Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cinci decese din cauza coronavirusului în România. Bilanțul îmbolnăvirilor ajunge la 576 de persoane

coronavirus in Romania - Octav Ganea

  Foto Inquam Photos/Octav Ganea

UPDATE: A fost înregistrat al cincilea caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba de un bărbat, de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe 23 martie, internat la Spitalul Județean Suceava din 21 martie, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Al patrulea deces al unei persoane confirmată pozitiv la COVID 19 a fost înregistat luni dimineață. Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie în Spitalul județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice ( diabet, boli cardiovasculare), fără context epidemiologic (nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv).

Bilanțul îmbolnăvirilor urcă la 576 de persoane

Până luni, 23 martie, în România au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași). 

4 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Craiova Iași și Suceava, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Ușor dar sigur luăm calea Italiei,prea mulți bezmetici pe străzi la plimbare.
    • Like 0
  • Leo check icon
    Deci cei 5 au luat covid și organismele lor, din cauza efectelor acestui virus, nu a rezistat?
    Ori erau deja cu un picior în groapă și virusul doar a grăbit - sau nici măcar, pur și simplu a existat în paralel cu - problema care a dus la deces?
    Dat fiind faptul că persoanele sufereau de boli CRONICE și grave eu zic că e a doua variantă și decesul lor are puțină legătură cu acțiunea virusului.
    • Like 2
    • @ Leo
      Parerist check icon
      Boala se numește "sars cov 2..". Dacă decesul a fost provocat de sars - adică sindrom respirator sever acut - atunci e virusul, nu mai contează ca ei erau oricum bolnavi.
      Dacă dai cu mașina peste unul cu cancer terminal tu l-ai omorât, nu cancerul...
      • Like 0
    • @ Parerist
      Leo check icon
      Pe certificatul costator al decesului sunt mai multe rubrici.
      Prima este cauza directă (ex, stop cardio-respiraror); a doua, starea morbidă intermediară (ex, sars); și a 3-a, starea morbidă inițială (ex, cancer).
      Covid - de unul singur - nu duce la deces, însă împreună cu o stare morbidă anterioară poate fi o combinație letală.
      Dacă pacientul a făcut stop cardio-respirator din cauza unui ulcer perforat de ex, covid-ul poate fi înscris la „alte stări morbide" (care nu au legătură directă cu boala sau starea morbidă ce a provocat decesul) sau poate fi ignorat complet.
      • Like 1
  • Din pacate creste accelerat ritmul confirmarilor. Se impune inasprirea masurilor de pana acum. Azi, daca se poate!
    • Like 0

Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult