Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

„Pădurea dintre betoane". Am pornit să descoperim „Tunelul iubirii” din Berceni, locul ascuns între două blocuri de sector

Pădure Berceni

Dragostea în vremea coronei nu e tocmai ușoară: te mai pupi cu mască, întâlnirile cu un alt cuplu nu respectă grupul maxim de trei, iar restaurantele erau până ieri închise pentru cine romantice. În condițiile date, bucuros că am găsit cu cine să mă „izolez", de vreo două luni caut locuri drăguțe de plimbat pe afară. După ce am luat parcurile la rând, am aplaudat la scenă deschisă la propriu și am fost chiar și la singura stație de metrou în aer liber, nu credeam să mă mai surprindă ceva în București.

Asta până când am aflat, de pe o pagină de Facebook, de „o frumoasă alee din sectorul 4, unde copacii formează un superb tunel". Poza atașată postării respective părea să semene mai degrabă cu Tunelul Iubirii, străbătut de calea ferată din Caraș-Severin, decât cu un loc încă nedescoperit din sectorul nostru. Entuziasmat de parcă eu plantasem pomii și dornic să mă conving că locul chiar există, i-am spus Mariei că mergem „undeva secret", iar a doua zi eram deja pe Aleea Cetatea Veche din Berceni.

Când am ajuns, țânțarii își dăduseră deja check-in în ceea ce eu am numit „pădurea dintre betoane", dar asta nu ne-a împiedicat să zăbovim vreun sfert de oră. Singurele care nu au stat au fost cele două telefoane, care au tras poză după poză și selfie după selfie, „să avem din ce alege după". Și am ales, chiar dacă a trebuit să cropuim blocurile din stânga și din dreapta și rufele de pe sârmă. Până la urmă, cu atât mai lăudabil că, pe o potecă sufocată de betoane, și-au găsit locul zeci de tei și plopi frumos aliniați.

Coordonatele exacte de pe Google Maps: https://bit.ly/3lHqjKx.


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult