Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Semnează, unde vrei să te duci, pe Lună? E Real Madrid!” Cum a refuzat Gică Popescu, în 1990, un contract cu celebrul club de fotbal

Gica Popescu - Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Foto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gică Popescu, legendă a fotbalului românesc, a povestit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 cum a refuzat un contract cu Real Madrid, în vara anului 1990, pentru că, la acea dată, nu cunoștea dimensiunea adevărată a puternicului club.

„Îmi aduc aminte că la mondialul din 90 am avut contractul cu Real Madrid timp de două zile la mine pe noptieră, cei de la Real Madrid așteptând ca eu să îl semnez. De ce nu am semnat? Toată lumea mă întreba. Bă, dar e Real Madrid! Era colegul meu de cameră, Săndoi, îmi lua mâna și spunea: Semnează, unde vrei să te duci, pe Lună? E Real Madrid. Dar eu nu aveam dimensiunea lui Real Madrid, dimensiunea adevărată a clubului. Ce informație ajungea la noi, înainte de 89, să știm despre Real Madrid? Doar așa, sporadic, în cele 6 luni, din decembrie 89 până în vară, când am mers la campionatul mondial, în alea șase luni, ne-am mai lovit de nume din acestea sonore. Deci eu în 89 nu aveam dimensiunea lui Real Madrid”, a spus Gică Popescu.

„Au venit cei de la Real Madrid la mine și am stabilit o dată ulterioară să ne vedem să mergem mai departe cu negocierile. Și m-am dus la Gică (Gică Hagi -n.n.). Am zis: Bă, dar tu ce ai cerut, că uite, eu am cerut asta, am cerut atâtea bilete de avion - vă dați seama, ceream bilete de avion (zâmbește) pe care mi le puteam plăti singur, dar ni se părea că luam ceva în plus, în loc să ne uităm la partea financiară, să ne cumpărăm biletele de avion. Deci, la nivelul acela de necunoaștere eram și aveam senzația că toată lumea vrea să ne fure. Pentru că la mondialul din Italia, la noi, în cantonamentul echipei naționale, era ca la târg: veneau impresari, plecau impresari, sunau la recepția hotelului, stăteam la coadă toți jucătorii, că era un singur telefon. Era o situație așa de haotică, generată de acest interes al impresarilor de a intra în contact cu noi și a ne transfera la echipe din vest", a continuat Gică Popescu, invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24. 

Contractul de la Real Madrid, pe care Gică Popescu a refuzat să îl semneze în vara anului 1990, prevedea o sumă de 500.000 dolari. „Erau bani mulți atunci. Nu știu dacă am refuzat neapărat suma, eu eram supărat cu biletele de avion, nu cu suma din contract (râde).

Deci când te duci la Real Madrid, semnezi cu ochii închiși, pentru că la Real Madrid, Barcelona, nu te duci pentru bani, te duci pentru emblema de pe piept și pentru ce reprezintă aceste echipe în lumea asta fotbalistică. După aceea, de acolo, când pleci, pleci și faci bani mulți”, spune Gică Popescu.

În cele din urmă, fostul mare internațional, care a avut atunci oferte și de la alte cluburi puternice, precum Liverpool sau Juventus, a ajuns atunci la PSV Eindhoven, apoi la Tottenham și ulterior la FC Barcelona.

Emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, de la ora 14.00.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult