Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Alexandru Cumpănașu: „Alexandra era nepoata mea. Nemernicii de la Poliție și de la Parchet au stat la poartă. Și vecinii auzeau țipete”

Alexandru Cumpanasu

(Foto captura Antena3)

Alexandru Cumpănașu, șeful ONG-ului Coaliția Națională pentru Modernizarea României, a povestit vineri seara, la Antena 3, că Alexandra, adolescenta de 15 ani răpită și ucisă la Caracal, este nepoata lui și acuză Poliția și Procuratura că nu au acționat, deși știau că fata este în casă.

„Stăteau ca niște nemernici la poartă. Și vecinii auzeau țipete”, a acuzat Cumpănașu. „Au stat la poarta aia în timp ce era masacrată în casă și oamenii ăștia știau acest lucru”, a continuat acesta.

Aflați și:

Cumpănașu: „Nepoata mea a sunat de trei ori, a spus: sunt legată cu sârmă, am fost violată”

„O să vă dau detalii pe care poate nu le ştiţi. Ofiţerii de poliţie, în timp ce Alexandra era în casă, stăteau la poartă. În timp ce ea ţipa şi a fost auzită, erau opriţi de către procurori să intre. Deşi unii dintre ei au vrut să intre chiar şi fără să îndeplinească termenul de ora 6:00, procurorul de caz a dispus să nu se intre. Eu am aflat la 11 seara azi-noapte şi de atunci nu am dormit deloc.

Aici eu vreau ca nişte capete să cadă. Art. 27 din Constituţie spune clar pentru toţi că un cetăţean, eu, nu un procuror sau poliţist care are autoritate, poate oricând să intre în domiciliul oricăriei persoane dacă o face pentru a salva viaţa unei persoane şi are indicii în acest sens. Păi ce judecător cretin a putut fi acela care pune rezoluţie ora şase? (...) La ora 12 noaptea, după ce Alexandra a sunat de atâtea ori, a vorbit 20 de minute, ar pleca ministru cu tot cu Parchet. Le-am spus să-l ia pe tatăl fetei să recunoască vocea. Și a recunoscut. Trebuia să spun eu. Băieții aștia din sistem vor avea o viață grea cu mine. Cine poate dormi liniștit dacă au copii știind că polițiștii au stat la poartă știind că în casa aia e un criminal. Dar ce au făcut o zi jumătate?! Stă în faţa casei criminalului, să se îndeplinească termenul de ora şase, când are Constituţia de partea lui. Ce poliţist şi procuror are sufletul acesta? (...) STS să dea trei adrese false? Cât de cretin, cât de prost să fii? Dacă şeful STS nu-şi dă demisia azi, vă asigur că mâine va fi plângere la Parchet pentru tot ceea ce s-a întâmpat la STS, de la soft până la clădirile de acolo. S-au băgat sute de milioane de euro, unde au ajuns banii ăia? În buzunarele cui?", a spus Alexandru Cumpănașu la Antena3.

„Nepoata mea a sunat de trei ori, a spus sunt legată cu sârmă, am fost violată. Oamenii ăștia au stat de la 3 jumătate până la 6 că nu era flagrant. Intrăm peste indivizi care au furat o găină, mascați, iar indivizii ăștia își bat joc de sufletul unui copil. În timp ce se aud țipete. Eu unul nu mă las până când fiecare dintre ei nu vor intra în pușcărie sau vor plăti cu funcția”, a mai declarat Cumpănașu, la Antena3

Citiți și comentariul lui Florin Negruțiu: E adevărat, suntem pe cont propriu! „Autoritățile statului”. Care stat?

Ce am aflat sigur până acum: după ce STS i-a trimis pe câmpii, polițiștii și procurorii au aflat, în cele din urmă, la 2 noaptea unde se află Alexandra. S-au dus la fața locului și au „supravegheat” casa (!!!), așteptând mandat de percheziție (!!!), deși Constituția le permite să intre fără mandat când e vorba „de înlăturarea unei primejdii privind viața” (art.27). O recunoaște, cu nedisimulată uluială, însuși șeful Poliției Române, Ioan Buda. Procurorul general Bogdan Licu se declară și el consternat de felul în care au acționat oamenii din subordine.

Vecinii spun că din casă se auzeau strigăte de ajutor. Polițiștii și procurorii au intrat la ora 6, când le zicea mandatul să intre. Era prea târziu.

Se cer acum anchete, se cer pedepse, politicienii apar la televizor să ceară socoteală. Mizeria e generalizată, vina e a lor: au transformat aceste instituții în arme politice; oamenii legii apără legea partidului și cer parole de intrare în oraș; oamenii legii și-au pierdut instinctele corecte de a servi cetățeanul, după ce ani de zile au servit șefii politici; oamenii legii sunt analfabeți funcționali, nefiind în stare să citească și să înțeleagă cu capul lor legile și Constituția; oamenii legii se tem ca de dracu de Secția Specială și atunci așteaptă să se acopere de foi și de proceduri birocratice, în timp ce oamenii mor.

Rețineți: 19 ORE! Atât a trecut de la apelul la 112 al Alexandrei până când „oamenii legii” au intrat în curte. Așa-i că aveți încredere în uniforme? Așa-i că așteptați cu încredere „rezultatele anchetei”? Vedeți ce înseamnă la firul ierbii „reforma în Justiție”? Falimentul instituțiilor României e mai clar decât oricând. Vreți să vă mai spun că suspectul de crimă era în evidența procurorilor DIICOT, ca raptor sexual?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • De urgență odioasa "creație" a lui tudorel, acea secție specială, acest SS, sub ordinele viperei adina florea, altă "ovulație" a slugoiului lui dragnea și tariceanu trebuie eradicată. Folosesc un termen radical. Tudorel trebuie tras la răspundere pentru întreaga sa activitate, cu precădere mandatul de ministru al justiției. Întreaga răspundere, băi cretinule ramolit de tariceanu vă revine tie, lui dragnea starostele hoților și slugilor voastre apropiate, acei "senatori" și "deputați" "aleși", sefi de comitete și comiții formate pentru va vă înlesni vouă toate samavolniciile comise. Si tembelul de dorneanu și șleahtă pesedisto aldista din ccr și nulității murdare de " avocat" al poporului, acel mutant scârbos de ciorbea. Trebuie să înțelegeți că ați făcut numai rău in acești 3 ani și că nu mai aveți dreptul să candidați la nicio funcție. Dispareți cu toții lângă dragnea, pentru o pedeapsă, dacă se poate, pe viață.
    • Like 1
    • @ Zugravu Mircea
      maripos check icon
      Parlamentarii nostri voteaza legile "la secret"? Ar trebui ca legea sa-i oblige sa voteze la vedere, sa stim si noi, cei care i-am ales, cine si cum a votat. Sa-si puna numele in dreptul votului si listele sa fie publice. Si sa plateasca daca, urmare a votului lor stramb, oamenii au suferit.
      • Like 0
    • @ maripos
      In primul rand trebuie micșorat, mult, numărul acestor paraziți, apoi trebuie diminuată indemnizația, tăiate toate facilitățile, pensiile suplimentare. Să li se dea un venit lunar mediu. Trebuie să trăiască din ceva. Să plătească taxe și impozite, la fel ca orice salariat. Funcția de parlamentar este o onoare, nu este cu nimic superior altor, intelectuali, profesori, medici. Ei nu sunt "aleșii", cum pretindea socaciu, cum crede tariceanu. Sunt niste slujitori ai unei nații. S-a deformat foarte mult percepția lor. Dacă sunt oameni de afacere funcția să fie onorifică. Să nu aibă dreptul de a deschide o afacere pe timpul mandatului. Și să dea socoteală, ca orice cetățean de faptele lor și de declarațiile lor. Atunci să-i văd, cine va mai " investi" sume imense, cine își va lăsa meseria pentru a linge un partid și a ajunge, pe listă la alegeri?!o
      • Like 0
  • Romeo Ionescu polițiștii fac ce vor șefii de 80 de ani încoace. Parlamentul face legi încâlcite că așa-i duce capul. Organului îi este frică că este anchetat dacă încalcă vreun drept, iar telefoanele sunt băgate în seamă din 3 în 3, iar la urgențe este invers: unii fac mișto de cei de la salvare. Un stat în care fiecare vrea să facă legi
    • Like 0
  • Doctorate false >> profesori falsi >> politisti incompetenti, de sus pana jos. Poate nu toti, dar nu de exceptii e vorba
    • Like 2
  • Instituții publice ale statului de mizerie unde sunt mijloacele de transport în comun necesare pentru a putea sa ajungi in siguranta undeva nu exista stam prost și la capitolul asta de aici a pornit totul daca exista un transport în comun nu mai era nevoită să meargă cu ocazie in ce tara se mai merge cu ocazie ca la noi nu ai nici o siguranta cu toate ca criminalul făcea frecvent treaba asta ca sa isi asigure existența toți sunt vinovati de sus pana jos si cred ca copiii dumnealor nu merg cu ocazii sa le fie rusine celor care au greșit și sper să facă închisoare pe viață pentru tot!condoleante!!!
    • Like 0
  • Gecaba Gecaba check icon
    Total de acord, oamenii au ajuns sa se teama sa își facă meseria ptr ca se tem ca ar putea sa fie cumva pedepsiți. Au ajuns sa sufle și în iaurt, numai sa fie cumva acoperiți. De la președinte pana la ultimul ministru din guvern, toți sunt o apă și un pământ, căci nu ii mână decât interesele meschine, au pus peste tot conduceri inepte, au politizat totul, au distrus și ce mai mergea bine. Uitați-vă la bazaconiile ce ne sunt indrugate de toți actorii politici de ani de zile și unde au adus instituțiile statului. Acum folosesc aceasta incredibila tragedie sa mai puncteze electoral. Aceasta plagă care se numește clasa politica trebuie cumva sa dispară, sistemul trb reformat de la rădăcini ca să slujească poporul, nu acestor lighioane rapace.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult