Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

„Un mesaj în tehnocrată” pentru Dragnea: „E nevoie de o nouă clasă politică, fără corupție, fără captura statului pentru interesele găștii de partid”

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, i-a transmis lui Liviu Dragnea, „un mesaj în tehnocrată” după ce preşedintele PSD a declarat că Dragoș Pîslaru este primul dintre miniştrii din guvernele României care şi-a permis „să-i facă pe profesori şi pe medici pomanagii”. 

„Un partid condus de un cercetat penal nu se dezminte și continuă să manipuleze într-o manieră iresponsabilă și lipsită de scrupule. Sunt consternat că mi se pun în gură vorbe pe care eu nu le-am spus, idei care nu îmi aparțin. Eu nu am vorbit despre beneficii salariale în declarația de ieri, așa cum în mod fals mi se atribuie în comunicatul prin care mi se cere public demisia, ci despre beneficii sociale, dorind să subliniez fraudarea sistemului”, spune ministrul Dragoș Pîslaru într-o postare pe Facebook.

Ministrul Muncii precizează că nu a pus la îndoială niciodată dreptul unor categorii vulnerabile de a fi sprijinite de către stat. 

„Ajutorarea lor, fie ca vorbim de persoane cu dizabilități, familii nevoiașe fără venituri la limita sărăciei, șomeri de lungă durată fără alte mijloace financiare este o dovadă de umanitate, de normalitate și civilitate. Acești oameni au nevoie de sprijinul semenilor lor, de crearea unei plase de siguranță și de resurse mai consistente de la bugetul de stat decât primesc în acest moment. Iar aceste resurse nu le avem azi și pentru că beneficiile sociale sunt împărțite fraudulos”, continuă ministrul Muncii.

Dragoș Pîslaru adaugă că există un număr mare de persoane care nu vor să lucreze și preferă să primească beneficii sociale care cumulate descurajează munca și implicarea în societate.

„Conform DEX trântor este o «persoană care nu vrea să lucreze și trăiește din munca altora». Spre disperarea salariaților mulți și tăcuți care muncesc pe brânci în țara noastră, taxele pe care ei pe plătesc sunt redistribuite fraudulos prin beneficii sociale necuvenite și unui procent însemnat de persoane care profită de sistem sau sunt o clientelă docilă și resemnată pentru politicieni. Spre disperarea antreprenorilor mulți și tăcuți care creează locuri de muncă, există un număr important de oameni care nu vor să lucreze pentru că există beneficii sociale care cumulate descurajează munca și implicarea în societate”, mai scrie ministrul Muncii.

Oficialul de la Ministerul Muncii spune că de la 1 decembrie va intra în vigoare un pachet de măsuri active pentru crearea de locuri de muncă.

„Am apărat și voi continua să apăr drepturile obținute în mod onest, însă în egală măsură voi pleda pentru eliminarea fraudelor din sistem, pentru că vorbim de situații mult prea numeroase, și la aceste situații mă refeream în declarația mea.

Am încurajat de fiecare dată munca și nu nemunca, și de aceea am lansat prin OUG pachetul de masuri active pentru crearea de locuri de muncă, ce intră în vigoare pe 1 decembrie, pentru ca cei care sunt descurajați azi să iasă din pasivitate și să își găsească un loc de muncă, și la aceste situații mă refeream în declarația mea”, adaugă Pîslaru și reamintește că resursele financiare sunt limitate și „trebuie să avem grijă ca ele să ajungă către cei care chiar au nevoie de ele”. „Și chiar îmi pasă de asta!”, mai adaugă ministrul.

În final, Dragoș Pîslaru transmite „un mesaj în tehnocrată”. „Este nevoie de o nouă clasă politică, fără corupție, fără captura statului pentru interesele găștii de partid, fără ilegalități. Doar așa putem progresa în această țară. Iar partidul ce mă acuză a ratat clar această șansă la un an de la Colectiv”, încheie ministrul Muncii.

Reacția ministrului Muncii vine după ce vineri preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Dragoş Pîslaru este primul dintre miniştrii din guvernele României care şi-a permis „să-i facă pe profesori şi pe medici pomanagii”. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Asemenea articole ma ung la suflet!progresul trebuie sa se faca prin atitudinea fiecaruia dintre noi.Nu trebuie sa asteptam guvernul sa ia masuri, tribunalul sa faca dreptate.Nu trebuie sa acceptam falsul, minciuna, mita pentru datoria unora de a-si face munca pentru care e platit.
  Sa fie selectionati oameni cu simtul onoarei, care nu se preteaza la intelegeri in pofida legilor.Acestia sa fie alesi.
  Sunt si alegatori inconstienti, dar nu trebuie sa apara pe lista de indivizi corupti.Am ocolit in mod special cuvantul oameni!Mi-ar placea macar sa se scada numarul coruptilor, daca nu vor putea fi eliminati toti inca.Oricum,s-ar mai destrama reteaua de relatii.
  • Like 1
 • Cu stupoare vad ca puscariasul dragnea indrezneste sa ameninte actualul guvern cu plangere penala, iar slugile lui, recte ana birceal, cu tupeu, la tv b1, continua sa dezinformeze afirmand ca ministrul muncii i-a facut pomanagii pe medici si profesori. Chiar nu au rusine aceste dejectii umane. Atat de dobitoc sa fii sa ignori inregistrarile cu afirmatiile ministrului muncii! Cum indraznesc acesti borfasi sa-si bata joc de perceptia intregii tari? Toate posturile de tv au difuzat respectivele declsratii, deci acoperire pe toate receptuarele tv din toata tara. Si cei prostiti in repetate randuri de psd-isti au putut auzi si pricepe ce a spus ministrul muncii. Si, sunt convins ca au retinut si priceput cu totii. Nenorocitii-dragnea,birceal si toti care fac in continuare asemanea afirmatii-nu au nicio consideratie fata de electorat. Rusine lor! Tot ce fac si tot ce spun este minciuna si bataie de joc. Se vede disperarea ca vor pierde. Toate sondajele care ii dau castigatori sun nereale, minciuni,propaganda mizerabila. Verifica ineva cat se platesc aceste sondaje si de unde provin banii?
  • Like 1
 • Belcin check icon
  Da domnilor medicii au ajuns pomANAgii...cum??faceti o socoteala in 30 de zile ale unei luini garzile cu ziua de lucru se ridica in unele spitale la 15-20mde zile petrecute non -stop la locul de munca ,,in spital ..in vremea lui ...C..insemna 20-25-26 de zile ..iar salariul?/..retributia?? este conform normelor una lunara....desi in EIROPA medicii NU SUNT FUNCTIONARI PUBLICI..asemanarea intre un medic si un ...sa zicem functionar de la primarie...sau minister este hilara.....ei au o retributie mai mare ...cu ani de studii mai mici..cu responsabilitati mai mici....restul ..plecati in lumea care va acorda incredere si inteleg ca aceasta profesie..include si foarte multa daruire de sine in detrimentul vietii personale..lucru care nu se intampla in nici o profesie liberala....
  • Like 1
 • Din experienţa mea medicală jumătate din persoanele cu handicap şi 3/4 din cele pensionate de boală nu au justificare medicală corectă . La ajutoarele sociale procentul ar putea fi şi mai mare .
  • Like 2
 • Iubesc tehnocratii !Succes si dupa alegeri (de ce mai votam daca se stie cine va castiga ).
  • Like 2
  • @ Mihaela Penciu
   Trebuie sa votam, indiferent care sunt rezultatele! Vom dormi linistiti si nu vom fi obsedati de nevot!!! Perseverenta, duce de cele mai multe ori la izbanda!
   • Like 0
 • Dragnea este un derbedeu bun de incarcerat, nu pentru doi ani ci pentru douazecisidoi, fara niciun drept de reducere a pedepsei. La fel si vvponta. Ei nu stiu decat sa minta. Dobitocul uita ca fiecare declaratie este inregistrata si, oricand, se poate revedea pentru edificare. Paslaru s-a referit doar la ajutoarele sociale acordate si celor in drept, care au muncit candva dar, carora li s-a luat dreptul la munca de predecesorii psd, care au vandut si distrus intreaga tara. Din cauza acelor si acestor golani, hoti, tradatori, impreuna cu aliatii si sustinatorii lor s-a ajuns la un numar mare de asistati sociali. Pe langa ei s-au pripasit eternii paduchi sociaii, cei cu mercedes, bmw,audi,etc, si cu palate, de prost gust si construite abuziv. In 27 de ani nimeni nu a indraznit sa faca ordine in aceasta directie, deoarece, indiferent de guvernare, hotii au detinut majoritatea parlamentara, impiedicand orice masura spre legalitate si compromitand guvernari si partide. Numai un rau intentionat nu recunoaste ca toate nenorocirile vin de la psd, cu toti aliatii lui in timp, sub toate denumirile si conducerile avute. Nicio clipa nu va intrebati de unde au varfurile partidelor mentionate enormele averi pe care le detin, dobandite intr-un timp extrem de scurt? Ce salarii au avut? In niciun caz, din salarii si indemnizatii nj pot fi dobandite asemenea valori. Iar cei disparuti de pe firmament din ce traiesc, impreuna cu familiile lor, in prezent? Chiar toti sunt percormanti oameni de afaceri? Ce fel de afaceri? De ce numai ei au acces la afaceri de succes si altiii nu? Va repeziti sa atacati tehnocratii, care nu au decat un an la dispozitie si ala, subminat de ordinarii ticalosi, majoritarii, care nu fac alceva de at acuza nefondat, batjocoresc oameni cu pregatire net superioara lor. Oameni care si-au sacrificat cariere si pozitii mult mai bune decat sa guverneze o tara acaparata de hoti politici. Au incercat sa faca ceva. Sunt permanent impiedicati de hoti, care nu vor sa lase din mana sursa de furt si se tem de puscarie. E trist ca isi gasesc, inca, enorm de multi adepti! Asta spune mult despre calitatea asa zisului popor roman.
  • Like 4
 • Tovarasu' ministru tehnocrat pastoreste in propria subordine niste institutii care , atunci cand angajezi pe cineva, trebuie, ele, sa-ti elibereze repartitie de loc de munca, altfel vin si te freaca , cum ca nu ai documentele de angajare in regula. Institutiile astea manaca bani de la buget, nu au absolut nici o "vina" in crearea de locuri de munca, dar ele "emit repartitii"... Asta cum suna , domnule tehnocrat? Dar, macar, erati la curent cu asta, sau aflati de pe forum?
  • Like 0
 • Ar trebui un sistem ca in țările mult mai dezvoltare. Adică de la ministerul munci o agenție pentru ocuparea locurilor de munca. Potrivit celor care optează pentru ajutor social sa li se cauta de munca in raport cu ceea ce stiu a muncii. In caz de refuz a 2-3 oferte de munca din partea agenției sa li se ridice dreptul de a lua ajutor social.
  • Like 0
  • @ Ion Bejan
   Exista o intreaga retea de ANOFM si AJOFM-uri. Ce l-a impiedicat pe mincinosul asta, un an de zile, sa o faca sa functioneze in felul in care, iata, stie ca ar trebui sa functioneze? N-a avut timp, chef, dispozitia necesara? Totul era in varful propriului pix!
   • Like 0
  • @ Ion Bejan
   Crezi ca e greu sa mituesti 2-3 administratori si gata, ti-ai facut de un somaj?!
   • Like 0
  • @ Viorel Dumitrache
   Da, ai fi vrut, intr-un an, sa faca ce nu au facut ceilati, care si-au umflat averile si au furat de nici nu mai stiu ce valori detin! De 27 de ani, ceilalti nu " au avut timp" sa faca bine acestei tari, ar fi trebuit ca acest guvern, sa rezolve int-un an, totul! Bravo, ce gandire aveti majoritatea! V-au prostit, ca apoi sa fiti manipulati, caci numai asa reusesc acesti hoti!
   • Like 0
 • ... dar iată și gașca de partid: https://galatiinfo.wordpress.com/2016/11/06/familia-politica-a-invatamantului-romanesc/

  • Like 0
 • de ce n-au fàcut PSD-ul majoràrile de salarii de care tot vorbesc?fiindcà prferà pensii speciale?
  • Like 2
  • @ Liviu Florin Basanda
   Nu a facut pentruca nu avea de unde. Ei au acordat pensii speciale din fondul de pensii, la care cei ce le-au obtinut nu au contribuit cu un leu. Au furat, cu nerusinare, din fondul de pensii, mentinand pensiile celor multi la un nivel mizerabil, ca sa dea parazitilor societatii pensii nesimtite. Parlamentarii, magistratii,militarii din perioada comunista,toti securistii si toti tortionarii au "beneficiat" de pensii nemeritate, la alcatuirea carora nu au contribuit cu NIMIC, NICI UN LEU TOATA VIATA LOR "profesionala". Psd-ul, impreuna cu ticalosii de la alde, au "acordat"acum mariri de salarii, pe depkin constienti ca nu se poate din lipsa fondurilor, doar pentru ca tehnocratii sa se compromita. Asta este strategia lor. Profita ca sunt majoritari si-si fac de cap, batandu-si joc de o tara intreaga. Asa au facut intotdeauna, au batjocorit adversarii politici,i-au compromis, datorita lipsei de la vot si ignorantei celir ce-i voteaza.
   • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult