovehicule ale feluritelor poliții, conduse de bugetari, nici unul nu folosește centura, vorbitul la telefon de către șoferi prin București este normalitatea.
  Așa suntem cunoscuți, ca indisciplinați.
  Ce face azi CCR-ul?Netezește calea pentru albirea cazierului unui politician, chiar dacă este limpede că s-a purtat ca un borfaș, și o să se mai poarte la fel, și el și alții, tot cu mîna pînă la cot în banul public, sfidînd fără sfială, pentru că știe că i-a(le-a) mers...
  • Like 2
 • Cristi check icon
  Avem o tara. Cum procedam?
  • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult