Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

„Pădurea dintre betoane". Am pornit să descoperim „Tunelul iubirii” din Berceni, locul ascuns între două blocuri de sector

Pădure Berceni

Dragostea în vremea coronei nu e tocmai ușoară: te mai pupi cu mască, întâlnirile cu un alt cuplu nu respectă grupul maxim de trei, iar restaurantele erau până ieri închise pentru cine romantice. În condițiile date, bucuros că am găsit cu cine să mă „izolez", de vreo două luni caut locuri drăguțe de plimbat pe afară. După ce am luat parcurile la rând, am aplaudat la scenă deschisă la propriu și am fost chiar și la singura stație de metrou în aer liber, nu credeam să mă mai surprindă ceva în București.

Asta până când am aflat, de pe o pagină de Facebook, de „o frumoasă alee din sectorul 4, unde copacii formează un superb tunel". Poza atașată postării respective părea să semene mai degrabă cu Tunelul Iubirii, străbătut de calea ferată din Caraș-Severin, decât cu un loc încă nedescoperit din sectorul nostru. Entuziasmat de parcă eu plantasem pomii și dornic să mă conving că locul chiar există, i-am spus Mariei că mergem „undeva secret", iar a doua zi eram deja pe Aleea Cetatea Veche din Berceni.

Când am ajuns, țânțarii își dăduseră deja check-in în ceea ce eu am numit „pădurea dintre betoane", dar asta nu ne-a împiedicat să zăbovim vreun sfert de oră. Singurele care nu au stat au fost cele două telefoane, care au tras poză după poză și selfie după selfie, „să avem din ce alege după". Și am ales, chiar dacă a trebuit să cropuim blocurile din stânga și din dreapta și rufele de pe sârmă. Până la urmă, cu atât mai lăudabil că, pe o potecă sufocată de betoane, și-au găsit locul zeci de tei și plopi frumos aliniați.

Coordonatele exacte de pe Google Maps: https://bit.ly/3lHqjKx.


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult