Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

„Colectiv - negru pe alb”, versiunea patronilor clubului, la 5 ani de la incendiu. Interviu-documentar cu foștii administratori ai Colectiv

colectiv-

Foștii administratori ai Clubului Colectiv - Costin Mincu, Alin Anastasescu şi Cătălin Gancea - vorbesc în interviul documentar „Colectiv - negru pe alb” despre modul în care funcționa clubul Colectiv și cauzele care au dus la producerea incendiului din octombrie 2015.

„Acest interviu este plecat din nevoia de a lămuri întrebările apărute în legătură cu funcționarea nelegală și neconformă a clubului. Noi, administratorii clubului Colectiv, vă rugăm să considerați acest interviu ca fiind un drept la replică pentru acuzele care ni s-au adus în spațiul public în cei aproape 5 ani de la tragedie”, se arată în documentar.

Potrivit foștilor administratori ai clubului, în cei doi ani cât a funcționat Colectiv, mai multe instituții au controlat clubul, printre care Primăria Sector 4, Poliția Locală și I.S.U. 

„La 30 octombrie 2015 clubul funcționa legal în baza autorizației și avizului de funcționare emise de statul român, prin Primăria Sector 4”, susțin patronii Colectiv în interviul-documentar.

Filmarea de pe Vimeo are o durată de o oră și 21 de minute și poate fi urmărită mai jos:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Excelent!
    • Like 0
  • Delia MC Delia MC check icon
    Tot respectul pentru munca dvs, dar cu filmul de o oră și jumătate m-ați pierdut. Redactați-le în formă scrisă, ori film în formă scurtată, esențialul, să nu ia mai mult de un sfert de oră, e deja mult și atât. Sincer, nu-i timp și dacă ar fi, am prefera să vedem un film bun, să mai uităm de covid și alte chestii apăsătoare. Ce ziceți, se poate?
    • Like 2


Îți recomandăm

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult

RacketPal

„Două luni am făcut research, am vorbit cu peste 500 de oameni. I-am găsit pe grupuri de Facebook, m-am dus la terenuri. Am făcut un sondaj și peste 70% aveau aceeași problemă ca și noi”, spune unul dintre fondatori.

Citește mai mult