Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Alexandru Arșinel și soția sa, internați în spital cu COVID-19. În urmă cu două luni cei doi au fost vaccinați. „Medicii spun că avem o formă uşoară”

Alexandru Arsinel -  Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

 Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Actorul Alexandru Arşinel, în vârstă de 81 de ani, şi soţia lui, Marilena, sunt internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, după ce au fost diagnosticaţi cu COVID-19, la două luni de la vaccinare.

Actorul, care este director adjunct al Teatrului „Constantin Tănase”, a spus pentru News.ro că el și soția sa se simt „nefiresc de cum ar trebui să ne simţim, având în vedere că am parcurs toate etapele”.

„Am făcut toate vaccinurile (ambele doze, n.r.) şi de patru, cinci zile suntem internaţi aici, unde e domnul doctor Marinescu (n.r. - Institutul Matei Balş). Medicii spun că avem o formă uşoară”, a adăugat Arșinel. 

În 2017, Alexandru Arşinel a fost supus unei intervenţii în urma unui infarct. În 2013, actorul a trecut printr-un transplant de rinichi. El a făcut transplantul la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, condus la acea vreme de medicul Mihai Lucan, în aceeași zi în care se înscrisese pe lista de așteptare, în Registrul Național de Transplant. Practic, Arșinel a primit codul CUIANT (codul de înregistrare în Registrul Național de Transplant) pe data de 28 august 2013, iar în aceeași zi a făcut transplant de rinichi, declara deputatul USR Emanuel Ungureanu, denunțătorul medicului Mihai Lucan la DIICOT.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • stie cineva daca au declarat ca s-au testat si aveau anticorpi post vaccin?
    • Like 0
  • Pai daca au o forma usoara , de ce s-au mai internat ? Vor sa mai "adune" si alte bacterii din spitale sau e o publicitate mascata pt. dl.Arsinel care n-a mai aparut demult in atentia publicului si ii este frica sa nu fie dat uitarii ? Pe undeva, autoarea da apa la moara antivaxerilor care de abia asteapta sa apara cazuri de pesoane vaccinate care se imbolnavesc si sa strige in gura mare ca vaccinul nu este eficient .
    Acord o bila neagra autoarei pentru o astfel de abordare , acum , cand e nevoie de o altfel de promovare ca sa scapam de pandemie !
    • Like 2
  • catalin check icon
    Sigur că a avut o formă ușoară că doar are rinichi nou!
    • Like 0
    • @ catalin
      Corina check icon
      Ce rost are să mai amintim povestea cu transplantul? Eu mă mir de oamenii trecuți de 70, mulți cu o carieră minunată în spate. Și-o caută cu lumânarea rămânând în activitate în vremurile astea problematice.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult