Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

A murit omul cu cea mai mare pensie speciala din România

Gheorghe Bălășoiu, omul care încasa cea mai mare pensie specială din România, în valoare de peste 77.000 de lei, a murit la vârsta de 73 de ani, scrie InfoArgesNews

Gheorghe Bălășoiu a lucrat în magistratură în perioada comunistă și a condus Penitenciarul Colibași.  În 2005, înainte de a ieşi la pensie, Bălăşoiu a fost încadrat ca procuror, el stând la Curtea de Apel Piteşti doar două săptămâni. „Pentru ca venitul pentru ultima lună de muncă să fie cât mai mare, în anul 2005, Gheorghe Bălășoiu a renunţat la concediul de odihnă din ultimul an şi a avut foarte multe deplasări în interes de serviciu. Banii pentru deplasări şi concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei. Aşa a ajuns ca în anul 2017 la suma de peste 34.000 de lei. Ulterior, pensia a crescut aproape anual, ajungând anul acesta în jur de 78.000 lei, așa cum anunța Ministrul Muncii, Raluca Turcan, în luna ianuarie a acestui an”, scrie sursa citată.

Anul trecut, în timpul dezbaterilor despre eliminarea pensiilor speciale, deputatul liberal Florin Roman dezvăluia că cea mai mare pensie specială din România este de 77.000 de lei și este încasată lunar de un fost comandant de penitenciar în perioada comunistă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Consider ca este singura fapta buna pe care a facut-o acest parazit. Uite cine era chemat sa aplice legea in romania. Au mai ramas inca multi carora le urez sa se alature acestui nemernic.
  • Like 0
  • @ Mircea Zugravu
   Mai nemernici sunt cei are i-au dat asemenea pensie,acestui neom,care a murit de gandul ca nu stie cum sa cheltuie acest munte de bani.
   • Like 0
  • @ Nicolaie Apolzan
   Adica psd sub toate denumirile. In vremea majoritatii lor parlamentare s-a comis acest abuz si nu numai.
   • Like 0
 • Nume check icon
  O perioada am fost somer. La plecare din firma am primit un bonus substantial pe care cei de la somaj nu l-au luat in calcul pentru ca au zis ca este o prima si nu salariul obisnuit.
  In schimb in cazul acestei persoane cum de casa de pensii a luat in calcul concediul platit, diurnele pentru deplasari?! Unde mai exista asa ceva in afara tarilor bananiere?
  Multumim PSD, PNL, UDMR, PDL, Iliescu, Constantinescu, Basescu, Johannis pentru TOT ce ati facut ca aceasta tara sa arate asa cum este astazi.
  • Like 1
  • @ Nume
   Aveți dreptate cu cele scrise. Țara a ajuns în ultimul hal din cauza tuturor celor de mai sus, cărora le ”mulțumiți” sarcastic. Dar să nu vă puneți, cu inocență, speranțe în USR, ca nou veniți pe scena politică, fiindcă nou nu înseamnă întotdeauna și bun. În acest caz, cu siguranță nu. În mod sigur veți ajunge, nu peste mult timp, să le ”mulțumiți” și useriștilor la fel ca și celorlalți. Semne și dovezi în acest sens sunt deja din belșug. Eu totuși sunt mereu optimist și cred că va exista o soluție de redresare a țării cândva, în viitor, chiar dacă acum nu se întrezărește nicio rezolvare a situației.
   • Like 0


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult