Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„În clasa a noua am trăit pe pielea mea rușinea bătăii din partea unui profesor. M-a văzut tot liceul cum umblam tremurând...” Scăderea notei la purtare pentru profesori și cazul din Copșa Mică

Preot acuzat

Într-o lume normală, nota la purtare i-ar fi fost scăzută managerului. Noi însă nu avem manageri în instituțiile de stat, noi avem directori. Pe ei îi dă jos doar partidul.

Diferența dintre cei doi termeni este uriașă.

Managerul este răspunzător de buna funcționare a organizației și de atingerea unor obiective. Directorul de instituție publică românească fuge mereu de responsabilitate, pasând-o cu gesturi naturale către subalterni sau clienți. Da, clienți, pentru că acei copii sunt de fapt clienți. Părinții lor plătesc lună de lună salariul directoarei. Salariul nu vine din cer, și nici de la doamna Olguța Vasilescu.

Directorii n-au obiective. Cei mai puțini dintre ei se luptă să doteze și să modernizeze instituțiile. Cei mai mulți taie panglici la wc-uri.

Cazul de la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copșa Mică: „Masturbarea profesorului de religie”

Se lasă pe spate, lasă capul complet necontrolat, e în extaz. Continuă gestul cel puțin 20-30 de secunde, cât durează filmulețul.

Sigur, în societatea bolnavă în care trăim, am văzut nenumărate comentarii chiar din partea unor femei, cum că profesorul se scarpină de fapt. Iar scărpinatul este permis oriunde și oricând. Poliția, în lipsa spermei, n-are obiectul anchetei. În această mocirlă a ajuns România.

Copiii în mod natural au sesizat ceva în neregulă cu mocirla, instinctiv s-au delimitat de ea, dar directoarea i-a „educat”. Ca o mamă grijulie le transmite că mocirla e bună. C-așa e în viață, mai ales dacă nu citești regulamentul.

E drept că în acele vremuri încă mai veneau minerii, iar acum suntem în U.E., dar dacă ne facem că nu vedem, dacă ne îmbătăm cu apă rece, istoria se va repeta, și vom fi trăit cam degeaba. E drept, o mare parte dintre români vor continua să contorizeze micii, fasolea și gălețile de la primari. Pentru ei România e frumoasă, păcat că ne-o fură „multifuncționalele”. În astfel de oameni se vor transforma și copiii noștri dacă nu îi educăm.

Ștefan Bădescu

Sunt două motive evidente pentru care nota trebuie scăzută directoarei:

1. S-a întâmplat în școala ei, este răspunderea ei pe cine angajează. Apoi, e o chestiune de respect față de întregul colectiv. E vorba de asumare sau, mai simplu, de bun simț.

2. Dacă acei copii au preferat să pună pe internet înregistrarea, înseamnă că nu au încredere în directoare. Lipsa de încredere este vina ei. Încrederea se câștigă. Vai și amar de soarta copilului care alege ca în momente dificile să se confeseze altcuiva decât părintelui. Și asta tot vina părintelui este, la fel cum este a directoarei.

Argumentul directoarei este încălcarea regulamentului de ordine interioară, prin filmarea fără acordul profesorului și publicarea înregistrării.

„- Domnule profesor, mă lăsați să vă filmez, că poate eu nu văd bine ce faceți, poate nu înțeleg exact despre ce e vorba, și văd și eu ce zice lumea în comentarii, dacă e normal ce se întâmplă. Mă lăsați?”

Nici eu nu sunt de acord cu folosirea telefonului mobil la școală. E necesar, însă trebuie restricționat doar pentru apeluri către părinți în caz de urgență. Dar acel telefon mobil este exact precum camera de supraveghere din „liftul pedofilului”.

Noi, românii, am trăit într-o bulă mincinoasă, în care am crezut că pedofilii și scelerații trăiesc doar în Vest. Acum, pe măsură ce apar camerele de luat vederi, adevărul începe ușor, timid și cu piedici din partea statului perpendicular (cu nevoile cetățenilor) să iasă la suprafață.

În câte lifturi de bloc ați văzut camere de luat vederi?

Câți copii și-au filmat profesorii atunci când au avut un comportament deviant (bătaie, țipete, jigniri etc)?

Oare există și copii care n-au spus acasă abuzurile prin care au trecut?

În clasa a noua am trăit pe pielea mea rușinea bătăii din partea unui profesor

M-am dus la director cu tricoul sfâșiat, ca să îl rog să mă protejeze. Prima lui grijă a fost să mă încuie în birou și să smulgă de la mine promisiunea că nu voi spune nimănui. Până la urmă m-a exmatriculat. Evident, pe alte motive, inventate.

Eram la liceul Eugen Lovinescu din Capitală, în anul 1997.

E drept că în acele vremuri încă mai veneau minerii, iar acum suntem în U.E., dar dacă ne facem că nu vedem, dacă ne îmbătăm cu apă rece, istoria se va repeta, și vom fi trăit cam degeaba. E drept, o mare parte dintre români vor continua să contorizeze micii, fasolea și gălețile de la primari. Pentru ei România e frumoasă, păcat că ne-o fură „multifuncționalele”. În astfel de oameni se vor transforma și copiii noștri dacă nu îi educăm.

M-a văzut tot liceul cum umblam tremurând, cu o jumătate de tricou atârnând. Scena a fost atât de tragică, încât nimeni n-a scos un sunet. Drumul spre casă a fost Golgota mea... Sute de priviri pe care le-am simțit acuzatoare. Probabil credeau că m-am bătut cu alți băieți. Fiecare privire mă durea. Și m-a durut mulți ani...

Credeți că un copil de 14 ani poate trece ușor peste așa ceva? Credeți că nu se simte vinovat, chiar dacă a fost bătut complet nemeritat?

„Vinovat” a fost un coleg de pe alt rând care a făcut o glumă. Nici nu știam cu siguranță cine a fost, eram cu gândul în altă parte. Profesorului i-a cășunat pe mine, eu fiind micuț, în comparație cu băieții din gașca veselă în care nu cred că ar fi avut curajul să lovească, fiind baschetbaliști pe la 1,80 m.

Acum îmi dau seama că n-avea ce căuta un profesor de muzică la o clasă cu profil matematică-fizică. Pur și simplu clienții nu voiau să-i cumpere marfa. Și-a greșit clientela.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Domnul Ștefan Bădescu, autorul, se vede că e la începutul procesului de cunoaștere a ceea ce eu numesc bugetar, în general, ANAF-iot în special.
  Eu, ca fost PFA cam 23 de ani îi știu bine pe unii de la Sectorul 3, din București, cu o singură excepție toți sunt nemernici(e).
  Anul trecut era să dau de belele cu o fostă clientă, femeia are două garsoniere prin centrul Bucureștiului, și m-a rugat să plătesc impozitul pentru ele, ea trăind prin State. Am mers la impozite și taxe locale( care nu e tot una cu ANAF) la Sectorul 3, și casiera, după ce apasă pe niște taste spune sec ,,persoana X nu este proprietara garsonierelor...". O rog să verifice încă o dată, acelați răspuns. Trimit americancei un mail, cred că a luat-o cu leșin, ziua următoare audiență la șef, 3 ore fix așteptare, fosta clientă nu pieruse locuințele din blocul unde era ProCinema.
  Să spun că nimeni nu a fost sancționat? Că nu a fost timp de scuze...
  • Like 0
 • Stiti ca e o ancheta in derulare ? Din filmuletul acela nu e clar ce face respectivul : tot ce se vede e ca-si misca mana dreapta .
  Sunt si niste martori oculari care spun ca nu a facut nimic indecent .
  Mai e si o explicatie verificabila : a fost operat de cancer testicular , deci e usor de inteles ca e posibil sa fi avut un disconfort .
  Nu putem sti ce s-a intamplat defapt, deci ar fi normal sa nu aruncam sentinte .

  Probabil ca presa "cualiti" si marii justitiari de ocazie, ca individul asta penibil care a scris articolul de fata , au distrus cariera si i-au luat sursa de venit unui om suferind . Ramane de vazut ce va scoate la iveala ancheta , dar vad ca a fost deja condamnat pentru ca e popa si profesor si a fost acuzat de niste eleve, deci pentru "tinerii frumosi si liberi " deja e vinovat .
  • Like 3
  • @ Claudiu1989
   E popa? Nu stiam. Are si parohie?
   pai din doua inmormantari si un botez si o cununie a facut de un salariu.
   Ce mila mi-e...
   • Like 2
  • @ Stefan Badescu
   Biata limba ce-o scriem...
   • Like 1
  • @ Stefan Badescu
   Fericiti ce-i saraci cu duhul ! zice Hristos .
   Tu , tinere frumos si liber cred ca plesnesti de fericire !

   P.S.
   Foarte scurta incursiune in istorie: In anii '60 Mao voia sa-si intareasca pozitia ca lider al Chinei comuniste. Avea destula putere si control asupra armatei incat sa poata sa-si inlature dusmanii direct. Nu a procedat asa . Stia ca e popular , ideologia sa a pentrat destul de bine masele si mai ales pe tinerii progresiti si satui de tot ce-i vechi si depasit . Asa ca a declansat Revolutia Culturala ,in cadrul careia tot ce era asociat cu vechile mentalitati trebuia eliminat . Tinerii, incluziv multi studenti s-au organizat rapid si au inceput sa judece si sa pedepseasca pe oricine era suspect ca nu se conformeaza noii ordini....
   • Like 2
  • @ Claudiu1989
   Da, am auzit și eu că e cald în Egipt.
   • Like 0
 • Profesorul si-a asumat imediat greseala, demisionand. O stire normala se oprea aici. Ce a urmat dupa: politie, inspectorat, interventia ministrului, a a "activistilor", zeci de articole de presa, a fost de noaptea mintii.

  Il ciuviti si dumneavoastra de nu se vede. O mai ciuviti si pe directoare. Nu e "rapunderea ei pe cine angajeaza". Angajarile le face ministerul, prin inspectorate, in urma unor concursuri nationale. Nu au nici un rol directorii de scoala.

  http://adevarul.ro/news/eveniment/cum-nu-aveau-treaba-scriau-parca-era--fabula-1_5a79f05edf52022f75424564/index.html
  • Like 5
  • @ Ciprian Apetrei
   NU! Nu trebuie sa se termine aici!
   Trebuie sa ne asiguram ca nu se va mai intampla. Ca nu vor mai avea sechele si alti copii pe viitor.
   Trebuie sa ne dam interesul, nu sa punem patura pe tambal in sistem banditesc.
   Are directorul vreo responsabilitate concreta legata de procesul educational?
   Deci:
   1. Nu poate decide cine intra la clasa
   2. Habar nu are ce se intampla la clasa
   3. Nu incurajeaza elevii sa vina cu sesizari, propuneri

   Pana la urma ce face un director?

   Scade note la purtare?

   Pai tocmai el e de vina, pentru ca se comporta ca un tiran, nu ca un lider.
   Nu poate, atunci macar sa-si ceara scuze si sa lase pe altul, sa fie vertical. Ca d-aia traim intr-o cocina.
   • Like 5
  • @ Stefan Badescu
   Sistem banditesc, director care se poarta ca un tiran, traiti intr-o cocina

   Serios? Imi pare rau ca aveti impresia ca vi se intampla asta.
   • Like 2
  • @ Ciprian Apetrei
   Tiranie, da, pai ce copil va mai avea curajul sa raporteze un abuz, cand fetelor li s-a scazut nota la purtare?
   Ce interes aveti de ii tot luati apararea directoarei?
   Aveti copii?
   • Like 4
  • @ Simona Ionesco
   Nu li s-a scazut nota la purtare.

   Nu i-am luat apararea directoarei.

   Ce interes as putea sa am?

   http://adevarul.ro/news/eveniment/cum-nu-aveau-treaba-scriau-parca-era--fabula-1_5a79f05edf52022f75424564/index.html
   • Like 1
  • @ Ciprian Apetrei
   www.google.ro/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/educatie/ministerul-educatiei-sanctionarea-elevelor-care-l-au-filmat-pe-profesorul-ce-se-masturba-in-timpul-orei-corecta-871973

   Traim in lumi paralele?
   • Like 2
  • @ Simona Ionesco
   Lumea este aceeaşi.
   Dar dacă citiţi cele două articole (cel recomandat de dv şi cel recomandat de dl Apetrei), veţi constata că presa e paralelă cu ea însăşi.

   Corect ar fi ca la uşile tuturor claselor blatul de deasupra să fie înlocuit cu geam transparent, ca să se poată vedea înăuntru de pe hol, şi să fie montate camere de supraveghere.

   Ar fi şi în beneficiul profesorilor (elevi scandalagii), şi în beneficiul elevilor (profesori ţicniţi).
   • Like 3
  • @ Ciprian Apetrei
   Gabriel check icon
   nu inteleg de ce comentati la articol. pur si simplu nu se intelege ce vreti de fapt. pareti ca nu stiti povestea si mai faceti si cateva greseli grave!
   nu, nu e o gresala ceea ce a facut profesorul, este o fapta penala! asteptarile sunt sa fie arestat pentru ca este realmente un pericol public (imaginati-va ca se intalneste in oras cu oricare dintre elevi)!
   de noaptea mintii e sa ai asteptari sa nu zica nimeni nimic cand un profesor se masturbeaza in clasa! trebuia sa se inchida pur si simplu scoala. sa fie dati afara toti profesorii ca unul care se comporta asa nu este la prima manifestare si sunt sigur ca e imposibil sa nu se fi sesizat nimeni dintre colegi ca ala e "putin dus". da, cand toleram intr-o comunitate fapte penale ne numim complici si suportam cu totii consecintele!
   cel putin directoarea trebuia scosa cu totul din invatamant! nu, nu face angajari dar e treaba ei sa sesizeze inspectoratul cand cei angajati nu sunt in regula. ea nu si-a facut treaba cu mutl inainte dar a acceptat salariul pentru functia de director, ignorand responsabilitati de baza. va banui ca sunteti sau ati fost in invatamant, eventual cu o functie de director si se pare ca nici in momentul asta nu constientizati ce inseamna cele trecute in fisa postului si nici ce asteptari are societatea de la un director de scoala...
   da, o cocina e prea frumos spus pentru o scoala in care un profesor se masturbeaza in fata elevilor. cocina e o casa pentru un animal, scoala asta este ceva inimaginabil! ceva ce ar trebui pur si simplu starpit!
   mai spuneti ca directoarea nu s-a purtat ca un tiran dar si ca nu ii tineti partea. comentati atunci va rog, cum vedeti dvs reactia ei: atat intentia scaderii notei la purtare (pentru incalcarea regulamentului) cat si reactia fata de fapta profesorului.
   nu in ultimul rand, o astfel de intamplare face ata de mult rau unui intreg sistem de invatamant! atat dementul ala de profesor (ar trebui incadrat la pedofilie) cat si modul in care cei cu atributii inteleg sa reactioneze distrug pur si simplu tot ceea ce mai incearca unii prin cateva scoli!

   • Like 2
  • @ Dragoş Anghelache
   Articolul din Adevarul al domnului Apetrei e halucinant. Sa ne intelegem foarte clar. Elevelor li s-a scazut nota la purtare in secunda 2.
   Articolul e lung si de prost gust. La fel de prost gust ca si scarpinatul prelung in fata elevilor.
   Desi datul capului pe spate este masturbare.
   Apoi ce, daca si-a dat demisia bolnavul, gata, inchidem subiectul?
   Pai asta e complicitate la viitoare intamplari similare.
   Tragi o l***ba in fata copiilor si iti dai demisia, mare scofala.
   Mai esti si sub aripa bor, un on s-o gasi si pentru bolnav.
   Halucinant, de prost gust...
   Cum de v-au lasat cei de la Adevarul sa publicati o astfel de mizerie?
   Inca una d-asta si ma dezic si de adevarul.
   • Like 0
  • @ Stefan Badescu
   Ceea ce dovedeşte că presa este paralelă cu ea însăşi. Un singur eveniment, două relatări diferite. Este singura afirmaţie în legătură cu evenimentul pe care am făcut-o în comentariul meu. Dar vă puteţi adresa cu încredere redacţiei "Adevărul". Articolul nu-mi aparţine.
   • Like 1
  • @ Dragoş Anghelache
   Pai da, voi sesiza Adevarul si voi arata si cum dl. Apetrei dezinformeaza cu subiect si predicat.
   Halucinat, toata tara stie ca le-au fost scazute notele, el dezminte. Ne mai face si isterici, ca nu inchidem cazul...
   Cat despre explicatiile din DEX a celor doua cuvinte, e la fel de prost gust ca si scarpinatul in public.
   • Like 0
  • @ Gabriel
   Prin revarsarea de ura, incoerenta dar hotarata, imi confirmati articolul. Este exact "ciuvirea"despre care vorbeam. Sper ca dl Badescu este multumit de dvs.
   • Like 1
  • @ Stefan Badescu
   In urma interventiei ministrului, nu li s-a mai scazut nota. Ati fi stiut asta, la fel cum ati fi stiut ca profesorul este si preot, daca ati fi depus un mimim de efort sa va documentati textul. Exact asta inseamna "ciuvire", sa dai cu parul fara sa te preocupi daca ceea ce ai scris este adevarat sau nu.
   • Like 1
  • @ Ciprian Apetrei
   Gabriel check icon
   Buna dimineata,
   Sunt realmente uluit in continuare de ceea ce spuneti... Cred ca ganditi ceva si nu reusiti sa transmiteti rationamentul. Revarsarea de ura? A mea? Ce ura nene? Eu doar am sustinut cum influenteaza aceasta intamplare tot ceea ce se petrece cu sistemul de invatamant. Si mai mult, am sustinut cu se poate preveni: prin actiuni ferme care sa nu lase loc de echivoc.
   Va confirm articolul? Va flatati! Desi am citit in unele comentarii ca ati fi scris un articol, inainte de a citi ma uit pe ce site este si ghici ce, nu l-am citit. Ciuvire doar dumneata stii ce inseamna in aceste conditii.
   Incoerenta la mine? pai mai citeste inca odata ce am scris, cu calm, ca poate iti iese de deata asta. Si apoi citeste ce ai scris dumneata. Si sa imi vorbesti ulterior de coerenta. Hotararea o au mai toti cei ce participa la astfel de discutii, nehotaratii stau spectatori.
   Si mai e un detaliu: pana sa ziceti de dl. Badescu nici nu stiam cine e. Eram foarte aproape sa va scriu ca nu cunosc nici un Badescu. Ulterior am realizat ce e autorul articolului si unul dintre comentatori. Pur si simplu nu dau importanta numelor cat timp schimbul de replici este civilizat. Dar de curiozitate, ce va aduce dvs in plus aceasta remarca in discutia cu mine? de ce il amestecati pe Badescu?
   In continuare vi se pare normal ca directorul sa ia masuri impotriva elevilor in conditiile date? Vi se pare normal sa intervina ministrul ca sa nu li se scada nota, corect? Asta se intelege din ce scrieti si exact asta va ceream in comentariul anterior: scrieti domnule negru pe alb (asa cum am facut-o eu), ce considerati dvs ca ar trebui sa se intample la nivel de scoala.
   Din punctul meu de vedere, daca se dovedeste ca profesorul s-a masturbat, cel putin directoarea trebuie destituita. Si aceleasi asteptari am indiferent de institutie, chiar daca cineva s-ar masturba in propriul birou si e prins, nu numai in fata unor copii. Si ca sa intelegti opinia publica (sunt realmente uimit daca dvs scrieti in orice loc si nu stiti asta), daca domnul ala avea alte probleme, operatii, raie, parkinson sau orice care ar putea justifica cele intamplate, pur si simplu directoarea, in apararea institutiei pe acre o conduce si reprezinta, ar trebui, in loc sa propuna scaderea notelor al purtare, sa vina cu un comunicat in care sa arate ca stie situatia omului si ca e posibil ca faptele de care e banuit sa nu fie adevarate. Practic, sa faca ceva sa apere reputatia institutiei. Dar competentele ei de director au devenit clare cand a propus scaderea notei. Intreg scandalul asta s-a amplificat atunci cand ea a luat astfel de decizii, absolut halucinante pentru oricine intreg la cap. E ca si cum, in scandalul pedofilului, a doua zi dupa publicarea imaginilor, politia ar fi mers sa amendeze asociatia de proprietari ca nu are autorizare pentru camere.
   Daca aveti ceva de spus legat de cum credeti ca ar fi normal sa actioneze directoarea, va rog sa o faceti. daca veniti cu remarci de ura, incoerenta, sau sa pomeniti pe altii cu care nu am nici o treaba... mai bine va abtineti. Pentru mine e un schimb de idei din care incerc sa ma aleg cu ceva.
   • Like 1
  • @ Ciprian Apetrei
   Corina check icon
   Mă bucur că ați început să comentați și realitatea românească. Avem nevoie și de vocea dumneavoastră.
   • Like 0
  • @ Ciprian Apetrei
   D-ta nu trăiești în Romania ?!
   • Like 0
 • Mike Teo Mike Teo check icon
  Daca ati sti ca si in scoli din Vest se intampla lucruri urate... numai ca in Romania nu ajung aceste informatii pentru ca trebuie sa traiesti aici ca sa sti asta. Educatori care pedepsesc copii si tipa la ei, educatori care nu-i lasa la toaleta pe copii de 6-7 ani, etc, etc, etc... Desigur ca nu exista profesori care lovesc copii sau fac gesturi obscene in clase. Daca un parinte sesizeaza ca ceva este in neregula in clasa, se adreseaza directorului sau psihologului scolii, iar acestia discuta cu educatorul, acesta din urma suportand consecintele. Sistemul functioneaza diferit fata de Romania, chiar daca uneori tendinta scolilor este sa "acopere" aceste probleme.
  • Like 0
  • @ Mike Teo
   Spuneti lucrurilor pe nume. In ce tara, ce incidente. Sa stim si noi, sa nu mergem acolo.
   • Like 4
  • @ Simona Ionesco
   sua, niste profe care si-o trageau cu elevi (mai multe, mai multi dar ziarul preciza, nu de odata), una de mate, casatorita si care isi deplangea viitorul casniciei, copii unii minori, (altii nu, deci la clase terminale) deja caz penal, demisii, destituiri, cred ca google e de acord sa cautati
   • Like 0
  • @ Simona Ionesco
   Mike Teo Mike Teo check icon
   O tara din vestul Europei.
   • Like 0
  • @ corneliu apostol
   Si a fost tolerat cazul? Musamalizat? Au patit ceva profesorii si direcrorii?
   Li s-a scazut nota la purtare copiilor?
   Va eig sa ne ajutati cu linkuri, altfel nu inteleg ideea.
   Cumva sa tacem ca se intampla si la altii? E corect, sau care e ligica dumneavoastra?
   • Like 0
  • @ Stefan Badescu
   copii intre timp erau toti majori, parca, si absolventi
   profa de mate merge la puscarie, scoala i-a desfacut contractul de munca, barbat-su a repudiat-o (si nici nu arata grozav)
   deci nu s-a musamalizat , si comentariul meu era ca se mai intampla prin lume;

   da' aia cu linkurile e ca sa inchizi gura la om, pai am citit si eu acum 6 luni, un an, nu am luat notite,
   da' daca nu era ca sa inchizi gura la altii pune mana pe google si cauta link
   • Like 0
  • @ corneliu apostol
   Am crezut ca vreti cumva sa luati apararea profesorului. Comentariul era ceva de genul statului paralele, cum ca si la ei e coruptie, ce atata justitie.
   Nu cred ca e cineva care isi imagineaza ca doar la noi se intampla. Sunt stiri, circula.
   Esenta articolului este ca trebuie sa existe raspunzatori si sa se faca eforturi sa nu se mai intample.
   Atat de simplu.
   Nu doresc sa inchid gura nimanui, ma scuzati daca asta am dat de inteles.
   • Like 0
  • @ Mike Teo
   pentru lovit sau jignit sau gesturi obscene in occident se concediaza profesorul si poate ramane fara drept de predare in nicio institutie, se ajunge la politie. Sunt cazuti unde copilul a zis ceva de acasa si scoala a chemat politia si arestat parinte pana la clarificat. Nu e lapte si miere dar copiii sunt luati in serios pana la a se ajunge filmat si pus pe net.
   Ba mai mult, acolo unde o afirmatie nu a fost perfecta in fata clasei, am cunoscut parinte ce a scris o scrisoare directa invatatorului sa explice unde a grsit si cum era mai bine. Parinte din tara nordica, evident.
   • Like 1
  • @ corneliu apostol
   Anon check icon
   Nu, nu e "ca sa inchizi gura la om". Intr-o dezbatere cel care vine cu o afirmatie trebuie sa si-o si sustina cu argumente si cu surse cand e cazul. Asa e corect pana la urma. Nu cereti altora sa va faca munca.
   • Like 1


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult