Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Aglomerație la Sinaia, la Cota 1400, unde gondola nu a funcționat luni dimineață

O coadă uriașă s-a format luni dimineață în fața gondolei Carp, cu care schiorii ajung de la cota 1400 la cota 2000. 

Potrivit unui cititor aflat la coadă, oamenii sunt revoltați pentru că au cumpărat schi-pass-uri de la Cota 1000 și au fost lăsați să urce până la cota 1400, numai pentru a vedea că gondola de acolo nu funcționează.

Cei care se ocupă de instalație pe cablu spun Gondola a pornit cu întârziere, după ora 11:40, din cauza depunerilor de gheață de pe piloni și role. 

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a declarat la Digi24 că mii de turiști au venit în această minivacanță în stațiune, pentru că este singurul loc în care se schiază pe Valea Prahovei. Potrivit lui, gheața de pe instalația de cablu a fost înlăturată și aceasta funcționează acum normal. El a mai spus că programul va fi astăzi prelungit cu o oră.

După anunțul primarului. în jurul orei 13:00, era încă o coadă de 200-300 de metri și nu se mai vindeau schi-pass-uri, ci doar cartele cu puncte.Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Aceeasi problema este peste tot in Romania, nu doar la Sinaia. O buna parte din aceasta problema este generata de asfaltofagi. Oameni care aglomereaza fara rost zonele de schi.
  Nici eu nu schiez, insa procedez diferit. Dimineata devreme imi duc familia la partie, apoi plec de acolo la ale mele (de ex. la un spa) si ma intorc seara sa-i recuperez. Nu inteleg de ce sa stau pe-acolo gura casca si sa incurc lucrurile. Cu atat mai mult cu cat nu suport manelele si muzica de toata jena care polueaza fonic zona din jurul partiei, de ajungem sa ne miram ca se enerveaza ursul si iese din hibernare.
  • Like 0
 • Marta check icon
  Nu trebuie să stai în trafic, pentru că exista trenuri din oră în oră.
  Până la urmă este decizia fiecăruia cum își folosește timpul. Eu am fost sâmbătă, pentru că își dorea copilul să se joace cu zăpadă. Era și atunci aglomerat, dar nu în halul asta din poze. Nu m-a deranjat să aștept (vreo oră jumătate) pentru că era soare și copilul se juca frumos în zăpadă. Și la cota 2000 era superb. Ce m-a deranjat era că oamenii se băgau cu nonșalanță în față, apăreau de nicăieri grupuri, grupulețe de oameni pe care i-ai fi crezut decenți, după vorbă, după port, dar de fapt erau niște nesimțiți care se băgau în față.
  Alta chestie care m-a deranjat este că la cota 2000 bubuia muzică. Te mai miri că vin ursii în oraș:)))) pai daca la cota 2000 li se pune muzică, fug și ei care încotro.
  Cum sa te duci in vârful muntelui și acolo sa BUBUIE muzica?
  • Like 0
 • Razvan G check icon
  Trebuie sa fi masochist sa te duci pe Valea Prahovei cand e zapada putina si numai sus in Valea Dorului. Sa stai ore in trafic si ore la teleschi pentru o coborare, doua….
  • Like 0


Îți recomandăm

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult

Cluj Napoca.

Persoanele care au în derulare credite cu dobândă variabilă, majorată ca urmare a creșterii indicilor de referință în funcție de care se calculează aceasta, ar putea avea parte de o perioadă în care ratele să nu mai crească atât de puternic, începând din a doua jumătate a anului. Foto: Andras Ferencz

Citește mai mult