Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Aglomerație la Sinaia, la Cota 1400, unde gondola nu a funcționat luni dimineață

O coadă uriașă s-a format luni dimineață în fața gondolei Carp, cu care schiorii ajung de la cota 1400 la cota 2000. 

Potrivit unui cititor aflat la coadă, oamenii sunt revoltați pentru că au cumpărat schi-pass-uri de la Cota 1000 și au fost lăsați să urce până la cota 1400, numai pentru a vedea că gondola de acolo nu funcționează.

Cei care se ocupă de instalație pe cablu spun Gondola a pornit cu întârziere, după ora 11:40, din cauza depunerilor de gheață de pe piloni și role. 

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a declarat la Digi24 că mii de turiști au venit în această minivacanță în stațiune, pentru că este singurul loc în care se schiază pe Valea Prahovei. Potrivit lui, gheața de pe instalația de cablu a fost înlăturată și aceasta funcționează acum normal. El a mai spus că programul va fi astăzi prelungit cu o oră.

După anunțul primarului. în jurul orei 13:00, era încă o coadă de 200-300 de metri și nu se mai vindeau schi-pass-uri, ci doar cartele cu puncte.



Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Aceeasi problema este peste tot in Romania, nu doar la Sinaia. O buna parte din aceasta problema este generata de asfaltofagi. Oameni care aglomereaza fara rost zonele de schi.
    Nici eu nu schiez, insa procedez diferit. Dimineata devreme imi duc familia la partie, apoi plec de acolo la ale mele (de ex. la un spa) si ma intorc seara sa-i recuperez. Nu inteleg de ce sa stau pe-acolo gura casca si sa incurc lucrurile. Cu atat mai mult cu cat nu suport manelele si muzica de toata jena care polueaza fonic zona din jurul partiei, de ajungem sa ne miram ca se enerveaza ursul si iese din hibernare.
    • Like 0
  • Marta check icon
    Nu trebuie să stai în trafic, pentru că exista trenuri din oră în oră.
    Până la urmă este decizia fiecăruia cum își folosește timpul. Eu am fost sâmbătă, pentru că își dorea copilul să se joace cu zăpadă. Era și atunci aglomerat, dar nu în halul asta din poze. Nu m-a deranjat să aștept (vreo oră jumătate) pentru că era soare și copilul se juca frumos în zăpadă. Și la cota 2000 era superb. Ce m-a deranjat era că oamenii se băgau cu nonșalanță în față, apăreau de nicăieri grupuri, grupulețe de oameni pe care i-ai fi crezut decenți, după vorbă, după port, dar de fapt erau niște nesimțiți care se băgau în față.
    Alta chestie care m-a deranjat este că la cota 2000 bubuia muzică. Te mai miri că vin ursii în oraș:)))) pai daca la cota 2000 li se pune muzică, fug și ei care încotro.
    Cum sa te duci in vârful muntelui și acolo sa BUBUIE muzica?
    • Like 0
  • Razvan G check icon
    Trebuie sa fi masochist sa te duci pe Valea Prahovei cand e zapada putina si numai sus in Valea Dorului. Sa stai ore in trafic si ore la teleschi pentru o coborare, doua….
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult