Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

„Flow”. O pisică neagră ca tăciunele și cu ochi de chihlimbar o să vă facă fericiți cum n-ați mai fost de mult timp

Flow movie

Foto Instagram Flowmovie 2024

În aprilie dați-i încolo pe politicienii care nu știu unde este economia nici dacă le-ar sta pe nas, cărora trebuie să le spună un ungur că dacă nu cumpăram produse românești contribuim la deficite.

În aprilie lăsați-i în pace pe suveraniștii care nu se îmbracă în costume de la Odorheiul Secuiesc, nu se încalță cu pantofi de la Vicovu de Sus, nu mănâncă conserve de pateu din Sibiu sau brânză de la Alba Iulia. 

În aprilie uitați pentru o vreme de anularea alegerilor care, indiferent de motiv, ne place nu ne place, a creat precedentul ca multe „democrații” să anuleze de acum înainte alegeri până câștigă cine trebuie.

În aprilie, pe 25, se lansează în cinematografele din România senzaționalul „Flow”, desenul animat indie care a luat Globul de Aur 2024 pentru film de animație, decernat la ceremonia de la începutul anului din Beverly Hills. Filmul, produs aproape fără buget de o echipă din Letonia a surclasat producții de milioane de dolari și a produs supărare marilor studiouri americane – și nimic nu este mai reconfortant decât să aplauzi o întreprindere mică sau mijlocie care reușește să bată o întreprindere mare, chiar dacă se întâmplă rar (sau poate tocmai de aceea).

Nu dau niciun spoiler, găsiți oricum destule pe internet, dar nu lăsați niciun spoiler să vă oprească să mergeți să vedeți pelicula. Un erou neașteptat, o călătorie epică. Filmul este un triumf de la un capăt la altul, povestea este emoționantă, despre camaraderie, eroism și sacrificiu, animația este uimitor de simplă, făcută pe Blender, nu exista dialoguri (animalele nu vorbesc, sic Hollywood!), muzica este memorabilă. O să râdeți și o să plângeți. O să râdeți.

Cel mai important însă este că mai mult ca sigur, după vizionare, o sa fiți fericiți. Chiar și dacă numai pentru puțină vreme, după 25 aprilie, o să fiți fericiți.

Aveți mare nevoie să fiți fericiți, așadar mergeți să vedeți „Flow”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Impresionant filmul! Am stat cu sufletul la gură de când a început, până s-a terminat. Atâta emoție, chiar nu mă așteptam... Efectiv, parcă intri în blana pisoiului ăla!
    Surclasează lejer orice animație de la Hollywood.
    Într-adevăr, un film suprarealist care nu trebuie ratat, în care personajele (pisoiul negru, un dulău, pare-se labrador, un suricat, un capibara, un păsăroi cu picioare lungi ca de cocostârc și un fel de cetaceu fantastic), deși necuvântătoare, trecând peste mici altercații inerente, ne dau lecții de altruism mult mai bine decât ar face orice film cu actori umani.
    P.S. Mulțumesc pentru articol, fără de care nici nu aș fi știut de existența acestui film!
    • Like 0
  • Mulțumesc pentru informații,voi urmări pelicula mai ales că am o pisică- nu așa de neagră și sofisticată-haioasă care ne bucură zilele.Din păcate nu-i pot lăsa deoparte -atât de ușor-pe guvernanții care se prefac că le pasă de țară,doar din4 în4 ani;sunt susținuți de un întreg sistem corupt și privilegiat,cărora le zic doar atât:hai sictir...
    • Like 2
    • @ Dumitru
      "Puțină toleranță " domnule! Ei, vedeți, sunt situații și indivizi fata de care nu trebuie să arăți toleranță. Altfel, sunt total de acord cu dv. și subscriu.
      • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult