Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„Domnișoara” Alexandra Măceșanu, „domnișorii” de partid și de stat și „profesionaliștii” doamnei Dăncilă

Alexandra Măceșanu Facebook

Foto: Facebook Alexandra Măceșanu

În țara europeană denumită România, instituțiile sunt incapabile să-și servească cetățenii, să-i protejeze. Sunt instituții pentru care siguranța cetățeanului nu contează, instituții înțesate de angajați al căror unic scop este încasarea unui salariu lunar.

„- Cum, unde ești domnișoară? Mai repetă. Vezi că ții linia ocupată.”

O fată îngrozită a sunat la 112, a spus clar ce s-a întâmplat, a spus că-i este frică pentru viața ei, a spus că a fost violată, a oferit niște coordonate, iar niște neghiobi de angajați ai statului român au considerat că pot să o trateze în zeflemea.

Această fată a murit în timp ce angajați ai statului român o judecau. Această fată a sunat nu o dată sau de două, ci de trei ori la 112. De trei ori! Niciunul dintre cei cu care a discutat nu a tratat cu o minimă de decență, nu doar profesională, ci umană, situația limită în care se afla.

Ce s-a întâmplat după ce a închis telefonul? A fost lăsată din nou pe mâinile unui alt eșec al statului român, Gheorghe Dincă, un client al „psihiatriei”. Acesta a fost lăsat în libertate de autoritățile competente. De 8 ori medicii au considerat că nu reprezintă un pericol și poate circula liber, ca un fluturaș. Între timp aflăm detalii terifiante despre trecutul acestuia. Chiar nu a atras atenția niciunui medic starea psihică precară și periculoasă pentru cei din jur?

Jurnalistul Eugen Istodor a trimis o scrisoare către „genialii copii” ai lui Adrian Năstase, Florin Iordache, Gabriel Oprea, Vioricăi Dâncilă sau Paul Stănescu, toți artizani în conducerea statului român după 1989.

„Pe Alexandra însă a omorât-o mai ales Sistemul. Da, Sistemul de Stat, Sistemul în care voi v-ați angajat în timpul acestei guvernări, PSD - Dăncilă. Acum ați înțeles de ce țin să vă vorbesc tocmai vouă. Când spun că Sistemul și-a ucis copila, pe Alexandra, spun că incompetenți de partid au ajuns prin pile și relații în fruntea și-n aparatul instituțiilor. Și când a fost vorba de un caz deosebit, n-au știut cum să reacționeze. Au paralizat de frică/le-a fost indiferentă situația. Mă întreb cum ați reacționa în fața unei urgențe. Nu-i de joacă.

Dragii mei, poate tot n-ați înțeles.

Situația acestor „aroganți”, „înfricoșați”, „incompetenți” de la Poliție, de la STS, acestor “criminali" din Sistem este chiar situația voastră”.

Colegii Alexandrei - care protestează zilele astea la Caracal - spun același lucru. Nu cer mult, doar demnitate. Este cineva capabil de așa ceva?

Ce se întâmplă în sfere mai înalte? Avem reacții demne de cascadorii râsului, doar că de data aceasta cei de care se râde suntem chiar noi. Noi suntem actorii în această scenă de groază. Și ei râd de noi.

Mai contează că doamna Dăncilă dă din nou în gropi, asigurându-ne să avem încredere în „profesionaliștii” din MAI? Această doamnă ocupă o funcție atât de înaltă mulțumită sistemului de impostură dus la rang de artă de către condamnatul penal Liviu Dragnea și partidul din care face parte.

Nu mai râde nimeni acum... Este singurul dăncilism care nu mai amuză pe absolut nimeni.

P.S. Mi-ar plăcea să nu mai citesc pe rețelele sociale că trebuie să lăsăm cu toții capul în pământ, căci suntem vinovați cu toții. Nu, nu suntem vinovați cu toții!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mă gândesc la un lucru, doamna prim ministru susținea într-un interviu că trebuie să ne gândim să .....dacă ea tot gândeşte şi nu reacționează trece timpul şi stăm pe loc. Vă dați seama dacă ajunge preşedinte şi ea tot gândeşte în ce direcție va duce țara?
    • Like 0
  • Delia MC Delia MC check icon
    "Această fată a murit în timp ce angajați ai statului român o judecau." Exact. E aproape totdeauna așa, ești judecat în loc să primești ajutor. De ce-ai făcut așa? Sau așa? Nici la medic, nici la poliție, nicăieri nu trebuie așa și surpriză, nimeni nu are nevoie de asta. Omul e acolo să primească ajutor. NU SĂ FIE JUDECAT. Oameni ai legii, polițiști, cadre sanitare, etc, treaba voastră e să vă faceți datoria. Nu să ne judecați!!! 
    • Like 1
  • antonia check icon
    opinia mea e ca suntem primitiv de superficiali. sincer, eu am apelat 112 de 3 ori in viata mea si am toata aprecierea pentru acest serviciu. prima data a fost pentru un necunoscut cazut pe iarba , care gemea , avea spume albe la gura si mi s-a parut in pericol, desi niste cetateni au trecut zeflemitori iar prima atitudine a operatorului 112 a fost asemanatoare vazand ca sunt agitata- o fi baut mai mult a zis . dar a trimis ambulanta care a venit foarte repede , am asteptat-o gandindu-ma ca sunt responsabila de acel om pana il prelua cineva competent ; am fost intrebata daca il cunosc - nu-l cunosteam , dar ma gandeam ca chiar daca o fi in starea aia de la bautura , constiinta mea zicea ca putea muri si ca nu pot face altfel.
    a doua si a treia oara ( am repetat apelul din disperare )a fost pentru mama. tot ce pot sa spun e ca multumesc din suflet doamnei care a raspuns , multumesc din suflet ambulantei care a venit foarte repede, medicului si asistentei de pe ambulanta chiar daca, din dorinta de a ajuta raspundeam eu intrebarilor prin care el verifica starea de constienta a mamei mele si m-au repezit sa nu intervin. Pana si soferului ii sunt recunoscatoare.
    multumesc din suflet ca exista 112 pentru mine si pentru toti oamenii pe care i-a ajutat la nevoie.
    ps fiti absolut siguri ca am o sila deosebita fata de sistemul mafiot . pur si simplu nu pot sterge tot binele cu raul.
    • Like 1
    • @ antonia
      Ciudat, salvarea poate interveni intro locatie imediat si fara permisiune de la alte institutii (procuratura, etc.), dar politia nu poate, desi anumite cazuri sunt comparabile, viata oamenilor este in pericol.

      Deci problema este dincolo de cei de la 112, desi si acolo sunt lipsuri, si lucruri facute pe jumatate...
      • Like 0
  • Aceeasi situatie (nesimtire si abuz moral si fizic)si in spitale, unde te trateaza de parca ai veni cu cine stie ce boala venerica obtinuta in situatii dubioase, indiferent ca tu soliciti ajutorul pt un infarct, sau apendicita sausau ulcer sau piatra la fieresau te-a lovit o masina sau ai fost victima unui accident de munca. Aceeasi situatie (nesimtire si abuz moral si fizic) in scoli de toate nivelurile unde se imparte bataia , la cei mici, sau se impun favoruri sexuale la cei mari , se impun (mai pe fata sau mai ascuns) cotizari materiale :daca ai invatat , de ce ai invatat. daca n-ai invatat, cu atat mai mult.
    Aceeasi situatie (nesimtire si abuz moral si fizic) indiferent ca te duci sa platesti impozitele sau sa obtii informatii despre taxe despre care nu stii cum te-ai procopsit (de contestat nici vorba , ca te anunta dupa ce expira intervalul legal si se respinge orice contestatie pt vicii de forma ,nici nu mai conteaza temeinicia )
    Aceeasi situatie (nesimtire si abuz moral si fizic) la casa de pensii unde te duci de parca ai cere pomana nu restituirea unei rente pentru care ai cotizat din greu .De fapt ai cotizat ca banii sa se duca la "pensionarii speciali"
    • Like 3
  • Sub umbrela „interesului național” aproape toate guvernele din lume, iar guvernul român nu face excepție, desfășoară acțiuni ilegale. Amintiți-vă de „operațiunea țigareta” ( trafic cu țigări de contrabandă realizat cu resurse de stat ) care a „explodat” în timpul mandatului lui Emil Constantinescu și care a fost mușamalizată din motive cel puțin obscure. Amintiți-vă de închisorile CIA înființate cu încuviințarea statului „profund” român, altă operațiune în care s-au folosit resurse de stat și mușamalizată rapid. Există toate motivele să fim suspicioși și în ceea ce privește rețelele de trafic de persoane și trafic de droguri ( apropos, mai știți ceva despre sacii de droguri ajunși la țărmul românesc al Mării Negre ? ). Bâlbâiala, tergiversarea, avalanșa de știri false și „lipsa de profesionalism” demonstrate în cazul de la Caracal te face să te întrebi cine pe cine acoperă și de ce ?!? Nu prea mare va surpriza dacă se va „întâmpla” ca pe suspect să-l „treacă” o moarte subită din cauza stresului.
    • Like 1
    • @ Voicu Nicolae
      Mai adaug si "operatiunea" masini furate din occident,in anii '90 , la care s-a vehiculat numele (fiului) generalului Diamandescu. La fel inmormantata in tacere....
      • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      Iar ai venit să vinzi găuri de covrig pe aici? Mă gândeam că s-au terminat banii de la partid și am scăpat de tine.
      Ce să vezi, avem un guvern de anvergură mondială, pentru că se comportă ca toate celelalte guverne.... Care guverne, mă? Poate alea din vreo republică bananieră.
      Hai, sictir!
      • Like 0
  • Apelul la conștiința beizadelelor mi-a amintit de o replică din reclamele la nu știu ce poșircă: N-ai cu cine mă, n-ai cu cine.
    • Like 2
  • dan check icon
    Poate nu suntem toti vinovati dar astia nu au venit la putere din neant , au fost votati.
    Inteleg ca in Caracal se face trafic de persoane de multi ani cu toate astea este stiut ca au votat masiv PSD chiar daca stiau ca politia este mana un mana cu interlopii si politicienii , asa ca vina este impartita .
    Acum au iesit in strada la Caracal dar cand fete tinere erau duse sa se prostitueze de catre retele de interlopi nu mai zicea nimeni nimic , taceau toti de frica sau pur si simplu nu le pasa.
    Daca se dovedeste ca Alexandra este intr-o retea de prostitutie atunci celor din Caracal ar trebui sa le fie rusine ca au tacut atatia ani.
    • Like 5


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult