Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Primăria a renunțat la „logoul Taipei”. Cine face parte din comisia de experți condusă de Gabriela Firea și ce spune artistul despre „creația sa”

Logo București

Primăria Capitalei a anunțat miercuri că a ales logo-ul orașului București. Realizat de un designer din Timișoara, desenul ar fi trebuit să ducă cu gândul la moștenirea arhitecturală a Capitalei și la numele orașului. La puțin timp după anunț, au apărut pe internet imagini care arătau că noul logo seamănă izbitor cu cel al orașului Taipei, promovat încă din anul 2011.

Joi dimineață, Primăria Capitalei a anunțat că a decalificat logoul și că va selecta unul nou din celelalte peste 200 de propuneri înscrise la concurs. 

„Regretăm situaţia creată şi, chiar în varianta foarte probabilă că nu este vorba de un plagiat, Bucureştiul nu poate avea un logo reprezentativ atât de asemănător cu al altui oraş. La finalul concursului, vom publica toate lucrările înscrise în concurs şi validate de secretariatul tehnic", a transmis Primăria Capitalei printr-un comunicat.

În legătură cu logoul său, designerul timișorean Narcis Teodor Lupou spunea: „Am avut ca nuclee inspiraționale moștenirea arhitectonică autentică a Capitalei și valențele pozitive generate de rezonanța etimologică a numelui orașului București. Alăturarea celor patru elemente identice ca formă, dar diferite ca poziționare, subliniază ideea de epicentru al națiunii către care converge Capitala”. 

Acesta ar fi urmat să primească premiul în valoare de 50.000 de lei brut, sumă acordată pentru realizarea lucrării și pentru cedarea drepturilor de autor pe termen nelimitat. 

Din juriul care a desemnat lucrarea câștigătoare au făcut parte și Gabriela Firea și Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta. Ceilalți membri ai juriului au fost: Mircia Dumitrescu, membru corespondent al Academiei Române, secţia de Arte, Arhitectura şi Audiovizual; Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti; Anca Boeriu, lector la departamentul Grafica al UNARTE; Dr. Vladimir Nicula, lector la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu; Ioana Ciocan, Vicepreşedinte Uniunea Artiştilor Plastici; Dochiţa Zenoveiov, brand innovator, „INOVEO”; Bogdan Naumovici, managing partner „23 Communication Ideas”; Corina Vinţan, managing partner „Links Associates”. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Experti plictisiti de viata. In rahaturi de sigle stau ei? Astia au treaba cu Corneliu Baba, Paciurea, Sabin Balasa, Tucurencu si altii, ale caror lucrari ii fac sa caste destul de mult. A mai venit si Ghenea ala, care pe langa cascaturi, le provoaca migrene. Las-o pe Firea sa aleaga din sufrageria aia a ei monstruos maritima sa guste grafica, ca doar de-aia e platita: Sa guste!
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult