Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

„Parteneriat pentru solidaritate”. eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni

parteneriat pentru solidaritate

Aproximativ 1,1 milioane de lei este valoarea produselor donate de eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard pentru refugiații ucraineni nevoiți să își părăsească țara din cauza conflictului militar și care se află pe teritoriul României, se arată într-un comunicat comun al celor patru companii.

Donația cuprinde produse de igienă personală, lenjerii de pat, saltele, pături, lăzi frigorifice, baterii externe sau lanterne și este direcționată către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pentru a gestionată eficient, în sprijinirea cetățenilor ucraineni, fugiți din calea războiului.

„Lecția solidarității ne-a demonstrat tuturor în aceste zile, că împreună, prin eforturi susținute și integrate, România poate fi un adevărat sprijin pentru toți cei care sunt victime directe ale conflictului militar izbucnit de mai bine de două săptămâni în Ucraina. Prin comunicarea permanentă care există între instituțiile guvernamentale și societatea civilă, acțiunile de sprijin derulate conduc negreșit la continuarea procesului de coordonare integrată a tuturor eforturilor și ajutoarelor provenite din partea societății civile în scopul eficientizării întregului mecanism de sprijin acordat cetățenilor ucraineni. Astfel, doresc să mulțumesc eMAG, tuturor partenerilor și reprezentanților societății civile care s-au alăturat acestui scop nobil de a-și ajuta semenii”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Omer Tetik, CEO Banca Transilvania, a spus: „Solidaritatea românilor pentru a ajuta refugiații este impresionantă. Așa trebuie să fie și solidaritatea companiilor. Întotdeauna am găsit la eMAG, Mobexpert și Mastercard deschidere din toate punctele de vedere. Am mai făcut bine împreună, la începutul pandemiei sau cu alte ocazii, așa facem și acum. Donăm cu gândul la cei care au nevoie de noi și cu speranța că mâine va fi mai bine”.

„Spectrul unui război atât de aproape de noi era până ieri de neconceput. Drama prin care trec vecinii noștri ucraineni nu are cum să ne lase indiferenți. Orice ajutor nu poate fi decât binevenit, cu toții avem obligația de a ne implica‘’, a adăugat Dan Șucu, Mobexpert.

Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România și Croația, a spus: „Mulți oameni și-au lăsat în urmă viața pentru o zi de mâine plină de neprevăzut. În asemenea momente de nedescris, solidaritatea este singura reacție posibilă, singurul mod în care trebuie să răspundem cu toții. Fiecare efort contează, fiecare ajutor aduce speranță, dincolo de orice granițe”.

La rândul său, Tudor Manea, CEO eMAG, a declarat: „Așa cum familiile românilor din toată țara au oferit adăpost vecinilor lor nevoiți să lase în urmă totul, și noi, mediul privat, avem datoria să arătăm aceeași responsabilitate în fața tragediei pe care acești oameni o trăiesc. Încercăm să ajutăm cât putem de mult cu donații și facem apel la toți cei care pot să ni se alăture”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult