Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Corporatiștii din Ucraina: când în timpul teleconferinței de buget se aude un zgomot infernal de fond…

Kiev - Foto: Profimedia Images

Foto: Profimedia Images

Planificarea și bugetarea se face și sub vuietul alarmelor și a proiectilelor care cad pe clădiri. Psihologic este extrem de important pentru ucraineni ca viața de serviciu să continue, să fie conectați de slujbele pe care le au, să încaseze salariile ca să supraviețuiască la o inflație de 25% și la prețuri enorme la toate produsele. Este important pentru ei să uite de ceea ce se întâmplă, să își vadă de treabă și să ajute ca măcar mâncarea și medicamentele să ajungă la oameni. Este modul în care civilii pun umărul la efortul țării.

Este totuși incredibil ca într-o teleconferință să auzi dintr-odată un zgomot infernal de fond. Colegii, foarte naturali și obișnuiți desigur de-acum cu ce se întâmplă, ne-au spus că au trecut foarte jos niște avioane de luptă apoi a sunat alarma și – atenție! – că își cer scuze că trebuie să întrerupă și să se ducă în subsolul clădirii de birouri – toate clădirile noi de birouri au adăposturi, proprietarii sunt obligați să le construiască în acest fel.

Am înterupt pentru circa jumătate de ora până au revenit la teleconferință. După alte 15 minute s-a auzit din nou alarma, și-au cerut din nou scuze și am interupt din nou. Imediat i-am rugat prin WhatsApp să ne oprim ca să nu-i punem în pericol, și că vom finaliza prin poșta electronică.

Nimeni nu va putea înțelege prin ce trec cei de acolo și cu ce s-au obișnuit. Inutil probabil să adaug că lucrau cu electricitate de la generator, clădirea nu avea curent.

Viața companiilor și afacerilor merge înainte în Ucraina. Așteptam să se termine războiul și să înceapă reconstrucția.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult