Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

„În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela!” Miltarii din Galați i-au adus flori asistentei de la boli infecțioase, căreia vecinii i-au aruncat cu clor pe ușă

militari Galati - foto captura

foto captura Facebook

O asistentă din Galați, care lucrează la Spitalul de Boli infecțioase, a scris pe Facebook că vecinii din blocul unde locuiește i-au aruncat cu clor pe ușa apartamentului. 

„Vecinii din scara blocului, unde am locuit mai bine de 20 de ani, mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamentului... Mi-au trimis poliția acasă... M-au dat afară din magazinul blocului, doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecțioase”, a scris Mihaela pe contul rețelei de socializare.

În numele vecinilor Mihaelei, militarii de la Batalionul 284 Tancuri/ Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor” i-au cerut scuze asistentei, pe care au așteptat-o în fața blocului la finalul turei, au întâmpinat-o cu aplauze și flori și i-au mulțumit pentru tot ce face, se arată într-o postare a Ministerului Apărării Naționale.

Postarea de pe contul de Facebook al Ministerului Apărării: 

„În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela! 

Pentru unii ești erou. Pentru alții, însă, nu contează că îți pui viața în pericol pentru a-ți salva pacienții, contează doar că... vii acasă la finalul turei.

Mihaela este asistentă medicală în Galați, la Spitalul Boli Infecțioase. Ieri a postat pe facebook acest text:

"Vecinii din scara blocului, unde am locuit mai bine de 20 de ani, mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamentului... Mi-au trimis poliția acasă... M-au dat afară din magazinul blocului, doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecțioase."

Nu putem șterge experiența prin care a trecut Mihaela, dar putem să îi amintim că eforturile ei chiar sunt apreciate. Așa că, colegii noștri din Batalionul 284 Tancuri/ Brigada 282 Blindată “Unirea Principatelor” au așteptat-o în fața blocului la finalul turei și au întâmpinat-o cu aplauze și flori, așa cum merită. Sperăm ca gestul nostru să îi dea putere să lupte mai departe.

Povestea Mihaelei trage un semnal de alarmă. Cu toții suntem afectați de ceea ce se întâmplă. Dar cel mai afectat este personalul medical. De ce să le facem viața și mai grea decât este?

În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela. Și îți mulțumim pentru tot ce faci pentru orașul tău și pentru România. Fii puternică!

Mulțumim comandantului batalionului, lt. col. Lucian Oancea, și militarilor săi pentru gestul care ne onorează. Respect!”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Ăștia sunt țăranii industrializați cu forța de comunism sau urmașii lor, dezrădăcinați social și mental și cultură zero.
    • Like 0
  • Ramai siderat cand afli ca exista si astfel de concetateni cu retard major, ca de empatie ce sa mai discutam. Si este plina tara de ei. Tot ei sunt cei ce se plimba ca orbetii - cand ar trebui sa stea acasa, care probabil gandesc ca au toate drepturile din lume si nicio obligatie.
    Imi pare rau pentru Mihaela, o admir si ii felicit pe militari pentru ceea ce au facut. Macar in parte sa compenseze IMBECILITATEA acelor vecini, precum si a celor din magazinul din care a fost scoasa.
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult