Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ambasada Rusiei în România a publicat pe Facebook un videoclip de propagandă în care anunță că a donat 100 de euro pentru „Cumințenia Pământului”

Ambasada Rusiei în România a anunţat că a făcut o donație „modestă” de 100 de euro pentru „Cumințenia Pământului” și a publicat chitanța pe sa oficială de Facebook. 

În postare apare și un scurt film de propagandă despre „istoria adevărată” a relaţiilor dintre România şi Rusia, în care se vorbește despre „ajutorul Uniunii Sovietice” în „industrializarea României”. Filmul este o replică la un spot realizat de agenția Papaya Advertising, intitulat „Ultimul Tren".

„În România este lansată campania pentru recuperarea patrimoniului național cultural al țării, inclusiv a sculpturii lui Constantin Brâncuși „Cumințenia Pământului”. Ambasada se alătură acțiunii și aduce o contribuție financiară modestă la fondul comun creat în acest scop”, se arată în comunicatul Ambasadei Rusiei la București.

„Istoria adevărată nu a fost scrisă pe un platou de filmare. Istoria adevărată a fost scrisă cu sânge, pe câmpul de luptă. Primul Război Mondial: Armata rusă și armata română luptă împreună pentru independența României. Al Doilea Război Mondial: Armata sovietică și armata română luptă împreună pentru independența Europei. Industrializarea României: România se reconstruiește economic și social cu ajutorul Uniunii Sovietice. Copiii trebuie să învețe istoria adevărată”, se arată în videoclipul de propagandă. 


Videoclipul de propagandă postat de Ambasada Rusiei în România:

Clipul „Ultimul tren” realizat de agenția Papaya Advertising

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Astia chiar isi bat joc de noi poate ne cred idioti si nu ne stim adevarata istorie.sa nu uite ca daca nu erau romanii acum o parte din rusi vorbeau limba turca.
  • Like 0
 • Filmul trebuia sa se opreasca cand a ajuns la Primul Razboi Mondial.
  Sa zici ca am luptat impotriva nazistilor/fascistilor ca si cum am fi avut de ales, si dupa aia ne-am ridicat, probabil de la nivelul de tara din a 3-a lume (asta or fi crezand rusii ca am fost, desi am fost politic si economic mai stabili ca ei in perioada interbelica cat timp in aceeasi vreme Lenin se batea cu regalistii si omora pe capete evrei, ukrainieni si oricine care se credea burghez in Noua Rusie bolsevica. A specifica ca "ne-am industrializat cu ajutorul URSS", de parca nu am avut industrie inainte (cu care am platit reparatiile post-razboi) este o insulta de cel mai mare nivel. In acelasi timp, hai sa ne reamintim de societatile sovietico-romane care au extras materiale scumpe fara ca guvernul si populatia sa stie, si de-aia Gheoghiu-Dej a aprobat sa invadeze Ungaria in '56, numai ca sa se scape de aceste SovRom-uri.
  • Like 0
 • "Industrializarea României: România se reconstruiește economic și social cu ajutorul Uniunii Sovietice." S-a tradus bine? Pentru că vocabula "ajutor" nu are ce căuta acolo. E absurd. Cum ar fi fost în stare Uniunea Sovietică să ajute România, când ea însăși era devastată de război și trebuia să se reconstruiască. Poate vrea sa zică: "România se construiește p o l i t i c ..." Și mai bine zis: Este construită politic de către… narkom-ii noștri.
  • Like 0
 • 'Ultimul tren' e un clip independent, neasumat de guvern. Acum, drept recunostinta, ambasada romaniei la moscova ar trebui sa il doneze rusiei pe ion ilici iliescu, pentru ca rusia trebuie sa isi recupereze valorile.
  • Like 1
 • Venom check icon
  Mulțumesc Ambasadei Rusiei pentru donație. Ambasadorul și-a exprimat cu această ocazie și intenția de a ne păstra în siguranță, opera, la Moscova, ca de obicei?
  • Like 2
  • @ Venom
   M-a facut sa rad, 10/10
   • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult