Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cinci decese din cauza coronavirusului în România. Bilanțul îmbolnăvirilor ajunge la 576 de persoane

coronavirus in Romania - Octav Ganea

  Foto Inquam Photos/Octav Ganea

UPDATE: A fost înregistrat al cincilea caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba de un bărbat, de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe 23 martie, internat la Spitalul Județean Suceava din 21 martie, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Al patrulea deces al unei persoane confirmată pozitiv la COVID 19 a fost înregistat luni dimineață. Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie în Spitalul județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice ( diabet, boli cardiovasculare), fără context epidemiologic (nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv).

Bilanțul îmbolnăvirilor urcă la 576 de persoane

Până luni, 23 martie, în România au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași). 

4 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Craiova Iași și Suceava, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dorin check icon
  Ușor dar sigur luăm calea Italiei,prea mulți bezmetici pe străzi la plimbare.
  • Like 0
 • Leo check icon
  Deci cei 5 au luat covid și organismele lor, din cauza efectelor acestui virus, nu a rezistat?
  Ori erau deja cu un picior în groapă și virusul doar a grăbit - sau nici măcar, pur și simplu a existat în paralel cu - problema care a dus la deces?
  Dat fiind faptul că persoanele sufereau de boli CRONICE și grave eu zic că e a doua variantă și decesul lor are puțină legătură cu acțiunea virusului.
  • Like 2
  • @ Leo
   Parerist check icon
   Boala se numește "sars cov 2..". Dacă decesul a fost provocat de sars - adică sindrom respirator sever acut - atunci e virusul, nu mai contează ca ei erau oricum bolnavi.
   Dacă dai cu mașina peste unul cu cancer terminal tu l-ai omorât, nu cancerul...
   • Like 0
  • @ Parerist
   Leo check icon
   Pe certificatul costator al decesului sunt mai multe rubrici.
   Prima este cauza directă (ex, stop cardio-respiraror); a doua, starea morbidă intermediară (ex, sars); și a 3-a, starea morbidă inițială (ex, cancer).
   Covid - de unul singur - nu duce la deces, însă împreună cu o stare morbidă anterioară poate fi o combinație letală.
   Dacă pacientul a făcut stop cardio-respirator din cauza unui ulcer perforat de ex, covid-ul poate fi înscris la „alte stări morbide" (care nu au legătură directă cu boala sau starea morbidă ce a provocat decesul) sau poate fi ignorat complet.
   • Like 1
 • Din pacate creste accelerat ritmul confirmarilor. Se impune inasprirea masurilor de pana acum. Azi, daca se poate!
  • Like 0

Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult