Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

6 logouri posibile pentru București

Logo Dan Perjovschi

Chiar dacă orașul e la fel cum îl știm, ba chiar problemele lui s-au cronicizat încet și sigur sub toate administrațiile recente, Primăria Generală a Capitalei a deschis luna trecută un concurs pentru schimbarea logoului. Fără să aibă vreo cercetare serioasă în spate, concursul s-a bazat doar pe câteva indicații foarte vagi: important e să fie frumos.

„Lucrarea care va fi declarată câștigătoare va trebui să aibă un design atractiv, să fie ușor recognoscibilă, să poată fi imprimată și pe suprafețe mici fără să piardă detalii esențiale, să îmbine elemente care să reflecte tradiția istorică a Bucureștiului cu elemente care să țină cont de tendințele actuale, să permită declinarea ulterioară a unor brand-uri sectoriale,” arăta anunțul Primăriei.

Am invitat 6 artiști vizuali din România să creeze câte un logo alternativ pentru Capitală. Mai jos, o galerie cu lucrările în care Matei Branea, Suzana Dan, Răzvan Cornici, George Roșu, Sorina Vazelina și Dan Perjovschi comprimă Bucureștiul lui 2017.

Matei Branea (branea.ro)

Suzana Dan (ephemair.ro)


Răzvan Cornici (balamuc.org)

George Roșu (cargocollective.com/georgerosu)


Citiți continuarea pe Scena9.

Articol de Andra Matzal. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Expertii sunt plictisiti de viata. In rahaturi de sigle stau ei? Astia au treaba cu Corneliu Baba, Paciurea, Sabin Balasa, Tonitza, Ciucurencu si altii, ale caror lucrari ii fac sa caste destul de mult. A mai venit si Ghenea ala, care pe langa cascaturi, le provoaca migrene. Las-o pe Firea - din sufrageria aia a ei monstruos chicioasa - sa guste grafica, ca doar de-aia e platita: Sa guste!
    • Like 0
  • check icon
    Caterincă cât cuprinde și diletantism pe măsură. Numai atâta puteți?
    În virtutea spiritului românesc actual, un timișorean (banatu-i fruncea) a câștigat concursul cu un logo plagiat.

    Cam atât despre profesionalismul și creativitatea noilor generații. A se vedea exemplele de mai sus.
    • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult