Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Valorile” armatei ruse: un lung șir de jafuri și crime. În fața monumentului soldatului sovietic din Cernăuți a fost amplasată o instalație artistică neobișnuită

masina de spalat

Un artist din Ucraina a închinat un moment artistic prin care omagia… mașini de spălat furate de armata rusă. Artistul a dorit să atragă atenția asupra crimelor și jafurilor comise armata rusă.

În fața monumentului soldatului sovietic din Piața Soborna (Integrității) din Cernăuți, artistul ucrainean Taras Polataiko a amenajat temporar o instalație de artă contemporană despre „valorile” armatei ruse, transmite bucpress.eu.

Artistul în creația sa a folosit mai multe aparate vechi de uz casnic pe care le-a stropit cu vopsea roșie. În acest fel, el își exprimă atitudinea față de soldații ruși care s-au dat unui lung șir de jafuri și crime în timpul războiului. Potrivit lui Polataiko, instalația va exista până când monumentul soldatului sovietic nu va fi mutat din Piața Integrității

Galerie foto / Sursa: molbuk.ua

Militarii ruși care luptă în Ucraina sunt acuzați de crime împotriva umanității. Armata rusă a bombardat locuințe, școli și spitale

Rușii au omorât, torturat și răpit civili. Au violat femei și au dislocat forțat copii peste graniță. Trupele ruse de ocupație au jefuit locuințele din Ucraina furând de la electrocasnice și haine, până la băutură și mâncare.

Camion militar rusesc plin cu lucruri furate de soldații ruși, distrus de armata Ucrainei

Un camion militar rusesc plin cu mașini de spălat care ar fi fost furate de soldații ruși din casele pe care le-au jefuit în orașele ucrainene atacate a fost distrus de trupele ucrainene, a anunțat Armata Ucrainei

Sursă foto: Armata ucraineana

De la declanșarea războiului de către Rusia, în 24 februarie, pe rețelele sociale au apărut numeroase imagini cu sodați ruși care jefuiau magazine, bănci sau case ale ucrainenilor din orașele atacate.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat de mai multe ori că invadatorii ruși jefuiesc proprietăți. Rușii fură mașini sau chiar aparatură electrocasnică și alimente pe care le trimit apoi în Rusia.

Potrivit Serviciului de Informații al Ministerului ucrainean al Apărării, trupele ruse au înființat un bazar în aer liber în orașul Naroulia din Belarus, aproape de granița cu Ucraina. Soldații ruși au vândut în piață tot ce au furat în Ucraina, inclusiv jucării, bijuterii, mașini, produse cosmetice și valută.

Oficialii ucraineni spun că în bazar rușii au vândut mașini de spălat rufe și mașini de spălat vase, frigidere, bijuterii prețioase, autoturisme, biciclete, motociclete, vase, covoare, opere de artă, jucării, cosmetice. Toate aceste bunuri au fost jefuite din casele civililor din Ucraina.

Soldații ruși au furat 400.000 de tone de cereale și utilaje agricole din Ucraina

Reprezentanții guvernului ucrainean și presa de la Kyiv au dezvăluit că soldații ruși au prădat silozurile din teritoriile ocupate. Ministerul Politicii Agrare și Alimentației a transmis că, din informațiile oficiale, armata rusă și separatiștii din Donbas și Crimeea au furat 400.000 de tone de cereale din teritoriile ucrainene ocupate. Mai exact, o treime din rezervele locale.

Jurnaliștii de la Kyiv au documentat și furtul utilajelor agricole în valoare de zeci de milioane de euro

Utilaje foarte moderne au fost furate de la reprezentanța companiei americane John Deere din orașul Melitopol. Orașul din sudul Ucrainei a fost cucerit de ruși la începutul războiului. Utilajele au fost descoperite pe GPS ca staționând lângă o fermă din apropiere de Groznîi. Dar noii agricultorii ceceni nu le pot folosi, după ce proprietarii de drept le-au dezactivat de la distanță.

Articol preluat de pe project-e.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult