Sari la continut
Republica
Prevenție

Andreea Pîrvu, Ograda: Bunica mea a ajuns în locuri nebănuite datorită clienților noștri care au cumpărat tricoul și au fost în vacanțe cu el

Oare ce face acum pisica mea de acasă? Dar bunica de la țară? Trei prietene care lucrau în publicitate au plecat de la dorul de lucruri simple, pe care și-au dat seama că oamenii ar vrea să le vadă mai des oriunde merg, așa că au pus imaginea pe tricouri. Pe scurt, așa a pornit ideea liniei de produse vestimentare Ograda, un business născut dintr-o pasiune și o dorință de a aduce bucurie și reconectare cu amintirile de pe vremea copilăriei, cu simplitatea și natura.

„Vrem ca povestea să strălucească, ea e motorul brandului de fiecare dată. Și nu sunt povești complicate - o pisică și un soare brodate, dar ele în spate pot naște alte povești, pentru că una e interacțiunea mea cu soarele, pisica și mătușa care mă chema la masă în vacanța de vară să mănânc cartofi prăjiți, iar poate ție mătușa îți punea altceva la masă și pisica te duce cu gândul la altceva. E ca un vas gol pe care fiecare poate să scrie”, spune Andreea Pîrvu, fondatoare a brandului Ograda, invitata jurnalistului Claudiu Pândaru la podcastul „Business Sănătos”, susținut de Rețeaua de sănătate Regina Maria. 

Sunt amintiri foarte dragi antreprenoarelor, foarte îndepărtate în timp, dar care undeva au rămas cu ele. „Ne-am dat seama că în mijlocul orașului avem nevoie de acele amintiri și avem nevoie să ne aducem aminte că se poate trăi simplu și că da, stăm în cea mai mare a timpului în oraș, dar natura și bucuria sunt la o aruncătură de băț de noi”, a continuat antreprenoarea.

„Ograda este despre întorsul la rădăcini și despre a ne aduce aminte că venim dintr-o familie, dintr-un spațiu care ne-a dăruit foarte multe și dacă lucrurile nu erau așa, dacă nu erau acel spațiu și acei oameni, familia noastră, poate că și noi am fi fost diferiți astăzi. Și noi suntem foarte recunoscători pentru bunicii și străbunicii noștri și familia noastră, așa că am vrut să spunem această poveste. Bunica mea a ajuns în locuri nebănuite datorită clienților noștri care au cumpărat tricoul și au fost în vacanțe cu el, iar așa bunica a ajuns și în Grecia, lucru pe care l-am descoperit pe Instagram. Recunosc m-a făcut să o simt mai aproape și să mă simt și eu mai aproape de ea”, a povestit Andreea Pîrvu la podcastul Business Sănătos.

Aflate la început de drum în antreprenoriat, pentru fondatoarele Ograda fiecare zi este o provocare. „Cel mai greu a fost ceea ce nu știam deloc să facem, adică partea financiară. Știam cum arată o factură, dar nu știam să o facem, ne-am prins urechile și mințile în tot felul de chestii financiare, care nu curg prin noi și a fost greuț”, a mai spus Pîrvu.

Au început cu un capital social de 300 de lei. Site-ul este gata, iar recent au semnat actele pentru un spațiu mic, deasupra Pieței Obor, unde abia își așteaptă clienții.

Urmăriți discuția dintre jurnalistul Claudiu Pândaru și Andreea Pîrvu, fondatoare Ograda, în podcastul „Business Sănătos”, atașat acestui articol.

Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria este o organizație preocupată să susțină sănătatea oamenilor, a organizațiilor și a societății.

Descoperă gama de abonamente Partener, creată special pentru companiile mici și mijlocii și ajută-ți angajații să economisească accesând servicii medicale premium #peabonament.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult
sound-bars icon