Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Ce probleme au miliardarii? „Noi am închis piscina, pentru că am făcut un calcul energetic al casei și ne-am dat seama că piscina consumă cel mai mult și am închis-o. Acum urmează ca Piero să pună panouri solare și o să o deschidă după aceea, în funcție de cât consumă energetic"

Romina Gingasu si Piero Ferrari

Piero Ferrari și Romina Gingașu / Foto: James Moy / PA Images / Profimedia

Viața de zi cu zi a unui miliardar este departe de a fi lipsită de provocări. Romina Gingașu, soția lui Piero Ferrari, proprietarul companiei producătoare de mașini sport de lux, cu o avere estimată la 6,3 miliarde de euro, a oferit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 o imagine a vieții lor cotidiene, subliniind că succesul financiar nu elimină stresul și presiunea.

„Avem și momente de liniște, avem și momente în care simți că totul o ia razna. Sunt probleme care vin zi de zi, dacă nu sunt juridice, sunt din Formula 1; dacă nu, sunt din producție. Întotdeauna există o problemă. Eu în primii ani credeam că așa va fi doar o perioadă și că o să se termine, dar au trecut șapte ani și nu s-au terminat", a mărturisit Romina Gingașu.

Ce probleme poate să aibă un miliardar?, a fost ea întrebată de moderatori. „Zi de zi e ceva nou. Nu ne referim la declarația fiscală pe care Piero o face și este unul dintre cei mai respectați oameni din Italia pe chestia asta. El mai are alte două companii, dar problemele din Formula 1 sunt cele mai grele până la urmă și pe care el le gestionează, dar îl consumă”, a spus Romina Gingașu.

„Dar când ai atât de mulți bani, de ce mai trebuie să muncești?", a continuat Florin Negruțiu, întrebare la care Romina Gingașu a răspuns retoric: „Ce să faci, care e scopul în viață? De ce să nu muncești?"

Întrebarea despre statul pe marginea piscinei, cu cocktail-uri, a făcut-o să zâmbească pe soția miliardarului italian, care a dezvăluit că au închis piscina din motive de costuri. „Noi am închis piscina, pentru că am făcut un calcul energetic al casei și ne-am dat seama că piscina consumă cel mai mult și am închis-o. Acum urmează ca Piero să pună panouri solare și o să o deschidă după aceea, în funcție de cât consumă energetic. Asta înseamnă responsabilitate față de tot, față de mediu, față de societate, față de tot în jurul tău", a explicat soția lui Piero Ferrari.

Emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, de la ora 14.00. 

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Au închis piscina ca semn de responsabilitate față de mediu!!! Bu, ha, ha!
    Dacă erau așa responsabili, se retrăgeau din formula 1 și reduceau semnificativ amprenta de carbon.
    Pe urmă se apucau de fabricat biciclete, culoare roșu Ferrari! Dacă se întâmplă astea, în retrag bu, ha, ha-ul.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult