Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

6 logouri posibile pentru București

Logo Dan Perjovschi

Chiar dacă orașul e la fel cum îl știm, ba chiar problemele lui s-au cronicizat încet și sigur sub toate administrațiile recente, Primăria Generală a Capitalei a deschis luna trecută un concurs pentru schimbarea logoului. Fără să aibă vreo cercetare serioasă în spate, concursul s-a bazat doar pe câteva indicații foarte vagi: important e să fie frumos.

„Lucrarea care va fi declarată câștigătoare va trebui să aibă un design atractiv, să fie ușor recognoscibilă, să poată fi imprimată și pe suprafețe mici fără să piardă detalii esențiale, să îmbine elemente care să reflecte tradiția istorică a Bucureștiului cu elemente care să țină cont de tendințele actuale, să permită declinarea ulterioară a unor brand-uri sectoriale,” arăta anunțul Primăriei.

Am invitat 6 artiști vizuali din România să creeze câte un logo alternativ pentru Capitală. Mai jos, o galerie cu lucrările în care Matei Branea, Suzana Dan, Răzvan Cornici, George Roșu, Sorina Vazelina și Dan Perjovschi comprimă Bucureștiul lui 2017.

Matei Branea (branea.ro)

Suzana Dan (ephemair.ro)


Răzvan Cornici (balamuc.org)

George Roșu (cargocollective.com/georgerosu)


Citiți continuarea pe Scena9.

Articol de Andra Matzal. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Expertii sunt plictisiti de viata. In rahaturi de sigle stau ei? Astia au treaba cu Corneliu Baba, Paciurea, Sabin Balasa, Tonitza, Ciucurencu si altii, ale caror lucrari ii fac sa caste destul de mult. A mai venit si Ghenea ala, care pe langa cascaturi, le provoaca migrene. Las-o pe Firea - din sufrageria aia a ei monstruos chicioasa - sa guste grafica, ca doar de-aia e platita: Sa guste!
    • Like 0
  • check icon
    Caterincă cât cuprinde și diletantism pe măsură. Numai atâta puteți?
    În virtutea spiritului românesc actual, un timișorean (banatu-i fruncea) a câștigat concursul cu un logo plagiat.

    Cam atât despre profesionalismul și creativitatea noilor generații. A se vedea exemplele de mai sus.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult