Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

„Hai la Parlament! Toți pentru Justiție!” Protest anunțat în fața Parlamentului

cătușe - FB Corupția ucide

(Foto: Facebook / Corupția ucide)

UPDATE. Proteste au loc miercuri seara și la sedii ale PSD din Iași și Sibiu, potrivit Digi24. 

UPDATE În București în jurul orei 21:00 în fața Parlamentului manifestau circa 300 de oameni. Ei scandează „Hoții, hoții!”, nemulțumiți de faptul că amendamentele la legile justiției sunt trecute pe repede înainte.

UPDATE. Peste 100 de persoane protestau în jurul orei 20:00 pe trotuar în fața Parlamentului. Oamenii huiduie de fiecare dată când o mașină iese din parcarea din Parlament.

 

(Foto: captură video)

Un nou protest în fața Parlamentului este anunțat miercuri pe Facebook de grupul Corupția ucide.

„Azi ne revedem la Parlament. Acolo unde și azi au votat fără consultări și blocând opoziția la ușă cu metodele și lipsa de scrupule a unor securiști”, scriu organizatorii.

„Sub comanda lui Călin Popescu Tăriceanu, PSD-ALDE votează la foc automat Legea 303, din pachetul Legilor Justiției. Senatorii ignoră chiar Bugetul care trebuia dezbătut în ședință comună, pentru a termina Legea care va introduce politizarea și haosul în magistratură. Ceea ce trebuia să fie o dezbatere parlamentară a devenit o glumă proastă: amendamentele au primit doar 40 de secunde fiecare pentru a fi dezbătute. Este aceeași Lege împotriva căreia procurorii și judecătorii din toată țara au protestat, vehement. Hai la Senat să oprim Puterea să arunce Justiția în aer!

Este foarte important să nu fiți violenți !

Chiar dacă încearcă să vă provoace nu are rost să fiți violenți cu jandarmii, nu ei sunt vinovați, ci aceia care le dau ordine. Iar sursa problemelor este tot în Parlament, pentru că acolo își practică Puterea adevărata desfășurare de forță legislativă, prin abuz”, se arată în postarea care anunță protestul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Democratia este forma de guvernare în care supremația aparține poporului,din nefericire la noi in tara situatia este alta.
  Dictatura este un regim politic in care societatea nu mai dispune de mecanisme capabile sa controleze puterea politica si prin urmare suntem condusi de catre un grup de oameni.
  In 2009 la referendum romanii au votat pentru micsorarea numarului de parlamentari de la 471 la max 300, dupa referendum Curtea Constitutionala a precizat ca s-a incalcat vointa poporului,cu alte un grup de oameni conduc tara.
  • Like 0
 • TomHere check icon
  Ei " lucreaza " non stop !
  Noi organizam, de regula. proteste duminicale dupa orele 18 .. Daca tot nu mai mergem la teatru ... Mai aprindem niste lumini la telefoane ..e chiar frumos !
  .
  P.S. Am impresia eu sau suntem in permanenta in contra timp ? Daca nu, de ce ei sunt atat de eficienti in ceea ce fac .. si noi nu ? Sunt mai bine organizati ?
  Sau doar mai destepti ? Cum de am ajuns aici ?
  • Like 0
  • @ TomHere
   Simplu. Au câțiva oameni pe care îi mâna același in instincte ticăloase care și-au asumat acțiunile grupului, care le gândesc și le coordonează. Infractori, dar au lideri. Iohannis, cu dublu de votanți...
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult