Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

„Dacă era așa ceva în Italia, venea Guardia di Finanza....”. Reacția miliardarului italian Piero Ferarri, când a văzut în parcarea unui restaurant din București trei Ferrari și trei Lamborghini

mașini de lux parcate

Foto: Artinun Prekmoung / Panthermedia / Profimedia

La prima sa vizită în România, miliardarul italian Piero Ferrari, proprietarul companiei producătoare de mașini sport de lux, a fost uimit să constate cum își afișează bogăția unii dintre români. Soția lui, Romina Gingașu, a povestit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, că la un moment dat, ei au văzut parcate, în fața unui restaurant din București, nu mai puțin de șase automobile luxoase. 

„Nu este ok (ca bogăția să fie afișată - n.n.)  Chiar râdeam cu Piero când am venit prima dată cu el în România și eram în fața unui restaurant de pe șoseaua Nordului. Erau în fața restaurantului trei Ferrari și trei Lamborghini. Piero a zis că dacă era așa ceva în Italia, venea Guardia di Finanza ( Garda Financiară din Italia - n.n.) și îi aresta pe toți. Așa ceva nu vezi în Italia. Practic nu vezi, poate doar la Monaco...”, a povestit Romina Gingașu.

Dar oamenii care aveau mașinile acelea chiar sunt bogați, sau vor să arate că sunt bogați?, a fost întrebată de moderatori.

„Sincer, eu am cunoscut foarte mulți milionari în România care au milioane pe credit. Milionul (de euro - n.n.) se face foarte greu. Și jumătate de milion... Nu toți sunt milionari, nu sunt deloc, puțini sunt, foarte puțini și care au și un business sustenabil”, a spus Romina Gingașu, adăugând că este important ca o companie să fie transparentă și să existe o corectitudine în gestionarea afacerilor.

Întrebată despre cum arată lumea bogaților din România, unde are o serie de investiții în domeniul imobiliar, Romina a mărturisit că nu îi place și că i se pare „puțin falsă”.

„Nu îmi place. Personal, mie nu îmi place și ei știu asta (râde). Mi se pare o lume puțin falsă, în care vorbesc despre chestii care uneori nu își au sensul și nu vorbesc despre chestii reale. Nu prea sunt la curent cu lucrurile internaționale, iar atunci când vin eu, le pare că vorbesc ceva nou și wow. (Ce se vorbește la o masă a miliardarilor români?) În primul rând, politică. (Ei fac politică?) Nu știu, dar opinii se împart. (Ei vorbesc așa, ca noi toți.) Da. Și nu se vorbește niciodată despre bani. Bine, asta e ok. Dar despre unul și despre altul, întotdeauna”, a dezvăluit ea zâmbind. 

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • La noi e strigător la cer să rulezi un Ferrari prin hârtoapele dâmbovițene. Numai pentru asta și proprietarul devine suspect.
    • Like 1
  • Mihai check icon
    Ce mentalitate comunista sa arestezi oameni pe baza masinii din parcare. Daca fiscul are dubii privind provenienta banilor necesari cumpararii unei masini de lux nu are decat sa se sesizeze cand aceasta este inmatriculata ca doar au acele date si sa investigheze discret situatia. Doamna critica etalarea a luxului dar pe de alta parte cere actiuni flamboiante din partea institutiilor statului dand dovada de ipocrizie.
    • Like 0
    • @ Mihai
      R. Ionut R. Ionut check icon
      Tu nu ai inteles la ce s-a referit, ca cel mai probabil sunt verificati si dupa aceea arestati (ea a spus rezultatul final).
      Ca sa ai o masina de multe sute de mii de euro trebuie sa ai multe milioane in cont cu care nu ai ce sa faci. La noi multi dintre cei care au banii astia i-au facut prin sifonarea banilor de la stat, alte actiuni ilicite sau parinti politicieni abonati la banul public.
      La noi cine naiba crezi ca are curaj sa se atinga de politicienii care controleaza legile si justitia.
      • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult