Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

„Pădurea dintre betoane". Am pornit să descoperim „Tunelul iubirii” din Berceni, locul ascuns între două blocuri de sector

Pădure Berceni

Dragostea în vremea coronei nu e tocmai ușoară: te mai pupi cu mască, întâlnirile cu un alt cuplu nu respectă grupul maxim de trei, iar restaurantele erau până ieri închise pentru cine romantice. În condițiile date, bucuros că am găsit cu cine să mă „izolez", de vreo două luni caut locuri drăguțe de plimbat pe afară. După ce am luat parcurile la rând, am aplaudat la scenă deschisă la propriu și am fost chiar și la singura stație de metrou în aer liber, nu credeam să mă mai surprindă ceva în București.

Asta până când am aflat, de pe o pagină de Facebook, de „o frumoasă alee din sectorul 4, unde copacii formează un superb tunel". Poza atașată postării respective părea să semene mai degrabă cu Tunelul Iubirii, străbătut de calea ferată din Caraș-Severin, decât cu un loc încă nedescoperit din sectorul nostru. Entuziasmat de parcă eu plantasem pomii și dornic să mă conving că locul chiar există, i-am spus Mariei că mergem „undeva secret", iar a doua zi eram deja pe Aleea Cetatea Veche din Berceni.

Când am ajuns, țânțarii își dăduseră deja check-in în ceea ce eu am numit „pădurea dintre betoane", dar asta nu ne-a împiedicat să zăbovim vreun sfert de oră. Singurele care nu au stat au fost cele două telefoane, care au tras poză după poză și selfie după selfie, „să avem din ce alege după". Și am ales, chiar dacă a trebuit să cropuim blocurile din stânga și din dreapta și rufele de pe sârmă. Până la urmă, cu atât mai lăudabil că, pe o potecă sufocată de betoane, și-au găsit locul zeci de tei și plopi frumos aliniați.

Coordonatele exacte de pe Google Maps: https://bit.ly/3lHqjKx.


Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult