Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

„Colectiv - negru pe alb”, versiunea patronilor clubului, la 5 ani de la incendiu. Interviu-documentar cu foștii administratori ai Colectiv

colectiv-

Foștii administratori ai Clubului Colectiv - Costin Mincu, Alin Anastasescu şi Cătălin Gancea - vorbesc în interviul documentar „Colectiv - negru pe alb” despre modul în care funcționa clubul Colectiv și cauzele care au dus la producerea incendiului din octombrie 2015.

„Acest interviu este plecat din nevoia de a lămuri întrebările apărute în legătură cu funcționarea nelegală și neconformă a clubului. Noi, administratorii clubului Colectiv, vă rugăm să considerați acest interviu ca fiind un drept la replică pentru acuzele care ni s-au adus în spațiul public în cei aproape 5 ani de la tragedie”, se arată în documentar.

Potrivit foștilor administratori ai clubului, în cei doi ani cât a funcționat Colectiv, mai multe instituții au controlat clubul, printre care Primăria Sector 4, Poliția Locală și I.S.U. 

„La 30 octombrie 2015 clubul funcționa legal în baza autorizației și avizului de funcționare emise de statul român, prin Primăria Sector 4”, susțin patronii Colectiv în interviul-documentar.

Filmarea de pe Vimeo are o durată de o oră și 21 de minute și poate fi urmărită mai jos:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Excelent!
    • Like 0
  • Delia MC Delia MC check icon
    Tot respectul pentru munca dvs, dar cu filmul de o oră și jumătate m-ați pierdut. Redactați-le în formă scrisă, ori film în formă scurtată, esențialul, să nu ia mai mult de un sfert de oră, e deja mult și atât. Sincer, nu-i timp și dacă ar fi, am prefera să vedem un film bun, să mai uităm de covid și alte chestii apăsătoare. Ce ziceți, se poate?
    • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult