Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ambasada Rusiei în România a publicat pe Facebook un videoclip de propagandă în care anunță că a donat 100 de euro pentru „Cumințenia Pământului”

Ambasada Rusiei în România a anunţat că a făcut o donație „modestă” de 100 de euro pentru „Cumințenia Pământului” și a publicat chitanța pe sa oficială de Facebook. 

În postare apare și un scurt film de propagandă despre „istoria adevărată” a relaţiilor dintre România şi Rusia, în care se vorbește despre „ajutorul Uniunii Sovietice” în „industrializarea României”. Filmul este o replică la un spot realizat de agenția Papaya Advertising, intitulat „Ultimul Tren".

„În România este lansată campania pentru recuperarea patrimoniului național cultural al țării, inclusiv a sculpturii lui Constantin Brâncuși „Cumințenia Pământului”. Ambasada se alătură acțiunii și aduce o contribuție financiară modestă la fondul comun creat în acest scop”, se arată în comunicatul Ambasadei Rusiei la București.

„Istoria adevărată nu a fost scrisă pe un platou de filmare. Istoria adevărată a fost scrisă cu sânge, pe câmpul de luptă. Primul Război Mondial: Armata rusă și armata română luptă împreună pentru independența României. Al Doilea Război Mondial: Armata sovietică și armata română luptă împreună pentru independența Europei. Industrializarea României: România se reconstruiește economic și social cu ajutorul Uniunii Sovietice. Copiii trebuie să învețe istoria adevărată”, se arată în videoclipul de propagandă. 


Videoclipul de propagandă postat de Ambasada Rusiei în România:

Clipul „Ultimul tren” realizat de agenția Papaya Advertising

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Astia chiar isi bat joc de noi poate ne cred idioti si nu ne stim adevarata istorie.sa nu uite ca daca nu erau romanii acum o parte din rusi vorbeau limba turca.
    • Like 0
  • Filmul trebuia sa se opreasca cand a ajuns la Primul Razboi Mondial.
    Sa zici ca am luptat impotriva nazistilor/fascistilor ca si cum am fi avut de ales, si dupa aia ne-am ridicat, probabil de la nivelul de tara din a 3-a lume (asta or fi crezand rusii ca am fost, desi am fost politic si economic mai stabili ca ei in perioada interbelica cat timp in aceeasi vreme Lenin se batea cu regalistii si omora pe capete evrei, ukrainieni si oricine care se credea burghez in Noua Rusie bolsevica. A specifica ca "ne-am industrializat cu ajutorul URSS", de parca nu am avut industrie inainte (cu care am platit reparatiile post-razboi) este o insulta de cel mai mare nivel. In acelasi timp, hai sa ne reamintim de societatile sovietico-romane care au extras materiale scumpe fara ca guvernul si populatia sa stie, si de-aia Gheoghiu-Dej a aprobat sa invadeze Ungaria in '56, numai ca sa se scape de aceste SovRom-uri.
    • Like 0
  • "Industrializarea României: România se reconstruiește economic și social cu ajutorul Uniunii Sovietice." S-a tradus bine? Pentru că vocabula "ajutor" nu are ce căuta acolo. E absurd. Cum ar fi fost în stare Uniunea Sovietică să ajute România, când ea însăși era devastată de război și trebuia să se reconstruiască. Poate vrea sa zică: "România se construiește p o l i t i c ..." Și mai bine zis: Este construită politic de către… narkom-ii noștri.
    • Like 0
  • 'Ultimul tren' e un clip independent, neasumat de guvern. Acum, drept recunostinta, ambasada romaniei la moscova ar trebui sa il doneze rusiei pe ion ilici iliescu, pentru ca rusia trebuie sa isi recupereze valorile.
    • Like 1
  • Venom check icon
    Mulțumesc Ambasadei Rusiei pentru donație. Ambasadorul și-a exprimat cu această ocazie și intenția de a ne păstra în siguranță, opera, la Moscova, ca de obicei?
    • Like 2
    • @ Venom
      M-a facut sa rad, 10/10
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult