Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

24 şi 31 decembrie, zile libere de sărbători pentru bugetari. Guvernul a decis că aceștia vor avea minivacanță de Crăciun și Revelion

24 și 31 decembrie sunt zile libere pentru bugetari. Guvernul României a decis ca în zilele de luni de dinaintea Crăciunului și Revelionului angajații de la stat să nu lucreze, având astfel două minivacanțe. 

Foto: Gov.ro

„Am o veste bună pentru angajaţii din sistemul bugetar. Se vor bucura de încă două zile libere în preajma Crăciunului şi Anului Nou, respectiv 24 şi 31 decembrie. Sper ca tot mai mulţi români să aibă linişte şi tihnă de aceste sărbători împreună cu familiile", a spus premierul Viorica Dăncilă.

Aceasta a mai adăugat că a discutat cu ministrul Muncii ca pensiile să fie plătite înainte de sărbători.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • In plina campanie electorala, primarul in functie si candidat totodata a cinstit electoratul sarac al satului cu o masa in caminul cultural. A fost votat. O jumatate de an mai tarziu, in ajunul sarbatorilor de iarna, au inceput sa vina oamenii la el sa intrebe de ajutorul social neplatit de luni bune. Raspunsul: "Pai voi ce-ati crezut, ca eu platesc consumatia?" Nimic nou sub soare.
    • Like 0
  • Max Max Max Max check icon
    braaaaaavo Veorica....au dreptul si ei dupa un an de truda ! hehehehe
    • Like 0
  • Ina18 check icon
    Imi pare atat de trist faptul ca acest guvern ne estimeaza la kilogram,ca la piata.
    -Cu cat dai merele alea?
    -Cu atat...
    -Vezi ca-s cam pripernicite,io'ti dau atat...
    Si nu doar ca se practica un act de vanzare-cumparare,in dispret,se merge si la amanetare,se baga-n punga si ceva din viitor.Sau din copiii nostri-cum vreti sa numiti acest targ.
    PS Portretul premierului este oarecum incomplet.
    Acest om este plin de sine(si de operatii estetice si toale,brose si mese);acest om este dotat cu viclenie ascunsa sub naivitatea fardului engros.
    • Like 0
  • Ada check icon
    "tot mai multi romani sa aiba liniste si tihna" numai sa aiba ce pune pe masa.Unii.
    Ca altii vor avea linste si tihna, ca de aia le dati zile libere platite.
    Pentru pensionari , vedeti ca a pus o vorba buna sa primiti pensile inainte de Craciun. De parca le dau de la ei de acasa si nu este datorie catre om .
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult