Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Acel moment în care soțul uită copilul în magazin

A doua zi de Paște, încă de dimineață, am plănuit împreună cu soțul meu să pasăm copiii bunicilor și să evadăm de acasă la o cafea, numai noi doi – mă și vedeam relaxată și liniștită într-o cafenea. Planetele nu s-au aliniat pentru că, odată ce am menționat intenția noastră, toți din casă au început să se agite: copilul cel mare dorea să meargă să-și schimbe rolele împreună cu bunicul, iar bunica dorea să iasa din casă la shopping. Am privit rapid spre fiica mea cea mică, în vârstă de 2 ani, și am evaluat scurt posibilitatea de a o lăsa acasă cu cheia de gât, dar visul s-a năruit brusc când a ridicat mâinile în aer și a început să aplaude, strigând: „Ieiii, mall!”

După câteva lupte corp la corp cu pitica pentru a o îmbrăca și alte lupte verbale cu piticul care era pus pe cumpărături necontrolate încă dinainte de a pleca de acasă, am reușit să ne îmbarcăm, cu mic cu mare, și să pornim spre mult râvnitul mall.

Încă de când am ajuns la mall i-am spus soțului meu că am văzut niște sandale faine într-un magazin de încălțăminte și vreau să mergem acolo. Mi-a răspuns prompt și dornic să-mi facă pe plac: „Sigur, mergem”. 

Ne plimbam prin mall, când m-a întrebat deodată de ce anume mergem în acea direcție, având în vedere că înghețata (stabiliserăm că ne cinstim cu o înghețată) este în direcția opusă. I-am reamintit pe un ton mai apăsat că vreau să merg la magazinul de încălțăminte. 

Ajungem în sfârșit la acel magazin și mă întreabă ….din nou, chiar surprins: „Vrei să intri aici?”. Daaaaa. Intru să-mi clătesc ochii, lăsându-l pe el să aibă grijă de Clara care ronțăia un covrig, stând liniștită în căruț. După câteva minute am ieșit din magazin, eu sporăvăind veselă cu soacra și soțul cu căruțul în fața noastră. 

După câțiva pași soțul întreabă: „Nu ar trebui să o luăm și pe fiică-ta din magazin?”. Brusc mă uit în căruț unde eram convinsă că o văd pe Clara, dar surprize, surprize: căruțul gol. Mă uit în stânga, în dreapta, ia copilul de unde nu-i. M-am panicat atât de tare că nu știam ce să fac mai întâi: să-l strâng de gât pe soțul meu sau să caut copilul. Am ales varianta a doua și m-am năpustit înapoi în magazin. Pe măsură ce cercetam magazinul și nu o vedeam pe Clara aveam reacții contradictorii: acum călduri pentru ca în secunda urmatoare să simt o transpirație rece. Și atunci am văzut o mânuța mică ce se chinuia să apuce un pantof cocoțat pe un stativ.

După morala de rigoare și săpuneala aplicată soțului relaxat, ne-am continuat drumeția prin mall și am ajuns în sfârșit la cafenea unde mi-am băut mult dorita cafea, nu liniștită și relaxată cum visasem, ci în picioare alergând după Clara. Decât deloc mai bine așa. După alte câteva magazine luate cu asalt, soțul meu a întâmpinat o altă neplăcere, minoră de altfel: a constatat că și-a uitat jacheta pe undeva (cel mai probabil la cafenea), jacheta în care avea cheile de la mașină. După alți nervi și o alergătură pe cinste am recuperat obiectele pierdute.

Oare toți bărbații sunt așa aerieni sau doar al meu e special?

Oricum, morala demnă de urmat: în zilele de sărbătoare stați acasă pentru că așa sigur nu riscați să rămâneți fără mașină și copil în aceeași zi!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • "Am privit rapid spre fiica mea cea mică, în vârstă de 2 ani, și am evaluat scurt posibilitatea de a o lăsa acasă cu cheia de gât..."

  Am citi si recitit textul de mai sus. Eu inteleg ca pentru dumneavoastra, sa lasi un copil de doi ani acasa singur cu cheia la gat e normal. Va rog spuneti-mi ca am inteles gresit. Ce mi-a scapat?

  • Like 0
 • check icon
  Jesus...!
  Chiar nu ați avut nicio prietenă cui să-i povestiți toatea simțirile astea de femeie?
  Săracul soț...
  • Like 4
 • David Z. check icon
  Doamnă, ați greșit site-ul.
  • Like 4
 • primul meu comentariu pe republica:

  "Am privit rapid spre fiica mea cea mică, în vârstă de 2 ani, și am evaluat scurt posibilitatea de a o lăsa acasă cu cheia de gât..."

  Am citi si recitit textul de mai sus. Eu inteleg ca pentru dumneavoastra, sa lasi un copil de doi ani acasa singur cu cheia la gat e normal. Va rog spuneti-mi ca am inteles gresit. Ce mi-a scapat?
  • Like 0
 • O zi excelenta de relaxare consumerista in familie distrusa! Vai, nuuuu!
  • Like 2
 • Wall-T check icon
  Rar comentez, da de data asta nu ma pot abtine.
  Si sexist si inutil, e cam mult. La urmatorul va doresc sa reusiti ceva mai consistent. Daca nu se poate, e mai usor la "cumparaturi". Continuati acolo!
  • Like 7
 • rdr check icon
  multumim pentru postarea din blogul personal, gasesc ca ne-a imbunatatit vietile si ne-a deschis noi orizonturi pentru propasirea noastra culturala.
  • Like 4
 • check icon
  În primul rând,a-ți petrece sărbătorile la mall e mai mult decât jalnic,primitiv,limitat,neinteresant,demn de......Sărbătorile se petrec undeva unde cu adevărat vrei să te simți bine,relaxat, de ex. în parcuri mari,la iarbă verde, la țară,munte,mare,aiurea...(ținând cont că sunt bani de cumpărături la mall a unor produse cu cel puțin 50% mai scumpe ca într-un magazin normal, teza că nu ar fi fost bani pt. deplasări diverse nu rezistă)Faptul că aveți un bărbat „aerian„ arată cât de „drag„ îi este să fie „târât„ la cumpărături(shopping- pt. analfabeți și snobi) în zile de relax, situație cam generală pt. bărbații cu cap pe umeri.Apoi când ai bebei, șansa să ai „liniște„ autentică e mică,asta de când lumea, căci ei nu sunt conștienți de uzura nervilor acumulați de adulți în mall.Deci....
  • Like 4
 • Tibi_R check icon
  Ce articol de rahat. Azi maine povestim cum am fost la cofetarie si am cerut salata de fructe fara frisca si am primit cu frisca.
  • Like 5
 • noi iesim in parcuri. Niciun risc sa uit ceva pe acolo, urla :)
  • Like 6


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult