Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Ana Birchall: „Good morning very much”

Ana Birchall - captura

Vicepremierul Ana Birchall s-a adresat participanților la Conferința de Tineret a Uniunii Europene cu formula ”Good morning very much” ( Bună dimineața foarte mult).

Ulterior, Birchall a explicat joi seara că a interacționat cu cineva din sală.

„Apare undeva prin presă ( sigur că e o simplă coincidență că apare în câteva articole, seara, în decurs de 2h, deși discursul meu a fost la 9:30 AM) că nu aș vorbi bine limba engleză.

Sunt convinsă că nu au scris cu răutate, dar dacă tot au fost în sală poate au observat că, după ce am dat bună dimineața, imediat am interacționat cu cineva din sală spunând « very very much» !”, a scris Birchall pe contul său de Facebook. 

Vicepremierul Ana Birchall a răspuns unui comentariu la postarea sa și a acuzat că înregistrarea video apărută pe rețelele sociale a fost „scoasă din context”. 

„Da, am răspuns unui compliment din sală, de aceea și zâmbeam și după am reluat intervenția, dar e mai greu să ne uităm la substanță decât să înjurăm si jigni! Și chiar dacă aș fi gresit dintr-o emoție, scăpare, oboseală că abia am revenit după un drum lung etc. chiar era un capăt de țară ca să se pornească această campanie mizeră la adresa mea??”, a scris Birchall.

Vicepremierul Ana Birchall, comisarul european Tibor Navracsics, ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, şefa Departamentului de tineret de la Consiliul Europei, Antje Rothemund, şi preşedintele European Youth Forum, Carina Autengruber, au participat la lucrările Conferinţei de Tineret a Uniunii Europene, principala manifestare de tineret a fiecărei preşedinţii rotative şi cel mai mare eveniment destinat tinerilor din Europa şi din afara spaţiului european.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Hai sa nu exageram , Doamna Birchall are multe probleme , mai ales de caracter , dar engleza nu este una dintre ele .
  Are un Master si PhD la Yale si cu asta cred ca nu trebuie sa mai zicem nimic.
  Daca si noi picam in extreme , atunci nu suntem mai breji decit gasca asta de borfasi.
  • Like 0
  • @ Radu Bogdan
   GabiC check icon
   Eu am vazut inregistrarea. Nu exista nicio fractiune de secunda, pauza, ca sa presupun ca totusi a vorbit cu cineva.
   Daca nu stiai, master la Yale iei si cu bani...
   Just FYI...
   Sa stii ca nu am auzit ca, la golani, gentiletea sa fie tratata frumos; Te invit sa-i spui unuia din Rahova, sau Ferentari ca nu e elegant si nici educat, sau civic sa scuipe pe jos, ( eventual in mijloacele de transport); Foloseste, pentru asta, tonul cel mai educat, varianta cea mai elevata de observatie;
   Daca nu-ti sparge fata in 2 secunde, o va face in a treia.
   Deci, despre ce vorbim? Vrei sa fim docti si educati cu o hoarda de animale? Serios?
   Mergi si bate mai departe cu PET-ul in bordura, atunci... sa stii ca vor tine seama.
   • Like 0
  • @ Radu Bogdan
   Sa ridice mana sus cine cunoaste o femeie care sa admita ca a gresit. Sau un pesedist. E ca de obicei, nu am inteles noi.
   • Like 0
 • Charlie check icon
  Acum înţeleg de unde s-au inspirat cei de la Radio România Actualităţi acum vreo 2 ore, când au insistat cu "Good afternoon very much". :))
  • Like 0
 • Pai fa' Anutzo, daca raspundeai la un compliment, ziceai "Gud mornin, tenchiu veri muci", unde-i "tenchiu-ul", ha?
  • Like 4
 • The...do...du...dă...tu...tă...ca ei.
  • Like 1
 • Ada check icon
  Exact la substanta ne uitam :
  "Buna dimineata foarte mult."
  Alta substanta nu avem , nici punct , nici virgula, nici ...nimic.
  • Like 1


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult