Foto Instagram Flowmovie 2024
În aprilie dați-i încolo pe politicienii care nu știu unde este economia nici dacă le-ar sta pe nas, cărora trebuie să le spună un ungur că dacă nu cumpăram produse românești contribuim la deficite.
În aprilie lăsați-i în pace pe suveraniștii care nu se îmbracă în costume de la Odorheiul Secuiesc, nu se încalță cu pantofi de la Vicovu de Sus, nu mănâncă conserve de pateu din Sibiu sau brânză de la Alba Iulia.
În aprilie uitați pentru o vreme de anularea alegerilor care, indiferent de motiv, ne place nu ne place, a creat precedentul ca multe „democrații” să anuleze de acum înainte alegeri până câștigă cine trebuie.
În aprilie, pe 25, se lansează în cinematografele din România senzaționalul „Flow”, desenul animat indie care a luat Globul de Aur 2024 pentru film de animație, decernat la ceremonia de la începutul anului din Beverly Hills. Filmul, produs aproape fără buget de o echipă din Letonia a surclasat producții de milioane de dolari și a produs supărare marilor studiouri americane – și nimic nu este mai reconfortant decât să aplauzi o întreprindere mică sau mijlocie care reușește să bată o întreprindere mare, chiar dacă se întâmplă rar (sau poate tocmai de aceea).
Nu dau niciun spoiler, găsiți oricum destule pe internet, dar nu lăsați niciun spoiler să vă oprească să mergeți să vedeți pelicula. Un erou neașteptat, o călătorie epică. Filmul este un triumf de la un capăt la altul, povestea este emoționantă, despre camaraderie, eroism și sacrificiu, animația este uimitor de simplă, făcută pe Blender, nu exista dialoguri (animalele nu vorbesc, sic Hollywood!), muzica este memorabilă. O să râdeți și o să plângeți. O să râdeți.
Cel mai important însă este că mai mult ca sigur, după vizionare, o sa fiți fericiți. Chiar și dacă numai pentru puțină vreme, după 25 aprilie, o să fiți fericiți.
Aveți mare nevoie să fiți fericiți, așadar mergeți să vedeți „Flow”.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Surclasează lejer orice animație de la Hollywood.
Într-adevăr, un film suprarealist care nu trebuie ratat, în care personajele (pisoiul negru, un dulău, pare-se labrador, un suricat, un capibara, un păsăroi cu picioare lungi ca de cocostârc și un fel de cetaceu fantastic), deși necuvântătoare, trecând peste mici altercații inerente, ne dau lecții de altruism mult mai bine decât ar face orice film cu actori umani.
P.S. Mulțumesc pentru articol, fără de care nici nu aș fi știut de existența acestui film!