Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Alertă de sănătate publică! Ministerul Mediului confirmă niveluri de 8 ori mai mari de PM10 în București! Care sunt cauzele poluării masive de duminică noaptea

Costel Alexe, conferință poluare

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a confirmat luni că duminică seară s-a înregistrat un nivel extrem de ridicat de poluare în Capitală și că în aer au fost de 8 ori mai multe particule în suspensie PM 10 decât limita maximă admisă.

Potrivit ministrului Mediului, nivelul maxim de poluare a fost înregistrat la ora 3 dimineața.

„Am avut acest episod de poluare ca urmare a unui cumul de factori. Arderile necontrolate din București și județul Ilfov, au fost seizări la 112, am avut discuții cu ISU, în afară de incendiul semnalat la 12 noaptea la Gara de Nord și a sesizărilor primite cu arderile de vegetație și gunoaie din cursul serii, am ajuns să avem condiții de calm atmosferic și cu viteze reduse ale vântului, de sub 7 km/h. Am avut valori ridicate. Creșterile au început la 21:00, cu vârful către 4 dimineață, scăzând către primele ore ale zilei. Acum avem valori de intrare în normalitate ale aerului, cu depășiri încă de PM10”, a declarat Costel Alexe, în conferința de presă, potrivit Digi24.

El a precizat că acest episod de poluare nu s-a datorat doar acestor factori.

„Avem și noi suspiciuni de activități industriale în Ilfov și București, mai ales noaptea, care dau în atmosferă cantități ridicate de poluanți”, a subliniat ministrul.

Potrivit Aerlive, particulele în suspensie PM10 și PM 2.5 reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid. Ele reprezintă un grup complex de poluanți care variază în funcție de dimensiune, formă, compoziție și origine. Acestea se pot infiltra în căile respiratorii și adânc în plămâni și să provoace probleme de sănătate. Efectele includ moartea prematură, agravarea bolilor cardiace și pulmonare. Copiii sub 15 ani sunt în mod special vulnerabili. Poluarea cu pulberi înrăutăţeşte simptomele astmului, respectiv tuse, dureri în piept și dificultăți respiratorii.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Toate partidele cand sunt in opozitie au solutii la toate problemele de la noi. Cand ajung la putere nu pot implementa solutiile pentru ca..si dai cu explicatii ca nu pot fi altfel decat ca cei pe care iau inlocuit. Referitor la poluare. Domnul ministru are cateva luni de munca in acest domeniu. Am vazut doar interventii punctuale care nu au rezolvat mai nimic si atacuri la Firea care tot nimic inseamna.Practic nu s-a schimbat nimic de pe vremea PSD-ului. Cat ar fi el de interimar ar putea stabili niste prioritati si ar actiona s-au macar ne-ar informa ca a stabilit cateva prioritati. Ori il laudam ori il criticam. La momentul asta e de neglijat. El da, dar poluarea nu.Urmeaza sa ne amendeze UE si nu se vede nimic. Nu se schimba nimic nu actioneaza nimeni ramane totul incremenit in nesimtirea noastra si a guvernantilor.
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult