Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Băi, Mirciulică, vrei să mă ajuți? Stai acasă, frățioare, nu vota!” Vlogger-ul Mircea Bravo îndeamnă românii la vot într-un clip devenit viral

Mircea Bravo - clip

Vlogger-ul Mircea Bravo a lansat un nou video prin care îi îndeamnă pe români să meargă la vot pe 26 mai. 

Clipul, care a strâns în 13 ore peste 40.000 de distribuiri și mai mult de 1,3 milioane de vizualizări, prezintă întâlnirea dintre doi colegi de școală, Mircea, premiant, și Radu, rămas repetent la școală și care candidează la europarlamentare.

Întrebat cu ce se ocupă, Radu spune: „Cu ce să mă ocup frățioare, uite, prin Europa, Franța, Italia, Spania, duc fete, aduc mașini. 15.000. N-o vrei? Mercedes.”

Un fragment din discuția celor doi:

Radu: „Ăștia inteligenți, capabli, ar trebui să fie votați de premianți ca tine. Dar tu mergi la vot?”

Mircea: „Încă nu știu sigur, nu m-am hotărât încă...”

Radu: „Păi, ai văzut? Răspuns corect. Că tu te mai gândești, că votul tău nu contează, că nu știi pe cine, că toți sunt la fel, și până te gândești tu, votul trece. Alții ca tine-s ba la nuntă, ba la mare, alții se pișă pe el de vot, și uite așa trece votul și iese prietenul tău, Răducu.”

„Băi, Mirciulică, vrei să mă ajuți? Stai acasă, frățioare, nu vota”, este replica la finalul clipului. 

Un alt clip în care actorul îi îndeamnă pe tineri să meargă să voteze la europarlamentare este „Așa a zis bunica”, unde este prezentat un dialog dintre un tânăr și bunica lui, pe tema unei excursii la Paris. Acesta vrea să călătorească împreună cu iubita în perioada 24-27 mai, deși bunica îi atrage atenția că pe 26 mai sunt alegerile europarlamentare.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Corect. Șî bine interpretat.
    Bravo Mirciulică!
    • Like 1
  • Ada check icon
    Like !
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult