Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

600.000 de dolari, 2 case și zboruri gratuite pe viață. Cât valorează o medalie olimpică de aur, din Filipine, în România

medalie - Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Foto: USA Today Network / ddp USA / Profimedia

Sportivii premiați la JO de la Tokyo primesc de la guvernele țărilor lor recompense în bani pentru câștigarea unui loc pe podium.

De exemplu, un câștigător al unei medalii de aur pentru echipa SUA ar câștiga 37.500 de dolari pentru eforturile sale, în timp ce omologul său din Singapore ar primi 737.000 de dolari - de aproape 20 de ori mai mult. În plus, medaliații olimpici pot obține ulterior venituri inclusiv din contracte de publicitate semnate cu diverse firme.

Filipine a obținut la Tokyo prima medalie de aur din istoria țării, în această săptămână, halterofila filipineză Hidilyn Diaz (foto) fiind prima medaliată cu aur olimpic a țării. Drept recompensă pentru medalia de aur obținută la JO Tokyo, halterofila filipineză va primi cel puțin 33 de milioane de pesos filipinezi (aproximativ 600.000 de dolari) de la Comisia pentru sport din Filipine, precum și de la oamenii de afaceri de top din Filipine. De asemenea, i s-au oferit două case și zboruri aeriene gratuite pe viață, potrivit CNBC.

Hidilyn Diaz

                                                                                         Hidilyn Diaz (Foto: Profimedia Images)

Cât câștigă medaliații olimpici (sumele sunt exprimate în dolari):

Sursa: comitetele olimpice naționale, Money Under 30 

Spre comparație, sportivii olimpici români vor fi premiați cu 70.000 de euro (circa 83.000 dolari) pentru medalia de aur, cu 50.000 de euro pentru argint și 30.000 de euro pentru bronz, potrivit datelor de la Comitetul Olimpic Sportiv Român (COSR), citate de digisport.ro. În plus, sportivii români medaliați la JO Tokyo vor primi un bonus de până la 50 la sută pe care îl plăteşte clubul de care aparţine respectivul sportiv. Statul român le oferă acestora și o rentă viageră.

Topul țărilor după medaliile obținute până acum la JO Tokyo:

sursa: olimpics.com

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ion check icon
  Interesul pentru sport la tv si in general pentru sport de performanta a scazut. In ziua de astazi sunt mult mai multe "distractii". Eu am 10-15 ani de cand nu mai urmaresc sport dupa ce anterior ori de cate ori puteam ma uitam la tv sau ma duceam pe stadion, chiar in galerie! Copiii eu nu i-as incuraja pentru sport de performata; este mutilator, mai ales cu fetele, femeile ca tot veni vorba de haltere...
  • Like 0
 • UE are o populatie de ~450 milioane, in felul asta fiind comparabila cu gigantii China, SUA, Rusia, etc.
  Daca am cumula medaliile luate de tarile UE, am obtine un total zdrobitor, mult peste 100 medalii, cu care nici un alt colos nu se poate compara.
  Ceva asemanator s-ar putea obtine si in alte domenii, nu doar in cel sportiv.
  Acum intelegem de ce granzii Rusia, China, si chiar SUA, mai pe fata, mai voalat, saboteaza la greu relatiile intre tarile UE?
  Intelegem toata propaganda antiunionista si aparitia disensiunilor de tipul celor cu Ungaria, cu Polonia, si chiar brexitul?
  • Like 0
 • Nume check icon
  Tarile sarace dau bani multi, iar tarile bogate dau putin (exceptand Singapore). Interesant
  • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult