Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

600.000 de dolari, 2 case și zboruri gratuite pe viață. Cât valorează o medalie olimpică de aur, din Filipine, în România

medalie - Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Foto: USA Today Network / ddp USA / Profimedia

Sportivii premiați la JO de la Tokyo primesc de la guvernele țărilor lor recompense în bani pentru câștigarea unui loc pe podium.

De exemplu, un câștigător al unei medalii de aur pentru echipa SUA ar câștiga 37.500 de dolari pentru eforturile sale, în timp ce omologul său din Singapore ar primi 737.000 de dolari - de aproape 20 de ori mai mult. În plus, medaliații olimpici pot obține ulterior venituri inclusiv din contracte de publicitate semnate cu diverse firme.

Filipine a obținut la Tokyo prima medalie de aur din istoria țării, în această săptămână, halterofila filipineză Hidilyn Diaz (foto) fiind prima medaliată cu aur olimpic a țării. Drept recompensă pentru medalia de aur obținută la JO Tokyo, halterofila filipineză va primi cel puțin 33 de milioane de pesos filipinezi (aproximativ 600.000 de dolari) de la Comisia pentru sport din Filipine, precum și de la oamenii de afaceri de top din Filipine. De asemenea, i s-au oferit două case și zboruri aeriene gratuite pe viață, potrivit CNBC.

Hidilyn Diaz

                                                                                         Hidilyn Diaz (Foto: Profimedia Images)

Cât câștigă medaliații olimpici (sumele sunt exprimate în dolari):

Sursa: comitetele olimpice naționale, Money Under 30 

Spre comparație, sportivii olimpici români vor fi premiați cu 70.000 de euro (circa 83.000 dolari) pentru medalia de aur, cu 50.000 de euro pentru argint și 30.000 de euro pentru bronz, potrivit datelor de la Comitetul Olimpic Sportiv Român (COSR), citate de digisport.ro. În plus, sportivii români medaliați la JO Tokyo vor primi un bonus de până la 50 la sută pe care îl plăteşte clubul de care aparţine respectivul sportiv. Statul român le oferă acestora și o rentă viageră.

Topul țărilor după medaliile obținute până acum la JO Tokyo:

sursa: olimpics.com

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ion check icon
    Interesul pentru sport la tv si in general pentru sport de performanta a scazut. In ziua de astazi sunt mult mai multe "distractii". Eu am 10-15 ani de cand nu mai urmaresc sport dupa ce anterior ori de cate ori puteam ma uitam la tv sau ma duceam pe stadion, chiar in galerie! Copiii eu nu i-as incuraja pentru sport de performata; este mutilator, mai ales cu fetele, femeile ca tot veni vorba de haltere...
    • Like 0
  • UE are o populatie de ~450 milioane, in felul asta fiind comparabila cu gigantii China, SUA, Rusia, etc.
    Daca am cumula medaliile luate de tarile UE, am obtine un total zdrobitor, mult peste 100 medalii, cu care nici un alt colos nu se poate compara.
    Ceva asemanator s-ar putea obtine si in alte domenii, nu doar in cel sportiv.
    Acum intelegem de ce granzii Rusia, China, si chiar SUA, mai pe fata, mai voalat, saboteaza la greu relatiile intre tarile UE?
    Intelegem toata propaganda antiunionista si aparitia disensiunilor de tipul celor cu Ungaria, cu Polonia, si chiar brexitul?
    • Like 0
  • Nume check icon
    Tarile sarace dau bani multi, iar tarile bogate dau putin (exceptand Singapore). Interesant
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult