Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

„E război, nu vă dați voi seama, idioților! Acum două zile a murit tata de Covid și voi protestați?” Bărbat huiduit, după ce a strigat către oamenii ce protestau împotriva restricțiilor

Barbat la fereastra

Foto digi24

Un bărbat din Constanța care a ieșit pe fereastra locuinței sale în timp ce coloana de manifestanți trecea prin cartierul său a fost huiduit, marți seara, de protestatari după ce acesta le-a reproșat că ies în stradă. Tânărul le-a strigat oamenilor că tatăl său a murit de Covid, în urmă cu două zile.

„Să intrați la sectie la ATI la Boli infecțioase să vedeți ce înseamnă oameni cu Covid acolo. Nu mai protestați așa! E război, nu vă dați voi seama, idioților! Li se dau de toate să îi facă bine.

A murit tata acum două zile de Covid! Acum două zile a murit tata de Covid și voi protestați? Să vă fie rușine! Oamenii ăia, la Infecțioase, acolo, se luptă pentru voi. Și voi? Sunteți niște idioți. Să n-ajungeți acolo!", a strigat bărbatul de la geamul locuinței, către protestatari.

În București și mai multe orașe sute de persoane au protestat, pentru a treia seară la rând, împotriva restrictiilor decise de autorități în pandemia de Covid. În București, sute de persoane au plecat mai întâi în marș de la Piața Universității către clădirea Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Sănătății. Când au ajuns în Piața Victoriei erau deja peste 1.000 de persoane, potrivit Digi24, iar ulterior coloana de manifestanți a plecat către Palatul Cotroceni.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • antonia check icon
    Asta chiar contine scene care va pot afecta emotional...asa cum se vede ca este acel om care si-a pierdut tatal recent..
    Cat de insensibili pot fi acei oameni care nu sunt impresionati de suferință lui ?
    Mai sunt oamenii oameni sau sunt doar animale ?
    • Like 4
    • @ antonia
      Dorin check icon
      Păi ăia nu sunt oameni ,ci animale nesimțite.
      • Like 5


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult