Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

„Donează un cent pentru Rusia” - reacția românilor jigniți de „donația” de 100 de euro a Ambasadei Rusiei. Iohannis: În România, cetățenii pot protesta

Românii s-au simți jigniți de gestul Ambasadei Rusiei de a dona „modesta” sumă de 100 de euro pentru Cumințenia Pământului și au organizați, marți seară, în fața Ambasadei Federației Ruse la București, un eveniment de protest, sub deviza: „Donează un cent pentru Rusia”.

„Ambasadorul Rusiei a anunțat cu mândrie că a donat 100 de euro pentru Cumințenia Pământului. Considerăm că suntem jigniți, așa că vă invit să returnăm bacșisul în monede cât mai mic. 

Un cent ar fi suficient dacă ne-am aduna suficienți. Oricum, ar fi bine să nu rămânem datori, așa cum sunt rușii față de noi cu niște zeci de tone de aur, dacă ne oprim doar aici”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului. 

Ambasada Rusiei a anunțat, printr-un comunicat de presă, că a donat o sumă „modestă” pentru achiziționarea sculpturii lui Brâncuși, însoțind informația de o chitanță și de un videoclip de propagandă. Materialul filmat este o replică la clipul agenției Papaya, care a vrut să stimuleze astfel donațiile.

Rugat de jurnaliști să comenteze pe marginea donației, șeful statului, Klaus Iohannis, a replicat. „Nu comentez acțiunile unei ambasade străine. Asta va face MAE”.

În legătură cu protestul „Donează un cent pentru Rusia”, șeful statului a spus: „Dacă oamenii s-au simțit jigniți și vor să își arate liber și democratic dezacordul, România e o țară unde astfel de acțiuni sunt posibile”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sa ne respecte rusii? Este adevarat ca suntem un popor cult latin care ne tragem din daci si ne inchinam la religie bulgara. Eu zic sa stam linistiti, sa hatzanam coliva la mort cu prosoape de toaleta legate de oglinzi, sa trecem pe sub masa, isaia dantuieste, lumanari in batista si sa pupam chipuri cioplite si morti. Asa ca luati suta de euro, frecati-o de barba ca ie buni si aia.
    • Like 0
  • Daca ai de a face cu un mitocan nu cred ca trebuie sa-i raspunzi cu aceeasi moneda intrucat vei arata ca esti marcat de gest.Cred ca fara valva in presa faca atitudine ca si cum nu s-a intamplat nimic poti arata celuilalt cat de mic este.
    • Like 0


Îți recomandăm