Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

„Valorile” armatei ruse: un lung șir de jafuri și crime. În fața monumentului soldatului sovietic din Cernăuți a fost amplasată o instalație artistică neobișnuită

masina de spalat

Un artist din Ucraina a închinat un moment artistic prin care omagia… mașini de spălat furate de armata rusă. Artistul a dorit să atragă atenția asupra crimelor și jafurilor comise armata rusă.

În fața monumentului soldatului sovietic din Piața Soborna (Integrității) din Cernăuți, artistul ucrainean Taras Polataiko a amenajat temporar o instalație de artă contemporană despre „valorile” armatei ruse, transmite bucpress.eu.

Artistul în creația sa a folosit mai multe aparate vechi de uz casnic pe care le-a stropit cu vopsea roșie. În acest fel, el își exprimă atitudinea față de soldații ruși care s-au dat unui lung șir de jafuri și crime în timpul războiului. Potrivit lui Polataiko, instalația va exista până când monumentul soldatului sovietic nu va fi mutat din Piața Integrității

Galerie foto / Sursa: molbuk.ua

Militarii ruși care luptă în Ucraina sunt acuzați de crime împotriva umanității. Armata rusă a bombardat locuințe, școli și spitale

Rușii au omorât, torturat și răpit civili. Au violat femei și au dislocat forțat copii peste graniță. Trupele ruse de ocupație au jefuit locuințele din Ucraina furând de la electrocasnice și haine, până la băutură și mâncare.

Camion militar rusesc plin cu lucruri furate de soldații ruși, distrus de armata Ucrainei

Un camion militar rusesc plin cu mașini de spălat care ar fi fost furate de soldații ruși din casele pe care le-au jefuit în orașele ucrainene atacate a fost distrus de trupele ucrainene, a anunțat Armata Ucrainei

Sursă foto: Armata ucraineana

De la declanșarea războiului de către Rusia, în 24 februarie, pe rețelele sociale au apărut numeroase imagini cu sodați ruși care jefuiau magazine, bănci sau case ale ucrainenilor din orașele atacate.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat de mai multe ori că invadatorii ruși jefuiesc proprietăți. Rușii fură mașini sau chiar aparatură electrocasnică și alimente pe care le trimit apoi în Rusia.

Potrivit Serviciului de Informații al Ministerului ucrainean al Apărării, trupele ruse au înființat un bazar în aer liber în orașul Naroulia din Belarus, aproape de granița cu Ucraina. Soldații ruși au vândut în piață tot ce au furat în Ucraina, inclusiv jucării, bijuterii, mașini, produse cosmetice și valută.

Oficialii ucraineni spun că în bazar rușii au vândut mașini de spălat rufe și mașini de spălat vase, frigidere, bijuterii prețioase, autoturisme, biciclete, motociclete, vase, covoare, opere de artă, jucării, cosmetice. Toate aceste bunuri au fost jefuite din casele civililor din Ucraina.

Soldații ruși au furat 400.000 de tone de cereale și utilaje agricole din Ucraina

Reprezentanții guvernului ucrainean și presa de la Kyiv au dezvăluit că soldații ruși au prădat silozurile din teritoriile ocupate. Ministerul Politicii Agrare și Alimentației a transmis că, din informațiile oficiale, armata rusă și separatiștii din Donbas și Crimeea au furat 400.000 de tone de cereale din teritoriile ucrainene ocupate. Mai exact, o treime din rezervele locale.

Jurnaliștii de la Kyiv au documentat și furtul utilajelor agricole în valoare de zeci de milioane de euro

Utilaje foarte moderne au fost furate de la reprezentanța companiei americane John Deere din orașul Melitopol. Orașul din sudul Ucrainei a fost cucerit de ruși la începutul războiului. Utilajele au fost descoperite pe GPS ca staționând lângă o fermă din apropiere de Groznîi. Dar noii agricultorii ceceni nu le pot folosi, după ce proprietarii de drept le-au dezactivat de la distanță.

Articol preluat de pe project-e.ro

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult