Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ambiția lui Umbrărescu: cum a ajuns UMB „să mute munții” pentru a livra 400 din cei 660 de km de autostrăzi și drumuri expres aflate în execuție în România. „Acest constructor lucrează mult mai rapid, pentru că are control și putere. Plătește bine, știe să-și fidelizeze oamenii”

UMB Grup

Foto Facebook UMB Grup

UMB Spedition, firma controlată de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, are contracte pentru 400 din cei 660 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres aflate în execuție în România, iar UMB ar putea fi nevoită să apeleze la subcontractori, pentru a livra la timp toate lucrările, a spus Ionuț Ciurea, președintele executiv al  Asociației Pro Infrastructura, invitat la emisiunea „În fața ta”, de la Digi24. 

Compania, care este cel mai puternic antreprenor în domeniul infrastructurii rutiere din România, și-a trecut în cont toți cei 255 kilometri între Buzău și Pașcani, pe cele 10 loturi care fac parte din Autostrada Moldova. În total, cu proiectele anterioare, UMB trebuie să livreze tot portofoliul de aproape 400 kilometri în următoarele 12-36 de luni, luând în considerare pașii birocratici rămași de efectuat, a explicat Ciurea.

„Sunt 10 contracte, de la Buzău până la Pașcani, ajunse la același constructor căruia îi trece autostrada la propriu prin spatele sediului.”

UMB are capacitatea să lucreze întreaga Autostradă Moldova și bucăți din Autostrada Transilvania? a fost întrebat Ionuț Ciurea de Florin Negruțiu.

- Răspunsul scurt este: acum nu. Nu poți să faci o companie să crească, în orice domeniu mai ales în construcții de drumuri (...) unde ai nevoie de o întreagă industrie pe verticală și orizontală, la care ai nevoie să ai acces și care în multe părți ale țării nu există. Am avut probleme cu balastul la Autostrada A0, s-a întârziat un an. Ai nevoie de materiale, oameni, utilaje. Și de timp. E muncă, fraților, să faci atâta amar de kilometri”, a spus Ionuț Ciurea la emisiunea „În fața ta”, de la Digi24.

Comparativ cu alte firme de pe piața locală, Ciurea spune că UMB „lucrează fantastic”, angajații companiei „mută munții”, firma își produce grinzile de care are nevoie la lucrări, este dotată cu balastiere, are „contacte în piață”.

„Acest constructor lucrează mult mai rapid, pentru că are control și putere. Plătește bine, știe să-și fidelizeze oamenii. Dar are o fluctuație de personal mare, poate are cea mai mare fluctuație de personal, pentru că sunt așa mari”, vede Ciurea. 

Ciurea a amintit că UMB și-a respectat până acum termenele de livrare a lucrărilor, „dar una e să respecți termene pentru 250 km, cât ai tu capacitate, alta e să livrezi 400 km în 12-36 de luni”. „Cei 255 de km de pe A7 au termene incluse din PNRR, trebuie livrați foarte repede (...) Din punct de vedere al mobilizării antreprenorului, pe A7 avem șanse să vedem autostrada de la Buzău la Pașcani gata în 2026. Sunt șanse bune în momentul acesta și sper să reușească. O să fie o demonstrație de forță”, a adăugat reprezentantul Pro Infrastructura.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, de la ora 14.00.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult