Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„Utilajele la gard”. UMB a oprit lucrările pe Autostrada Transilvania, pe singurul tronson finanțat prin PNRR pe care se lucra

UMB - lucrarile oprite

Foto: Facebook Asociația Pro Infrastructura

Compania UMB a oprit luni lucrările de construcții pe Autostrada Transilvania, pe sectorul dintre Nădăşelu şi Poarta Sălajului, singurul segment de autostradă cu finanțare din PNRR aflat în lucru. Anunțul a fost făcut de Asociația Pro Infrastructură, care a publicat o serie de imagini cu „utilajele la gard” pe șantier.

UMB, unul dintre cei mai mari constructori de autostrăzi din România, a notificat anterior CNAIR pentru rezilierea contractului, în cazul în care statul nu va majora prețului contractului, astfel încât să reflecte creșterile de costuri cu materialele.

„Utilajele la gard pe Autostrada Transilvania. Așa arată un șantier abandonat de constructor care a notificat CNAIR pentru rezilierea contractului.

Foto Facebook Asociația Pro Infrastructura

Începând de ieri, pe termen nedeterminat, muncitorii UMB nu sunt la lucru, fiindcă birocrații au amânat intenționat suplimentarea prețului contractului care să reflecte creșterile reale de costuri cu materialele.

Cerem guvernului să ia deciziile necesare, deja amânate cu lunile, înainte ca utilajele antreprenorului să fie retrase și ele”, scrie Asociația Pro Infrastructură pe contul de Facebook.

Foto Facebook Asociația Pro Infrastructura

Citiți și

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult