Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Alexandru Arșinel și soția sa, internați în spital cu COVID-19. În urmă cu două luni cei doi au fost vaccinați. „Medicii spun că avem o formă uşoară”

Alexandru Arsinel - Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

 Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Actorul Alexandru Arşinel, în vârstă de 81 de ani, şi soţia lui, Marilena, sunt internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, după ce au fost diagnosticaţi cu COVID-19, la două luni de la vaccinare.

Actorul, care este director adjunct al Teatrului „Constantin Tănase”, a spus pentru News.ro că el și soția sa se simt „nefiresc de cum ar trebui să ne simţim, având în vedere că am parcurs toate etapele”.

„Am făcut toate vaccinurile (ambele doze, n.r.) şi de patru, cinci zile suntem internaţi aici, unde e domnul doctor Marinescu (n.r. - Institutul Matei Balş). Medicii spun că avem o formă uşoară”, a adăugat Arșinel. 

În 2017, Alexandru Arşinel a fost supus unei intervenţii în urma unui infarct. În 2013, actorul a trecut printr-un transplant de rinichi. El a făcut transplantul la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, condus la acea vreme de medicul Mihai Lucan, în aceeași zi în care se înscrisese pe lista de așteptare, în Registrul Național de Transplant. Practic, Arșinel a primit codul CUIANT (codul de înregistrare în Registrul Național de Transplant) pe data de 28 august 2013, iar în aceeași zi a făcut transplant de rinichi, declara deputatul USR Emanuel Ungureanu, denunțătorul medicului Mihai Lucan la DIICOT.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • stie cineva daca au declarat ca s-au testat si aveau anticorpi post vaccin?
  • Like 0
 • Pai daca au o forma usoara , de ce s-au mai internat ? Vor sa mai "adune" si alte bacterii din spitale sau e o publicitate mascata pt. dl.Arsinel care n-a mai aparut demult in atentia publicului si ii este frica sa nu fie dat uitarii ? Pe undeva, autoarea da apa la moara antivaxerilor care de abia asteapta sa apara cazuri de pesoane vaccinate care se imbolnavesc si sa strige in gura mare ca vaccinul nu este eficient .
  Acord o bila neagra autoarei pentru o astfel de abordare , acum , cand e nevoie de o altfel de promovare ca sa scapam de pandemie !
  • Like 2
 • catalin check icon
  Sigur că a avut o formă ușoară că doar are rinichi nou!
  • Like 0
  • @ catalin
   Corina check icon
   Ce rost are să mai amintim povestea cu transplantul? Eu mă mir de oamenii trecuți de 70, mulți cu o carieră minunată în spate. Și-o caută cu lumânarea rămânând în activitate în vremurile astea problematice.
   • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult