Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

6 logouri posibile pentru București

Logo Dan Perjovschi

Chiar dacă orașul e la fel cum îl știm, ba chiar problemele lui s-au cronicizat încet și sigur sub toate administrațiile recente, Primăria Generală a Capitalei a deschis luna trecută un concurs pentru schimbarea logoului. Fără să aibă vreo cercetare serioasă în spate, concursul s-a bazat doar pe câteva indicații foarte vagi: important e să fie frumos.

„Lucrarea care va fi declarată câștigătoare va trebui să aibă un design atractiv, să fie ușor recognoscibilă, să poată fi imprimată și pe suprafețe mici fără să piardă detalii esențiale, să îmbine elemente care să reflecte tradiția istorică a Bucureștiului cu elemente care să țină cont de tendințele actuale, să permită declinarea ulterioară a unor brand-uri sectoriale,” arăta anunțul Primăriei.

Am invitat 6 artiști vizuali din România să creeze câte un logo alternativ pentru Capitală. Mai jos, o galerie cu lucrările în care Matei Branea, Suzana Dan, Răzvan Cornici, George Roșu, Sorina Vazelina și Dan Perjovschi comprimă Bucureștiul lui 2017.

Matei Branea (branea.ro)

Suzana Dan (ephemair.ro)


Răzvan Cornici (balamuc.org)

George Roșu (cargocollective.com/georgerosu)


Citiți continuarea pe Scena9.

Articol de Andra Matzal. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Expertii sunt plictisiti de viata. In rahaturi de sigle stau ei? Astia au treaba cu Corneliu Baba, Paciurea, Sabin Balasa, Tonitza, Ciucurencu si altii, ale caror lucrari ii fac sa caste destul de mult. A mai venit si Ghenea ala, care pe langa cascaturi, le provoaca migrene. Las-o pe Firea - din sufrageria aia a ei monstruos chicioasa - sa guste grafica, ca doar de-aia e platita: Sa guste!
  • Like 0
 • check icon
  Caterincă cât cuprinde și diletantism pe măsură. Numai atâta puteți?
  În virtutea spiritului românesc actual, un timișorean (banatu-i fruncea) a câștigat concursul cu un logo plagiat.

  Cam atât despre profesionalismul și creativitatea noilor generații. A se vedea exemplele de mai sus.
  • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult