Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Adevăratele știri

• De ani în șir, minerii Complexului Energetic Oltenia din Gorj sunt transportați vrac, amestecați cu tuburi de oxigen, în număr mult mai mare decât capacitatea sicrielor pe roți, vechi de când s-a făcut Ceaușescu președinte.

Acum, din 25 de mineri băgați într-un vehicul de 8 locuri, 10 au fost răniți și 3 au murit. Ieri, guvernul Ciucă a emis o Hotărâre de Guvern prin care va ajuta familiile morților, în spiritul grijii față de om și al continuității strategiei sale economice, finanțând înhumarea celor 3 mineri, așezați unul peste altul, într-un mormânt de o persoană. 

• „Lupta mea abia acum începe”, a anunțat ministrul de Interne Lucian Bode, îndată ce premierul Suediei, țară care deține președinția Consiliului UE, a declarat în plenul Parlamentului European că înțelege dezamăgirile României și Bulgariei, pe care le consideră justificate, și că dorește să pună pe agenda Consiliului UE tema extinderii spațiului Schengen – informează Agenția Franz Presse.

Știre actualizată. Ministrul Bode a declarat, într-adevăr, că lupta lui abia acum începe, dar, Agenția Franz Presse cere scuze, nu pentru intrarea României în Schengen, ci pentru desființarea deciziei UBB care stabilește că teza sa de doctorat este major viciată de plagiat. După ce Tribunalul Sălaj i-a respins acțiunea împotriva Almei Mater care i-a dat țâță, dl Bode continuă lupta – a depus o nouă plângere în instanță.

Reactualizare știre. Din surse bine informate, aflăm că sâmbătă, la Vila Lac 2, va avea loc o întrunire, la care ministrul Bode i-a invitat pe Adrian Năstase, Victor Ponta, Traian Băsescu, Nicolae Ciucă, precum și vechi specialiști în plagiat nepedepsit de la Academia de Poliție. A fost, de asemenea, invitat fostul președinte Ion Iliescu, care a confirmat prezența!

Ideea acestei reuniuni este schimbul de idei, pe baza experienței acestor foști înalți demnitari ai statului român în torpilarea instituțiilor statului român care i-au călcat pe bătătură; din aceste idei s-ar putea adăpa doctorul Bode. Năstase, sfaturi privind ratarea cu precizie a sinuciderii, Iliescu, metode de blocare a Justiției în dosarele Revoluției și mineriadei vreme de peste 30 de ani, dr. Ponta despre cum poate fi desființată o Comisie de Etică înainte de a-ți declara teza plagiat, Traian Băsescu Petrov, pentru restabilirea adevărului: „Am turnat, dar am și băut”, Nicolae Ciucă: „Sunt premierul României, sunt și general, prin urmare teza mea de plagiat e secretă și nu poate fi analizată de nimeni”.

Cu o asemenea echipă, plus președintele Iohannis, dl Bode poate băga nu numai România, dar și Rusia în Schengen.

• ÎPS Irineu, mitropolitul Olteniei, va fi raportor la un Congres Ecumenic la Teheran, pe tema luptei împotriva femeilor. Va participa și o delegație guvernamentală din Afganistan. Ayatollahii iranieni și talibanii sunt foarte interesați de blestemul sfântului Calinic, aruncat de ÎPS Irineu asupra preoților care vor îndrăzni să mai slujească în biserica din vale a Mânăstirii Frăsinei, în care și femeile puteau să intre la slujbă și să se roage. Conducătorul delegației talibane, Alfrez dib Bassar, a apreciat deja, în mod deosebit, faptul că monahii care nu vor să semneze blestemul sunt dați afară, dar sugerează și soluții mai radicale, anume să li se dea direct la cap unora dintre femeile care se încăpățânează să creadă că Biserica e a lui Dumnezeu, nu a lui Irineu. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult