Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

„Luați piciorul de pe furtunul de oxigen!”

Luati piciorul de pe furtunul de oxigen!

News alert. Președintele Braziliei, celebrul Jair Bolsonaro, a devenit împărat, căci s-a încoronat – cu virusul. După ce i-a bătut de departe pe Cataramă de pe la noi sau deputatul Solomon de la PSD, afișându-și rânjetul nemascat și respectând nicio regulă de distanțare și protecție pentru cei din jur în adunările la care a participat ostentativ, iacătă că cel supranumit de aficionados Mito (Mitul, Legenda Vie) a intrat în spital ca bolnav de covid simptomatic, cu febră.

Până în clipa de față, prin exemplul său personal vârât în ochii întregii țări, Amazoncul ăsta a reușit să ducă la infectare cu coronavirus 1,5 milioane de brazilieni și la moarte 65.000, locul 2 pe planetă în clasamentul sicrielor.

Să nu dorești răul nimănui, sună o zicere creștinească. Așa e, bunătatea mea senină nu e deplină, câtă vreme nu se încoronează și cumătrul lui Bolsonaro, Trumpf. Totuși, dacă voi vedea imagini cu acest Gogea Mito, care binecuvânta sfârtecarea pădurii amazoniene, plămânul planetei, cum cască ciocul în mod repetat după niscai aer, la terapie intensivă, o să tac cu glas tare: „Luați piciorul de pe furtunul de oxigen!”. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm