Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„Luați piciorul de pe furtunul de oxigen!”

Luati piciorul de pe furtunul de oxigen!

News alert. Președintele Braziliei, celebrul Jair Bolsonaro, a devenit împărat, căci s-a încoronat – cu virusul. După ce i-a bătut de departe pe Cataramă de pe la noi sau deputatul Solomon de la PSD, afișându-și rânjetul nemascat și respectând nicio regulă de distanțare și protecție pentru cei din jur în adunările la care a participat ostentativ, iacătă că cel supranumit de aficionados Mito (Mitul, Legenda Vie) a intrat în spital ca bolnav de covid simptomatic, cu febră.

Până în clipa de față, prin exemplul său personal vârât în ochii întregii țări, Amazoncul ăsta a reușit să ducă la infectare cu coronavirus 1,5 milioane de brazilieni și la moarte 65.000, locul 2 pe planetă în clasamentul sicrielor.

Să nu dorești răul nimănui, sună o zicere creștinească. Așa e, bunătatea mea senină nu e deplină, câtă vreme nu se încoronează și cumătrul lui Bolsonaro, Trumpf. Totuși, dacă voi vedea imagini cu acest Gogea Mito, care binecuvânta sfârtecarea pădurii amazoniene, plămânul planetei, cum cască ciocul în mod repetat după niscai aer, la terapie intensivă, o să tac cu glas tare: „Luați piciorul de pe furtunul de oxigen!”. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult