Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela!” Miltarii din Galați i-au adus flori asistentei de la boli infecțioase, căreia vecinii i-au aruncat cu clor pe ușă

militari Galati - foto captura

foto captura Facebook

O asistentă din Galați, care lucrează la Spitalul de Boli infecțioase, a scris pe Facebook că vecinii din blocul unde locuiește i-au aruncat cu clor pe ușa apartamentului. 

„Vecinii din scara blocului, unde am locuit mai bine de 20 de ani, mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamentului... Mi-au trimis poliția acasă... M-au dat afară din magazinul blocului, doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecțioase”, a scris Mihaela pe contul rețelei de socializare.

În numele vecinilor Mihaelei, militarii de la Batalionul 284 Tancuri/ Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor” i-au cerut scuze asistentei, pe care au așteptat-o în fața blocului la finalul turei, au întâmpinat-o cu aplauze și flori și i-au mulțumit pentru tot ce face, se arată într-o postare a Ministerului Apărării Naționale.

Postarea de pe contul de Facebook al Ministerului Apărării: 

„În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela! 

Pentru unii ești erou. Pentru alții, însă, nu contează că îți pui viața în pericol pentru a-ți salva pacienții, contează doar că... vii acasă la finalul turei.

Mihaela este asistentă medicală în Galați, la Spitalul Boli Infecțioase. Ieri a postat pe facebook acest text:

"Vecinii din scara blocului, unde am locuit mai bine de 20 de ani, mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamentului... Mi-au trimis poliția acasă... M-au dat afară din magazinul blocului, doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecțioase."

Nu putem șterge experiența prin care a trecut Mihaela, dar putem să îi amintim că eforturile ei chiar sunt apreciate. Așa că, colegii noștri din Batalionul 284 Tancuri/ Brigada 282 Blindată “Unirea Principatelor” au așteptat-o în fața blocului la finalul turei și au întâmpinat-o cu aplauze și flori, așa cum merită. Sperăm ca gestul nostru să îi dea putere să lupte mai departe.

Povestea Mihaelei trage un semnal de alarmă. Cu toții suntem afectați de ceea ce se întâmplă. Dar cel mai afectat este personalul medical. De ce să le facem viața și mai grea decât este?

În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela. Și îți mulțumim pentru tot ce faci pentru orașul tău și pentru România. Fii puternică!

Mulțumim comandantului batalionului, lt. col. Lucian Oancea, și militarilor săi pentru gestul care ne onorează. Respect!”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Ăștia sunt țăranii industrializați cu forța de comunism sau urmașii lor, dezrădăcinați social și mental și cultură zero.
    • Like 0
  • Ramai siderat cand afli ca exista si astfel de concetateni cu retard major, ca de empatie ce sa mai discutam. Si este plina tara de ei. Tot ei sunt cei ce se plimba ca orbetii - cand ar trebui sa stea acasa, care probabil gandesc ca au toate drepturile din lume si nicio obligatie.
    Imi pare rau pentru Mihaela, o admir si ii felicit pe militari pentru ceea ce au facut. Macar in parte sa compenseze IMBECILITATEA acelor vecini, precum si a celor din magazinul din care a fost scoasa.
    • Like 2


Îți recomandăm

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult