Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

A murit omul cu cea mai mare pensie speciala din România

Gheorghe Bălășoiu, omul care încasa cea mai mare pensie specială din România, în valoare de peste 77.000 de lei, a murit la vârsta de 73 de ani, scrie InfoArgesNews

Gheorghe Bălășoiu a lucrat în magistratură în perioada comunistă și a condus Penitenciarul Colibași.  În 2005, înainte de a ieşi la pensie, Bălăşoiu a fost încadrat ca procuror, el stând la Curtea de Apel Piteşti doar două săptămâni. „Pentru ca venitul pentru ultima lună de muncă să fie cât mai mare, în anul 2005, Gheorghe Bălășoiu a renunţat la concediul de odihnă din ultimul an şi a avut foarte multe deplasări în interes de serviciu. Banii pentru deplasări şi concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei. Aşa a ajuns ca în anul 2017 la suma de peste 34.000 de lei. Ulterior, pensia a crescut aproape anual, ajungând anul acesta în jur de 78.000 lei, așa cum anunța Ministrul Muncii, Raluca Turcan, în luna ianuarie a acestui an”, scrie sursa citată.

Anul trecut, în timpul dezbaterilor despre eliminarea pensiilor speciale, deputatul liberal Florin Roman dezvăluia că cea mai mare pensie specială din România este de 77.000 de lei și este încasată lunar de un fost comandant de penitenciar în perioada comunistă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Consider ca este singura fapta buna pe care a facut-o acest parazit. Uite cine era chemat sa aplice legea in romania. Au mai ramas inca multi carora le urez sa se alature acestui nemernic.
  • Like 0
  • @ Mircea Zugravu
   Mai nemernici sunt cei are i-au dat asemenea pensie,acestui neom,care a murit de gandul ca nu stie cum sa cheltuie acest munte de bani.
   • Like 0
  • @ Nicolaie Apolzan
   Adica psd sub toate denumirile. In vremea majoritatii lor parlamentare s-a comis acest abuz si nu numai.
   • Like 0
 • Nume check icon
  O perioada am fost somer. La plecare din firma am primit un bonus substantial pe care cei de la somaj nu l-au luat in calcul pentru ca au zis ca este o prima si nu salariul obisnuit.
  In schimb in cazul acestei persoane cum de casa de pensii a luat in calcul concediul platit, diurnele pentru deplasari?! Unde mai exista asa ceva in afara tarilor bananiere?
  Multumim PSD, PNL, UDMR, PDL, Iliescu, Constantinescu, Basescu, Johannis pentru TOT ce ati facut ca aceasta tara sa arate asa cum este astazi.
  • Like 1
  • @ Nume
   Aveți dreptate cu cele scrise. Țara a ajuns în ultimul hal din cauza tuturor celor de mai sus, cărora le ”mulțumiți” sarcastic. Dar să nu vă puneți, cu inocență, speranțe în USR, ca nou veniți pe scena politică, fiindcă nou nu înseamnă întotdeauna și bun. În acest caz, cu siguranță nu. În mod sigur veți ajunge, nu peste mult timp, să le ”mulțumiți” și useriștilor la fel ca și celorlalți. Semne și dovezi în acest sens sunt deja din belșug. Eu totuși sunt mereu optimist și cred că va exista o soluție de redresare a țării cândva, în viitor, chiar dacă acum nu se întrezărește nicio rezolvare a situației.
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult