Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

600.000 de dolari, 2 case și zboruri gratuite pe viață. Cât valorează o medalie olimpică de aur, din Filipine, în România

medalie - Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Foto: USA Today Network / ddp USA / Profimedia

Sportivii premiați la JO de la Tokyo primesc de la guvernele țărilor lor recompense în bani pentru câștigarea unui loc pe podium.

De exemplu, un câștigător al unei medalii de aur pentru echipa SUA ar câștiga 37.500 de dolari pentru eforturile sale, în timp ce omologul său din Singapore ar primi 737.000 de dolari - de aproape 20 de ori mai mult. În plus, medaliații olimpici pot obține ulterior venituri inclusiv din contracte de publicitate semnate cu diverse firme.

Filipine a obținut la Tokyo prima medalie de aur din istoria țării, în această săptămână, halterofila filipineză Hidilyn Diaz (foto) fiind prima medaliată cu aur olimpic a țării. Drept recompensă pentru medalia de aur obținută la JO Tokyo, halterofila filipineză va primi cel puțin 33 de milioane de pesos filipinezi (aproximativ 600.000 de dolari) de la Comisia pentru sport din Filipine, precum și de la oamenii de afaceri de top din Filipine. De asemenea, i s-au oferit două case și zboruri aeriene gratuite pe viață, potrivit CNBC.

Hidilyn Diaz

                                                                                         Hidilyn Diaz (Foto: Profimedia Images)

Cât câștigă medaliații olimpici (sumele sunt exprimate în dolari):

Sursa: comitetele olimpice naționale, Money Under 30 

Spre comparație, sportivii olimpici români vor fi premiați cu 70.000 de euro (circa 83.000 dolari) pentru medalia de aur, cu 50.000 de euro pentru argint și 30.000 de euro pentru bronz, potrivit datelor de la Comitetul Olimpic Sportiv Român (COSR), citate de digisport.ro. În plus, sportivii români medaliați la JO Tokyo vor primi un bonus de până la 50 la sută pe care îl plăteşte clubul de care aparţine respectivul sportiv. Statul român le oferă acestora și o rentă viageră.

Topul țărilor după medaliile obținute până acum la JO Tokyo:

sursa: olimpics.com

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ion check icon
  Interesul pentru sport la tv si in general pentru sport de performanta a scazut. In ziua de astazi sunt mult mai multe "distractii". Eu am 10-15 ani de cand nu mai urmaresc sport dupa ce anterior ori de cate ori puteam ma uitam la tv sau ma duceam pe stadion, chiar in galerie! Copiii eu nu i-as incuraja pentru sport de performata; este mutilator, mai ales cu fetele, femeile ca tot veni vorba de haltere...
  • Like 0
 • UE are o populatie de ~450 milioane, in felul asta fiind comparabila cu gigantii China, SUA, Rusia, etc.
  Daca am cumula medaliile luate de tarile UE, am obtine un total zdrobitor, mult peste 100 medalii, cu care nici un alt colos nu se poate compara.
  Ceva asemanator s-ar putea obtine si in alte domenii, nu doar in cel sportiv.
  Acum intelegem de ce granzii Rusia, China, si chiar SUA, mai pe fata, mai voalat, saboteaza la greu relatiile intre tarile UE?
  Intelegem toata propaganda antiunionista si aparitia disensiunilor de tipul celor cu Ungaria, cu Polonia, si chiar brexitul?
  • Like 0
 • Nume check icon
  Tarile sarace dau bani multi, iar tarile bogate dau putin (exceptand Singapore). Interesant
  • Like 2


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult