Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Corporatiștii din Ucraina: când în timpul teleconferinței de buget se aude un zgomot infernal de fond…

Kiev - Foto: Profimedia Images

Foto: Profimedia Images

Planificarea și bugetarea se face și sub vuietul alarmelor și a proiectilelor care cad pe clădiri. Psihologic este extrem de important pentru ucraineni ca viața de serviciu să continue, să fie conectați de slujbele pe care le au, să încaseze salariile ca să supraviețuiască la o inflație de 25% și la prețuri enorme la toate produsele. Este important pentru ei să uite de ceea ce se întâmplă, să își vadă de treabă și să ajute ca măcar mâncarea și medicamentele să ajungă la oameni. Este modul în care civilii pun umărul la efortul țării.

Este totuși incredibil ca într-o teleconferință să auzi dintr-odată un zgomot infernal de fond. Colegii, foarte naturali și obișnuiți desigur de-acum cu ce se întâmplă, ne-au spus că au trecut foarte jos niște avioane de luptă apoi a sunat alarma și – atenție! – că își cer scuze că trebuie să întrerupă și să se ducă în subsolul clădirii de birouri – toate clădirile noi de birouri au adăposturi, proprietarii sunt obligați să le construiască în acest fel.

Am înterupt pentru circa jumătate de ora până au revenit la teleconferință. După alte 15 minute s-a auzit din nou alarma, și-au cerut din nou scuze și am interupt din nou. Imediat i-am rugat prin WhatsApp să ne oprim ca să nu-i punem în pericol, și că vom finaliza prin poșta electronică.

Nimeni nu va putea înțelege prin ce trec cei de acolo și cu ce s-au obișnuit. Inutil probabil să adaug că lucrau cu electricitate de la generator, clădirea nu avea curent.

Viața companiilor și afacerilor merge înainte în Ucraina. Așteptam să se termine războiul și să înceapă reconstrucția.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult