Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„Cum ați convinge-o pe doamna Șoșoacă să se vaccineze?” Răspunsul ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, În fața ta

In fata ta - Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost întrebat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 cum ar încerca să o convingă pe senatoarea Diana Șoșoacă, o antivaccinistă notorie, să se vaccineze.

În replică, ministrul Rafila a afirmat: „De ce să o conving? Dânsa este vaccinată cu siguranță, nu cred că are nevoie să fie convinsă.”

Solicitat să își imagineze o lume fără vaccinuri, ministrul Rafila a subliniat că nu vrea să se gândească la o asemenea variantă, dar a avertizat că ar putea exista milioane de decese anual, din cauza creșterii numărului de cazuri de boli infecțioase, inclusiv reapariția unor afecțiuni grave, precum poliomielita.

„Nu vreau să mă gândesc la această variantă, dar pot să vă spun cu siguranță că am avea câteva milioane de copii morți în fiecare an și cu siguranță ar fi și câteva milioane de adulți care ar muri, pentru că circulația bolilor infecțioase ar fi mult, mult mai mare. Gândiți-vă numai la faptul că ar reapărea, știu eu, poliomielita, o boală înfiorătoare. Când eram copil, vedeam foarte multe persoane cu sechele ale poliomielitei”, a răspuns ministrul Sănătății.

Referitor la posibilitatea vaccinării populației în farmacii, Rafila a explicat că deja în unele farmacii se poate face vaccinare antigripală, iar pe măsură ce tot mai mulți farmaciști vor participa la cursurile de vaccinologie oferite de universitățile de medicină, numărul farmaciilor unde se va putea face vaccin antigripal va crește.

„Am început să facem vaccinare antigripală în mai multe farmacii. Facem cursuri de pregătire pentru farmaciști. Sunt mulți farmaciști care merg la aceste cursuri făcute de universitățile de Medicină, cursuri scurte de vaccinologie și lucrurile încep să se dezvolte. Ne dorim și noi scurtarea circuitului în care un om care are o prescripție să poată să obțină vaccinul pe care să și-l facă la farmacie”, a spus Rafila.  

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, de la ora 14.00.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult