Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ana Birchall: „Good morning very much”

Ana Birchall - captura

Vicepremierul Ana Birchall s-a adresat participanților la Conferința de Tineret a Uniunii Europene cu formula ”Good morning very much” ( Bună dimineața foarte mult).

Ulterior, Birchall a explicat joi seara că a interacționat cu cineva din sală.

„Apare undeva prin presă ( sigur că e o simplă coincidență că apare în câteva articole, seara, în decurs de 2h, deși discursul meu a fost la 9:30 AM) că nu aș vorbi bine limba engleză.

Sunt convinsă că nu au scris cu răutate, dar dacă tot au fost în sală poate au observat că, după ce am dat bună dimineața, imediat am interacționat cu cineva din sală spunând « very very much» !”, a scris Birchall pe contul său de Facebook. 

Vicepremierul Ana Birchall a răspuns unui comentariu la postarea sa și a acuzat că înregistrarea video apărută pe rețelele sociale a fost „scoasă din context”. 

„Da, am răspuns unui compliment din sală, de aceea și zâmbeam și după am reluat intervenția, dar e mai greu să ne uităm la substanță decât să înjurăm si jigni! Și chiar dacă aș fi gresit dintr-o emoție, scăpare, oboseală că abia am revenit după un drum lung etc. chiar era un capăt de țară ca să se pornească această campanie mizeră la adresa mea??”, a scris Birchall.

Vicepremierul Ana Birchall, comisarul european Tibor Navracsics, ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, şefa Departamentului de tineret de la Consiliul Europei, Antje Rothemund, şi preşedintele European Youth Forum, Carina Autengruber, au participat la lucrările Conferinţei de Tineret a Uniunii Europene, principala manifestare de tineret a fiecărei preşedinţii rotative şi cel mai mare eveniment destinat tinerilor din Europa şi din afara spaţiului european.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Hai sa nu exageram , Doamna Birchall are multe probleme , mai ales de caracter , dar engleza nu este una dintre ele .
  Are un Master si PhD la Yale si cu asta cred ca nu trebuie sa mai zicem nimic.
  Daca si noi picam in extreme , atunci nu suntem mai breji decit gasca asta de borfasi.
  • Like 0
  • @ Radu Bogdan
   GabiC check icon
   Eu am vazut inregistrarea. Nu exista nicio fractiune de secunda, pauza, ca sa presupun ca totusi a vorbit cu cineva.
   Daca nu stiai, master la Yale iei si cu bani...
   Just FYI...
   Sa stii ca nu am auzit ca, la golani, gentiletea sa fie tratata frumos; Te invit sa-i spui unuia din Rahova, sau Ferentari ca nu e elegant si nici educat, sau civic sa scuipe pe jos, ( eventual in mijloacele de transport); Foloseste, pentru asta, tonul cel mai educat, varianta cea mai elevata de observatie;
   Daca nu-ti sparge fata in 2 secunde, o va face in a treia.
   Deci, despre ce vorbim? Vrei sa fim docti si educati cu o hoarda de animale? Serios?
   Mergi si bate mai departe cu PET-ul in bordura, atunci... sa stii ca vor tine seama.
   • Like 0
  • @ Radu Bogdan
   Sa ridice mana sus cine cunoaste o femeie care sa admita ca a gresit. Sau un pesedist. E ca de obicei, nu am inteles noi.
   • Like 0
 • Charlie check icon
  Acum înţeleg de unde s-au inspirat cei de la Radio România Actualităţi acum vreo 2 ore, când au insistat cu "Good afternoon very much". :))
  • Like 0
 • Pai fa' Anutzo, daca raspundeai la un compliment, ziceai "Gud mornin, tenchiu veri muci", unde-i "tenchiu-ul", ha?
  • Like 4
 • The...do...du...dă...tu...tă...ca ei.
  • Like 1
 • Ada check icon
  Exact la substanta ne uitam :
  "Buna dimineata foarte mult."
  Alta substanta nu avem , nici punct , nici virgula, nici ...nimic.
  • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult